Σελίδες

Κατηγορίες

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΤΩΝ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ Η ΦΤΩΧΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΟΤΑΝΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΡΙΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ-ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ-ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΥΤΕΜΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΖΩΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΛΥΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΦΕΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΥΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ-ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΧΥΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Βότανα για αδυνάτισμα

Βότανα για αδυνάτισμα

Βότανα που αδυνατίζουν

θα ήταν παράλογο φυσικά, να ελπίσει κανείς, πως θα μπορούσε να αδυνατίσει με βότανα από την παθολογική παχυσαρκία. Σε τέτοιες περιπτώσεις έχει το λόγο ο γιατρός. Αλλά και σ' άλλες περιπτώσεις, τις ελαφρότερες, δεν αρκούν τα βότανα. Χρειάζεται συστηματική παρακολούθησε στην τροφή, περίπατος, σωματικές ασκήσεις. Επειδή όμως είναι γεγονός ότι πολλά βότανα δίνουν αποτελέσματα θαυμαστά, θα παραθέσουμε τα πιο σημαντικά βότανα για αδυνάτισμα.

Χαμομήλι:Χαμομήλι: Φαρμακευτικές ιδιότητες

Βότανα για αδυνάτισμα

Σ' όλους είναι γνωστό ότι το χαμομήλι αδυνατίζει. Ένα φλιτζάνι ζεστό και χωρίς ζάχαρη αμέσως μετά τα γεύματα. Ρίχνουμε 4 γραμμάρια χαμομήλι σε δυο ποτήρια καυτό νερό, τ' αφήνουμε δέκα λεπτά, σουρώνουμε και πίνουμε.
Τονίζουμε πως δεν πρέπει να βράσει το χαμομήλι, για να μην καταστραφούν τα αιθέρια έλαια πού περιέχει. Ίσως φανεί μικρή η ποσότητα του χαμομηλιού που συνιστούμε για το έγχυμα. Όμως το χαμομήλι, όταν του γίνεται κατάχρηση, φέρνει και ορισμένες βλάβες, εκνευρισμό, πονοκεφάλους, με τον καιρό, το δέρμα κιτρινίζει. Είναι δε και κατευναστικό της γενετήσιας ορμής. Εκτός από την περιορισμένη ποσότητα, ούτε και η κούρα με το φυτό αυτό πρέπει να γίνεται συνέχεια χωρίς διακοπή.

Αψιθιά:Αψιθιά-Artemisia Absinthium: Φαρμακευτικές ιδιότητες

Βότανα για αδυνάτισμα

Αδυνατίζει επίσης η αψιθιά. Η δόση για το αδυνάτισμα είναι 2 γραμμάρια σε δυο ποτήρια καυτό νερό, αλλά ούτε και αυτή να βράσει. Πίνουμε από ένα φλιτζάνι του τσαγιού μεσημέρι και βράδυ, μετά τα γεύματα, να μη βάλουμε όμως ζάχαρη και ας είναι πικρή. Αν και το βότανο αυτό ωφελεί σε παθήσεις του στομάχου, πρέπει να αποφεύγεται σε περίπτωση έλκους.
Η αψιθιά είναι ένα φυτό πολύτιμο για τις ποικίλες θεραπευτικές του ιδιότητες. Οι αρχαίοι Έλληνες του έκαναν μεγάλη χρήση, το χρησιμοποιεί και η φαρμακευτική σε παρασκευάσματα διάφορα, τονωτικά, ορεκτικά, παρασιτοκτόνα, εμμηναγωγά, για πονόλαιμους και άλλα. Στη Γαλλία έκαναν άλλοτε το ποτό αψέντι από αυτό το φυτό, πράγμα που απαγορεύτηκε γιατί είχε καταστρεπτικές συνέπειες. Η αψιθιά ξαναδίνει μια βαρεία μυρωδιά, ευχάριστη, και γι αυτό τη χρησιμοποιούν για να αρωματίζουν τη μουστάρδα και το ξύδι.
Η αψιθιά λέγεται στη βοτανική Άψίνθιον, καθώς και Άρτεμισία. Στη κοινή γλώσσα έχει και τις ονομασίες μελιτίνη, και αψιδιά (στην Κεφαλονιά) πισιδιά (στην Κρήτη) , απιστία (στην Ήπειρο), πέλινο (στα Άγραφα), γένεια του γέρου (στην Κύπρο). Ανθίζει από Ιούλιο σε Σεπτέμβριο και κάνει λουλούδια κίτρινα και σφαιροειδή.

Μελιά:Το δέντρο neem (Azadirachta indica), η αζαδιραχτίνη και η μελιά

Βότανα για αδυνάτισμα

Θαυμάσια αποτελέσματα για το αδυνάτισμα έχει ο μέλεγος, γνωστός και με τις ονομασίες μελιός, μελεό, φράσσο, φράξο. Πίνουμε πριν του ύπνου ένα φλιτζάνι του τσαγιού αφέψημα.
Ετοιμάζουμε αυτό το αφέψημα βράζοντας καλά 10-12 γραμμάρια φύλλα σ ένα ποτήρι νερό. Χρειάζεται υπομονή και σταθερή κούρα επί ένα μήνα συνεχώς. Πρέπει να έχει κανείς υπ' όψη του πως το φυτό αυτό είναι πολύ διουρητικό.
Ο μέλεγος είναι ένας μεγάλο δέντρο πού φυτρώνει σε όλα σχεδόν τα δάση της Ελλάδος. Στη βοτανική λέγεται Μελία. Τις φαρμακευτικές του ιδιότητες τις αναφέρει ο Διοσκουρίδης.
Για να έχουμε ολοχρονίς από το βότανο αυτό, το ωφέλιμο σε πολλές παθήσεις, ας κάμουμε μια καλή προμήθεια από τα φύλλα του, να τα ξεράνουμε στον αέρα και να τα φυλάξουμε σε δοχεία που να κλείνουν καλά.

