Οστεοαρθρίτιδα: Εκχύλισμα λειριού κόκορα

Οστεοαρθρίτιδα: Εκχύλισμα λειριού κόκορα

Εκχύλισμα λειριού κόκορα (Chicken comb extract)

Ένα πολύ ακριβό φάρμακο για οστεοαθρίτιδα

Ιδιότητες
To «λειρί του κόκκορα» είναι πλούσιο σε υαλουρονικό οξύ (90%) και περιέχει μικρά ποσά γλυκοζαμινογλυκανών (10%).

Αποτελεσματικότητα
Σε μία πιλοτική, τυχαιοποιημένη, διπλή–τυφλή, ελεγχόμενη μελέτη 20 ασθενών με οστεοαρθρίτιδα του γόνατος, η καθημερινή συμπληρωματική χορήγηση υαλουρονικού οξέος per os από ένα φυσικό εκχύλισμα chicken combs (Hyal-Joint) βελτίωσε πολλούς δείκτες ποιότητας της ζωής, συγκριτικά με πλασέμπο (Kalman DS et Al, 2008).

Σε μία τυχαιοποιημένη, διπλή – τυφλή πλασέμπο – ελεγχόμενη μελέτη, 42 ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα που πήραν 1.800 mg εκχυλίσματος chicken comb (CCE) (630 mg CCE + 60 mg υαλουρονικού οξέος), σε συνδυασμό με/ή χωρίς ασκήσεις, είχαν μεγαλύτερη ανακούφιση από τον πόνο από πλασέμπο.
Ακόμα, οι ασθενείς που πήραν CCE είχαν αύξηση των επιπέδων του C2C και CPII στον ορό και, ιδιαίτερα αυτοί που δεν έκαναν ασκήσεις, μείωση του λόγου CTX-II ούρων/CPII ορού και C2C ορού/CPII ορού (Nagaoka I et al, 2010).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Tα διαιτολόγια που περιέχουν εκχύλισμα λειριού κόκκορα μπορεί να ανακουφίσουν από τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας των γονάτων.

Στην οστεοαρθρίτιδα το εκχύλισμα του λειριού του κόκκορα φαίνεται ότι βελτιώνει το ισοζύγιο της αποδόμησης/ σύνθεσης του κολλαγόνου τύπου ΙΙ.

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Πηγή: www.e-rheumatology.g

Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω κοτέτσι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα