tag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post2694672131355502281..comments2024-03-28T12:54:20.424+02:00Comments on Φτιάχνω μόνος μου: Τσουκνίδα: Φαρμακευτικές ιδιότητεςΦτιάχνω μόνος μουhttp://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-31665534958647195282013-10-31T12:32:54.672+02:002013-10-31T12:32:54.672+02:00Μπράβο γιά το site!
Κάποτε αγόρασα κάψουλες αποξηρ...Μπράβο γιά το site!<br />Κάποτε αγόρασα κάψουλες αποξηραμένης τσουκνίδας στο εξωτερικό (η τιμή τσούκνιζε αλλά ενθουσιάστηκα από τις ενδείξεις). Τώρα μαζεύω τσουκνίδα στο βουνό το καλοκαίρι ακόμη και αν έχει λουλούδια, την στεγνώνω σε αεριζόμενο και σκιερό μέρος και την καταναλώνω όλο τον χρόνο σαν τσάϊ χωρίς ζάχαρη.<br />Όταν θέλω να κάνω πίτα την τρίβω με τα χέρια την αφήνω λίγο σε χλιαρό νερό και στην συνέχεια την προσθέτω στα άλλα χόρτα. <br />Αυτά τον χειμώνα.<br />Την άνοιξη γίνεται φανταστική σαλάτα και το καλοκαίρι οι τρυφερές κορυφές της μπάινουν σε πίτες αλλά και σε άλλα φαγητά με χόρτα (ρεβύθια με λάπατο, τσουκνίδα και σέσκουλο κλπ)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-5337760747558712752013-04-04T10:31:41.087+03:002013-04-04T10:31:41.087+03:00Αυτη την εποχη, δεν εχει ανθισει ακομη. Πως να εχε...Αυτη την εποχη, δεν εχει ανθισει ακομη. Πως να εχει γυρη; <br />Ομως αν εχει, την κλαδευουμε και σε 10 μερες θα εχει πεταξει 2 νεα φρεσκα κλαδακια και αν την ξανακλαδεψουμε 4. Δλδ, μπορουμε ολο το καλοκαιρι κλαδευοντας να μαζευουμε τσουκνιδα που δεν εχει ανθισει.Chris DePerhttps://www.blogger.com/profile/06629598766863913462noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-42856869267045161522013-04-04T03:58:50.308+03:002013-04-04T03:58:50.308+03:00Διάβασα οτι συλλέγουμε φύλλα και βλαστό. Γνωρίζει ...Διάβασα οτι συλλέγουμε φύλλα και βλαστό. Γνωρίζει κανείς αν πρέπει να αποφεύγουμε τη συλλογή της κορυφής της τσουκνίδας; Το ρωτώ γιατί έχει η κορυφή πολλή γύρη αυτή την εποχή. Εγώ μαζεψα το 1/3 του φυτού -ξεκινώντας από την κορυφή αλλά όταν το αποξήρανα είδα πολλή γύρη. Μήπως πρέπει να ξεχωρίσω μόνο τα αποξηραμένα φύλλα; Δεν γνωρίζω τη δράση της γύρης. Αν γνωρίζει κανείς ας μας διαφωτίσει παρακαλώ.george gianohttps://www.blogger.com/profile/00162899095750858862noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-39656474558909451032013-02-28T09:05:15.806+02:002013-02-28T09:05:15.806+02:00Όποιος ενδιαφέρεται για τσουκνίδα, μπορώ να του πρ...Όποιος ενδιαφέρεται για τσουκνίδα, μπορώ να του προμηθεύσω, φρέσκια, αποξηραμένη, ή ακόμη και λίπασμα τσουκνίδας δικής μου παραγωγής, βιολογική. Είναι χαρά μου να γνωρίσει ο κόσμος την πολλαπλή χρησιμότητα του παρεξηγημένου αυτού βοτάνου. Για περισσότερες πληροφορίες στο sictransitmundigloria@outlook.com<br /><br />Τσουκνίδα ΤσιβλούAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-83452264278364519212011-10-20T08:49:23.122+03:002011-10-20T08:49:23.122+03:00Καλημέρα σας από τα καλύτερα μπλογκ που έχω δει κα...Καλημέρα σας από τα καλύτερα μπλογκ που έχω δει και σας ευχαριστώ για τον κόπο σας να τα μοιράζεστε γενναιόδωρα μαζί μας.<br />Για την τσουκνίδα θα ήθελα να προσθέσω και το εξής: μπορούμε και να την μαγειρέψουμε τηγανίσουμε με λίγο ελαιόλαδο και να προσθέσουμε αυγά (όχι δεν τσιμπάει) το σημαντικό όμως είναι πως για τον προστάτη αδένα κάνει την καλύτερη δουλειά, τον καθαρίζει τον κάνει σαν καθρέφτη έλεγε ο παππούς μου ο οποίος την είχε στη διατροφή του αλλά και ως τσάι (αφέψημα)καθημερινά.