08 Αυγούστου 2022

9η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Χαλκίδας

9η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Χαλκίδας

Φίλες και φίλοι,
Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην 9η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Χαλκίδας, που θα πραγματοποιηθεί στις 23-24-25 Σεπτεμβρίου 2022 , στο Πάρκο του Λαού, το μεγαλύτερο πάρκο που διαθέτει η Χαλκίδα.

Μπορούν να λάβουν μέρος οικο-παραγωγοί και μεταποιητές (προσοχή όχι έμποροι) προιόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής, χειροτέχνες και παραγωγοί καλλυντικών με οικολογικής προέλευσης προιόντα.

Αιτήσεις συμμετοχών για την 9η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας υπάρχουν ανά κατηγορία στις παρακάτω ηλεκτρονικές φόρμες.

Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής μέχρι τις 10.08.2022
(Πατήστε πάνω στο όνομα της κατηγορίας που σας ενδιαφέρει)

05 Αυγούστου 2022

Άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ

Τα άδεια ράφια θα γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας

Άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ

Έκκληση για επείγουσα αναθεώρηση των γεωργικών και εμπορικών πολιτικών της ΕΕ, ώστε να διασφαλιστεί η επισιτιστική ασφάλεια, απευθύνουν σημαίνοντα αγροτικά σωματεία της ΕΕ. Σε διαφορετική περίπτωση, το μέλλον κρίνεται δυσοίωνο και οι καταναλωτές θα πρέπει να συμβιβαστούν με τα άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ.

28 Ιουνίου 2022

Διήμερο εργαστήριο παρασκευής αληθινού ψωμιού και φυσικής καλλιέργειας! Το Σάββατο 2-3 Ιουλίου στην Αλαγονία, Μεσσηνίας

Διήμερο εργαστήριο παρασκευής αληθινού ψωμιού και φυσικής καλλιέργειας!   Το Σάββατο 2 Ιουλίου στην Αλαγονία, Μεσσηνίας

Σας προσκαλούμε σε διήμερο εργαστήριο παρασκευής αληθινού ψωμιού και φυσικής καλλιέργειας με τον Παναγιώτη Μανίκη!
Το Σάββατο 2 Ιουλίου θα φτιάξουμε ψωμί με προζύμι με βιολογικά συστατικά καθώς και άζυμο ψωμί.

Την Κυριακή 3 Ιουλίου θα γίνει το εργαστήριο φυσικής καλλιέργειας με παραγωγή σβόλων και έμφαση στα οπωροφόρα δέντρα και το φυσικό σχήμα των δέντρων.
Το εργαστήριο θα ξεκινήσει στις 10:30 στο κοινοτικό κτίριο του χωριού στην Αλαγονία, Μεσσηνίας.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι ελεύθερη.

11 Μαΐου 2022

Φτιάχνω γάλα από σπόρους και ξηρούς καρπούς

Φτιάχνω γάλα από σπόρους και ξηρούς καρπούς

Χρησιμοποιούμε το γάλα από σπόρους και ξηρούς καρπούς αντί για γάλα ή κρέμα.

Η επόμενη είναι η αγαπημένη μας βασική συνταγή:

Βάλτε τα παρακάτω συστατικά σε ένα μικρό ηλεκτρικό μύλο ξηρών καρπών και σπόρων:

  • 2 κουταλιές της σούπας ωμούς ακατέργαστους ηλιόσπορους.
  • 12 ολόκληρα ωμά αμύγδαλα με φλούδα.
  • 1 κουταλιά της σούπας ωμό ακατέργαστο σουσάμι.

10 Μαΐου 2022

Γενετικά μεταλλαγμένο σιτάρι

Γενετικά μεταλλαγμένο σιτάρι

Το Γενετικά μεταλλαγμένο σιτάρι (GMO wheat....) παίρνει Εγκρίσεις...

6 Μαϊου 2022, Τα τελευταία νέα από την Γεωπονική Γενετική Μηχανική....

Αδειοδοτείται το γενετικά τροποποιημένο σιτάρι της Αργεντινής για Διατροφική χρήση (Πόλεμος Ουκρανίας!).....

Πρόκειται για το Γενετικά μεταλλαγμένο σιτάρι "HB4 wheat", "κόντρα" στην κλιματική αλλαγή (ανθεκτικό στην ξηρασία και στα ζιζανιοκτόνα) με αυξημένη απόδοση κατά 20% ανά μονάδα επιφανείας.... σύμφωνα με τους Αργεντινούς ερευνητές, και μετά από παρατηρήσεις δεκαετίας στους αγρούς (...10 παρατηρήσεις σε 10 ξεχωριστές χρονιές στις οποίες επεκράτησαν 10 ξηρασίες...)..

Είχε προηγηθεί η έγκριση της ΓΤ σόγιας (HB4 soybean) από Αργεντινή, Βραζιλία και ΗΠΑ.... Το GMO σιτάρι ήδη εξετάζεται από τις Κανονιστικές Αρχές των ΗΠΑ και άλλων χωρών στην Λατινική Αμερική για να λάβει εγκρίσεις "καλλιεργητικής και διατροφικής" χρήσης...!!! Η Αργεντινή έχει ήδη προσεγγίσει και την Ρωσική Ομοσπονδία για τον ίδιο λόγο (εγκρίσεις....)

02 Φεβρουαρίου 2022

Οι συνταγές του Πυθαγόρα που σταματάνε την πείνα και την δίψα

Οι συνταγές του Πυθαγόρα που σταματάνε την πείνα και την δίψα

Η συνταγή του Πυθαγόρα που σταματάει την πείνα

Σχετικά με το θέμα της διατροφής τους, το πρόγευμα των Πυθαγορείων περιλάμβανε κηρήθρα ή μέλι.
Το δείπνο τους, από άρτο φτιαγμένο είτε από κεχρί είτε από κριθάρι και από λαχανικά, τόσο βρασμένα όσο και ωμά. μᾶζα = κριθαρένιο ψωμί (κριθαρόψωμο) ή γλυκό.
Σπανίως έτρωγαν κρέας που προερχόταν από τα ιερά σφάγια των θυσιών, αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση έτρωγαν συγκεκριμένα κομμάτια του ζώου.
Τις περισσότερες φορές που έπρεπε να εισέλθουν στα άδυτα των ναών και να παραμείνουν εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα έκαναν χρήση τροφών που τους έκαναν να μην πεινάνε και να μην διψάνε.