Βότανα για αδυνάτισμα

Λουίζα
Ρίχνουμε άνθη και φύλλα λουίζας σε ζεματιστό νερό, το αφήνουμε δέκα λεπτά και πίνουμε ένα φλιτζάνι έγχυμα, χωρίς ζάχαρη και κρύο, το βράδυ προ του ύπνου, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα αν πίνουμε ένα φλιτζάνι και το πρωί, νηστικοί, καθώς και ένα το μεσημέρι, μετά το γεύμα. Εξ άλλου η λουίζα είναι και χωνευτική.
Το όνομα της λουΐζας στη βοτανική είναι Λιππία καθώς και Άλοϊσία η κίτροσμος. Καλλιεργείται όχι μόνο σαν διακοσμητική, άλλα και για το άρωμα των φύλλων και λουλουδιών της, που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική και στην αρωματοποιία. Η επιστήμη αναγνωρίζει τις θεραπευτικές ιδιότητες της.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο είδος του φυτού αυτού, αυτοφυές στις παραλίες και τους ελώδεις τόπους της Ακαρνανίας, της Αττικής, της Πελοποννήσου, της Σύρου και της Κρήτης. Το έγχυμά της είναι άοσμο και κάπως πικρό.
Στη βοτανική ονομάζεται Βερβένη η Φαρμακευτική, ο δε λαός τη γνωρίζει με το όνομα σταυροβότανο. Ο Διοσκουρίδης την αναφέρει με τις ονομασίες Ιερά Βοτάνη και Περιστερεών Όρθιος, αλλά και σήμερα η βοτανική της δίδει το όνομα ιεροβοτάνη. Οι δρυΐδες πίστευαν πως το φυτό αυτό έχει μαγικές ιδιότητες. Από την αρχαιότητα ήταν γνωστό σαν θεραπευτικό, άλλα και σήμερα ο λαός το χρησιμοποιεί σαν βότανο για διάφορες παθήσεις. Για το αδυνάτισμα θα χρησιμοποιήσουμε το ήμερο είδος, δηλαδή τη γνωστή λουίζα.

Πηγή:230 βότανα-Ιουλίας Δαβάρα-Αθήναι 1978

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Διαβάστε ακόμη:Βότανα & τροφές για τη σωστή λειτουργία του εντέρου

9 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Ωραίο το άρθρο για τη βερικοκιά.
    Ήθελα να ρωτήσω αν φυτεύουμε ολόκληρο το κουκούτσι ή αν το σπάμε και φυτεύουμε μόνο το αμύγδαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε παιδια παντρευωμαι το σεμπτεμβριο 6 και θελω να φτιαξω ενα ψευτο γκαζον και αργοτερα φτιαχνω κανονικο .μπορει να μου πει καποιοσ αν γινετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Oι επιλεγμένοι σπόροι βερικοκιάς σπέρνονται επί τόπου" δηλαδή χωρίς να περάσει ένας χειμώνας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πατάτα: Σπάμε το κουκούτσι και φυτεύουμε το αμύγδαλο.


    Άγγελε: Οι σπόροι δέντρων έχουν μικρή διάρκεια ζωής, μία τεχνική για να μεγαλώσουμε την διάρκεια ζωής τους είναι να τους βάλουμε σε πανάκι με σχετική υγρασία και να τους φυλάξουμε σε αεροστεγή σακουλάκι στο ψυγείο μέχρι την επόμενη άνοιξη.


    Εδώ και η διάρκεια ζωής σπόρων από δέντρα: http://www.ftiaxno.gr/2012/10/blog-post_186.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΤΕΡΙΝΑ8/9/14, 4:39 μ.μ.

    Γεια σου'Φτιαχνω μονος μου'...!Θα ηθελα να μου πειτε.αν σας ειναι ευκολο.πως μαζευουμε σπορους απο παντζαρι.Φετος βαλαμε δικα μας φυτα και τωρα,πρεπει να κρατησουμε σπορους για την επομενη χρονια,καλα ναμαστε, και σεις μαζι με μας φυσικα!!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατερίνα, καλώς ήρθες

    σπόρους από παντζάρι κρατάμε την 2η χρονιά, εάν το φύτεψες φέτος και λογικά δεν θα έχει ανθίσει θα το αφήσεις και θα ανθίσει του χρόνου για σπόρο....

    Ρίξε και μιά ματιά εδώ:

    Παραγωγή και διατήρηση καθαρών σπόρων από ποικιλίες λαχανικών
    http://www.ftiaxno.gr/2007/07/blog-post_04.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για το ραπάνι τι ισχύει?¨Εχω ακούσει ότι αν το σπίρεις την άνοιξη θα ανθήσει το καλοκαίρι ισχύει αυτό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργο καλημέρα εγώ έσπειρα ρεπάνι αλλά και παντζάρι των Σεπτέμβριο του '13 και την άνοιξη του '14 τα φυτά άνθισαν και πήρα
    και σπόρο, και από αυτόν που έπεσε στο παρτέρι ήδη έχει φυτρώσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.