tag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post1673366726569650586..comments2024-03-28T12:54:20.424+02:00Comments on Φτιάχνω μόνος μου: Το πιο σημαντικό μυστικό για την μακροζωίαΦτιάχνω μόνος μουhttp://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-27256697760106270702014-10-28T16:24:40.684+02:002014-10-28T16:24:40.684+02:00Οι κρεατοφάγοι γενικώς παθαίνουν πολλές αρρώστιες ...Οι κρεατοφάγοι γενικώς παθαίνουν πολλές αρρώστιες λόγω του οτι ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να μεταβολίσει σωστά το κρέας και οι τοξίνες που έχει συσσωρεύονται στο σώμα με τα χρόνια.Είναι για λύπηση στο τέλος,αυτό που κάνουν στα ζώα το κάρμα τους το επιστρέφει σε αρρώστιες του σώματος και του νου.Αλεξnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-89765169636026362422014-10-26T23:47:04.313+02:002014-10-26T23:47:04.313+02:00Προς την dimitra την
έμπλεο "ευγενικών" ...Προς την dimitra την<br />έμπλεο "ευγενικών" συναισθημάτων!!! <br /><br />Πληροφοριακά: <br />Πρίν αναπτυχθεί η Χημεία, στην τυροκόμηση χρησιμοποιούσαν αυτή την φυσική πυτιά. Ακόμη και σήμερα χρησιμοποιείται στην οικοτεχνία. Δεν σφάζουμε αρνάκια ή κατσικάκια για να κάνουμε πείραμα όπως στρεβλά και με βδελυγμία αναφέρεις. <br />Δεκάδες αιώνες πρίν αυτή ήταν η φυσική πυτιά και βέβαια (απ’ όσο ξέρω) δεν διατυπώθηκε (επειδή ήταν αφύσικο να διατυπωθεί) αφορισμός, να καταδικάσει τους τυροκόμους σαν αυτόν που<br />εκτοξεύεις!!!!!! Αμνοερίφια του γάλακτος, αυτά δηλαδή που τρέφονται μόνο με γάλα, πολλά εκ των οποίων φθάνουν ή και υπερβαίνουν τα 10 κιλά, σφάζονται καθημερινά για διατροφικές ανάγκες. Από τα εντόσθια που πετιούνται ή καταλήγουν στις βιομηχανίες παραγωγής κτηνάλευρων, το τέταρτο στομάχι έχει τους αδένες που<br />παράγουν την πηκτική ουσία η οποία πήζει το γάλα ώστε να αφομοιωθεί από τον οργανισμό του ζώου. Αυτή την ουσία παραλαμβάνουν από το στομάχι, με διάφορες τεχνικές.<br /><br />Αν είσαι αποκλειστικά χορτοφάγος, αποκλειστικά όμως όχι μεσοβέζικα, δηλαδή δεν έφαγες ποτέ κρέας, ούτε το Πάσχα, ούτε κάποιου είδους τυρί, ούτε γιαούρτη, ούτε ήπιες γάλα, τρέφεσαι μόνο με άγρια ή καλλιεργημένα φυτικά προϊόντα, με βιομηχανικά σκύβαλα,<br />μεταλλαγμένη σόγια και παράγωγά της κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π. ων ουκ έστι<br />αριθμός (!!!) αυτό βεβαίως είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου. <br /><br />Σε καλώ όμως να σκεφθείς ήρεμα και ειλικρινά απέναντι στον εαυτό σου τα εξής: <br /><br />1. Οι επισιτιστικές ασχολίες του ανθρώπου όταν έπαψε να είναι μόνο τροφοσυλλέκτης ήταν η γεωργία και η κτηνοτροφία.<br /><br />2. Στην κτηνοτροφία ως συνέχειά της, περιλαμβάνεται<br />και η παραγωγή όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων, άρα και των τυροκομικών που φτιάχνονταν βέβαια με την φυσική πυτιά όταν τυχαία ανακαλύφθηκε στις περιοχές της Μέσης Ανατολής.<br /><br />3. Η τυροκόμηση απαιτεί γάλα, το γάλα από τις αμνοεριφιομητέρες<br />δεν επαρκούσε να θρέψει τα νεαρά ζώα, (πέραν του ότι υπήρχε ανάγκη και για την παιδική διατροφή), οπότε έτσι κι αλλιώς κάποια αμνοερίφια έπρεπε να σφαγούν, λύνοντας το πρόβλημα της επάρκειας<br />για τυροκόμηση αφ’ ενός, αλλά και εξασφαλίζοντας υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα αφ’ ετέρου (γάλα, τυροκομικά και κρέας).<br /><br />4. Και σήμερα η ίδια αλυσίδα υπάρχει, με την υπερβολική έως και απαράδεκτη συχνά αρωγή της Χημείας.