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-22240483497086331122011-10-18T06:22:27.429+03:002011-10-18T06:22:27.429+03:00ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΘΗΝΑ-ΑΚΟΜΑ Κ ΣΤΗ ΛΑ"ΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ...ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΘΗΝΑ-ΑΚΟΜΑ Κ ΣΤΗ ΛΑ"ΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙς, ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΒΟΤΑΝΑ. ΓΕΝΙΚΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΒΑΜΜΑΤΟΣ, ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Κ ΕΠΙΠΛΕΟΝΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΡΙΚΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ, ΚΑΝ ΔΕ ΤΑ ΧΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡ/ΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΦΕΡΟΥΝ :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-21909195820589128002011-09-03T16:43:15.878+03:002011-09-03T16:43:15.878+03:00Πέρα από τα επιβεβλημένα σχόλια για το άξιο, χρηστ...Πέρα από τα επιβεβλημένα σχόλια για το άξιο, χρηστικότατο και πλήρως χρήσιμο αυτόν ιστότοπο...όσοι δεν θέλετε να "μπλέξετε" με την αναζήτηση τσουκνίδας μπορείτε να πάτε στον "Μανδραγόρα" στον Πειραιά (αν ρωτήσετε στην κεντρική αγορά θα σας κατατοπίσουν) και να πάρετε ένα σακουλάκι 50gr και θα κάνετε "παππάδες" με αυτό.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-33560294046999593022011-04-15T20:00:47.808+03:002011-04-15T20:00:47.808+03:00ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ Κ ΕΓΩ....ΑΦΟΥ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ...ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ Κ ΕΓΩ....ΑΦΟΥ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ-ΝΕΡΟΥ ΠΟΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΡΙΧΝΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΕΝΤΡΟ??ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΩ ΣΕ ΕΛΙΕΣ...billar85https://www.blogger.com/profile/12539050906069415480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-57245684372569340972011-02-22T01:42:54.901+02:002011-02-22T01:42:54.901+02:00Εννοείται ότι είναι και ΓΕΥΣΤΙΚΟΤΑΤΗ, βρασμένη στο...Εννοείται ότι είναι και ΓΕΥΣΤΙΚΟΤΑΤΗ, βρασμένη στον ατμό για σαλάτα, αλλά και στις πίτες!!!eumenioshttps://www.blogger.com/profile/06437883678836008495noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-35533250222994630142010-11-25T20:30:23.960+02:002010-11-25T20:30:23.960+02:00φιλαρακι,απ'τα καλλιτερα μπλογκ μου!!!!να εισα...φιλαρακι,απ'τα καλλιτερα μπλογκ μου!!!!να εισαι καλα!!evangellohttps://www.blogger.com/profile/03871884166756610772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-78937080666885684192010-09-30T12:47:39.225+03:002010-09-30T12:47:39.225+03:00πανος απο κορινθο..με την τσουκνιδα επισης μπορειτ...πανος απο κορινθο..με την τσουκνιδα επισης μπορειτε να φτιαξετε το καλυτερο λιπασμα.συνταγη απο αρχαια Ελλαδα...τον γεναρη μαζευουμε τσουκνιδα και την βαζουμε μεσα σε ενα δοχειο πλαστικο μεγαλο με νερο.φροντιζουμε για τις 20 επομενες ημερες να ανακατευουμε το μειγμα για 1 λεπτο περιπου ημερησιως.μετα απο 20 ημερες μπορουμε να χρησιμοποιησουμε το υγρο αυτο με αναλογια 1 προς 20.ποτε συμπηκνωμενο γιατι ειναι δυνατο.το βαζουμε παντου.το δε καλοκαιρι σας εγγυωμαι 2πλη παραγωγη στον κηπο σας.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-33869397576588899492010-02-06T00:13:17.359+02:002010-02-06T00:13:17.359+02:00καταπληκτικο!!!πως ομως μπορείς να φτιαξεις ενα τε...καταπληκτικο!!!πως ομως μπορείς να φτιαξεις ενα τετοιο αφεψημα???<br />το εχει δοκιμασει κανείς??Anthihttps://www.blogger.com/profile/03914742111926986183noreply@blogger.com