<br /><br />5. Οι επιλογές σου (αν είσαι η χορτοφάγος που γράφω πιο πάνω) είναι δεκτές, δεν δικαιούσαι όμως να τις επιβάλλεις και μάλιστα με την απαράδεκτη φρασεολογία σου και τις επιπέδου «Εκκλησιαστικού αφορισμού» κατάρες, με τις οποίες δεν κατανοώ τι νομίζεις ότι θα επιτύχεις. Να φοβίσεις σκεπτόμενους ανθρώπους;<br /><br />Αυτά τα λίγα εν συντομία. Ευχαρίστως να ακούσω τις δικές σου θέσεις, όμως σε παρακαλώ να τις διατυπώσεις σε άλλη «γλώσσα» από αυτήν που χρησιμοποίησες.Αντώνηςnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-55387846580447181152014-10-25T20:18:27.667+03:002014-10-25T20:18:27.667+03:00"Η φυσική πυτιά γίνεται από ένα μικρό αρνάκι ..."Η φυσική πυτιά γίνεται από ένα μικρό αρνάκι ή κατσικάκι που βυζαίνει ακόμα και δεν έχει φάει ακόμη χορτάρι. Παίρνουμε το στομάχι του που είναι γεμάτο γάλα, ρίχνουμε μέσα αλάτι, του δένουμε κόμπο τον οισοφάγο και την αρχή του λεπτού εντέρου και το κρεμάμε στον ήλιο μέχρι που να ξεραθεί "<br />Eλπίζω να σας πιάσει κόψιμο,να ξερνάτε όλη μέρα,να πάτε στο νοσοκομείο κ να κολλήσετε Ebola.Για να κάνετε ένα πείραμα πρέπει να πεθάνουν πόσα αρνάκια.Πόσα χρόνια πισω είστε?dimitranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-52828146504816340922014-10-16T23:36:10.036+03:002014-10-16T23:36:10.036+03:00Μαράκι καλησπέρα. Νομίζω οτι η εμπειρία σου μόνο δ...Μαράκι καλησπέρα. Νομίζω οτι η εμπειρία σου μόνο δεν φτάνει εκτός αν θέλεις να γίνεις άλλος ένας πρακτικός τυροκόμος που τα προϊόντα του θα βασίζονται περισσότερο στην τύχη και λιγότερο στη γνώση. Το μεράκι είναι το πρώτο αλλά χωρίς γνώσεις θα έχεις πολλά προβλήματα. Η γνώμη μου (δεν σημαίνει οτι είναι και η μόνη σωστή), είναι να ψάξεις για την τυροκομική σχολή Ιωννίνων αυτή που δημιούργησε ο Νικ. Ζυγούρης. Νομίζω οτι λειτουργεί. Πιστεύω οτι είναι ό,τι καλύτερο στην παραδοσιακή και όχι μόνο τυροκομία. Θα είναι το καλύτερο και πιό εύκολο για σένα.Αντώνηςnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-8074723800262599192014-10-16T16:46:24.666+03:002014-10-16T16:46:24.666+03:00Παιδια συγχαρητηριααααα για ολα αλλα και για τις σ...Παιδια συγχαρητηριααααα για ολα αλλα και για τις συμβουλες ο ενας στν αλλο....θα ηθελα να ρωτησω και εγω κατι αλλα οχι ακριβςσ με την πηξη τ τυριων αλλα πως 8α μπορουσα να ανοιξω ενα παραδοσιακο-οικογενειακο(δεν ξερω πως να τ χαρακτηρισω)τυροκομειο,αφου ο πατερας μου ειναι πλεον κτηνοτροφος...ειμαι ανεργη αλλα δεν εχω καμια εξειδικευση πανω στο θεμα..8α πρεπει να παω σε καποια σχολη ειτε τυτοκομιας ειτε σε καποιο τει γ να μπορεσω να πραγματοποιησω αυτο τ σχεδιο?η μπορω και με την εμπειρια μου κ μονο???αλλα και αν αυτο τ τυρι μπορω να το προμηθευω σε φιλους συγγενεις κλπ,οχι σε σουπερ μαρκετ κλπ...ευχαριστω εκ των προτερων....μαρακιnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-24706734736188350882014-09-23T00:26:25.443+03:002014-09-23T00:26:25.443+03:00Thank u! :)Thank u! :)DOOM_NXnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-15703798042074528672014-09-13T23:12:41.740+03:002014-09-13T23:12:41.740+03:00Η χρήση παραδοσιακής πυτιάς δεν απαγορεύεται. Απλά...Η χρήση παραδοσιακής πυτιάς δεν απαγορεύεται. Απλά δεν τη χρησιμοποιούν οι μεγάλες βιομηχανίες για διάφορους λόγους. Για την παρασκευή ΠΟΠ Φέτας μπορεί να χρήση παραδοσιακής πυτιάς ή άλλων ενζύμων με ανάλογη δράση, σύμφωνα με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.Eri Fasolhnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-69649370680227803612014-08-14T07:32:30.019+03:002014-08-14T07:32:30.019+03:00Πρόσθεσε μια κουταλιά ξίδι πριν την πυτια. Κατεβάζ...Πρόσθεσε μια κουταλιά ξίδι πριν την πυτια. Κατεβάζει το pH σε λίγο όξινο περίπου 4 είναι το ιδανικό για τα έζυμα της πυτιάς. <br /><br />Αναστάσιοςnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-39886473427256888162014-07-16T21:11:27.502+03:002014-07-16T21:11:27.502+03:00Μερικές είχαν ιστούς γι' αυτό σκέφτηκα τον τετ...Μερικές είχαν ιστούς γι' αυτό σκέφτηκα τον τετράνυχο. Επίσης νομίζω πως στην φωτογραφία με το φύλλο είναι αυγά τετράνυχου. Γυαλιστερά σαν μαργαριτάρια. Επίσης κάποια φύλλα είχαν κάτι μαυράκια, αλλά δεν νομίζω να είναι έντομα. Θα τα δω την Παρασκευή με φακό, για να σιγουρευτώ. Μοιάζουν με ξεραμμένα αυγά.Evi Bnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-69782643307893429492014-07-16T17:42:16.830+03:002014-07-16T17:42:16.830+03:00Θελουν διαφορετικο ποτισμα οι ντοματες. Δεν θελουν...Θελουν διαφορετικο ποτισμα οι ντοματες. Δεν θελουν επιφανειακη υγρασια και θελουν νερο σε βαθος 1 μετρου, αφου η κεντρικη τους ριζα αντλει το νερο. Οι επιφανειακες ειναι μονο για τα θρεπτικα συστατικα. Οσο ηταν μικρες, δεν ειχες προβλημα επειδη η ριζα ηταν ψηλα. Καθε 3-4 μερες θα ποτιζεις καλα. Bαθεια.<br /><br /><br />Τις εχεις ψεκασει με κατι; <br /><br /><br />Τετρανυχο πως ξερεις οτι εχουν; Παρε ενα λευκο κομματι χαρτιου, κρατα το κατω απο ενα φυλλο και τιναξε το 2-3 φορες. Αν εχεις τετρανυχο, στο χαρτι θα εμφανιστουν σκουροχρωμα εντομα. Επισης μπορεις να δεις αν εχουν ιστους αραχνης απο κατω τα φυλλα. Δες αν εχεις, για να σου πω τι να κανεις.Chris DePernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-9911698048504583412014-07-16T00:38:11.287+03:002014-07-16T00:38:11.287+03:00Κάθε 12 ώρες για 10 λεπτά. Ώς τώρα με το συγκεκριμ...Κάθε 12 ώρες για 10 λεπτά. Ώς τώρα με το συγκεκριμένο πότισμα δεν μαράθηκε σχεδόν κανένα άνθος και έδεσαν πολύ καλά οι ντομάτες. Γιατί ξεραίνονται οι άκρες των φύλλων και κάποια άλλα φύλλα μαραίνονται; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.Evi Bnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-79937179370832784382014-07-15T23:42:00.179+03:002014-07-15T23:42:00.179+03:00Δεν ειναι τοσο τραγικη η κατασταση τους και σιγουρ...Δεν ειναι τοσο τραγικη η κατασταση τους και σιγουρα δεν μαραινονται τα ανθη λογω της καταστασης τους. Ποσο συχνα ποτιζεις;Chris DePernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-89110560692798101602014-07-15T13:17:07.128+03:002014-07-15T13:17:07.128+03:00άλλη μια φωτόάλλη μια φωτόEvi Bnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-35826873354570460402014-07-15T13:13:00.057+03:002014-07-15T13:13:00.057+03:00Ενώ όλα πήγαιναν καλά, άρχισαν τα προβλήματα. Νομί...Ενώ όλα πήγαιναν καλά, άρχισαν τα προβλήματα. Νομίζω πως είναι διάφορα και όχι μόνο ένα. Νομίζω πως ένα από αυτά είναι τετράνυχος. Μπορείτε να με βοηθήσετε; Άρχισαν να μαραίνονται και τα άνθη.Evi Bnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-1908667219812544712014-07-12T03:30:54.188+03:002014-07-12T03:30:54.188+03:00Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Οπότε να φανταστ...Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Οπότε να φανταστώ ότι οι τυροκομικές μονάδες καταφεύγουν στην τυποποιημένη χυμοσύνη;DOOM_NXnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-3127753940905076662014-07-11T10:52:10.473+03:002014-07-11T10:52:10.473+03:00Θέλω να αγοράσω και εγώ καλάμια στήριξης...μήπως ξ...Θέλω να αγοράσω και εγώ καλάμια στήριξης...μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω (Είμαι από Αλεξάνδρεια Ημαθίας όποτε αν μπορούσατε να μου πείτε ένα μέρος κοντά ) Ευχαριστώ..!Anwniminoreply@blogger.com