tag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post8153625093907202844..comments2024-03-28T12:54:20.424+02:00Comments on Φτιάχνω μόνος μου: Βλαβερά έντομα οσπρίωνΦτιάχνω μόνος μουhttp://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-12453645044061721552021-12-01T08:37:51.593+02:002021-12-01T08:37:51.593+02:00Πρέπει επειγόντως να σβήσεις τη μελάσα τη ζάχαρη τ...Πρέπει επειγόντως να σβήσεις τη μελάσα τη ζάχαρη το ζαχαρόνερο και τα λοιπά και τα λοιπά διότι είναι η καταστροφή της μέλισσας αυτή τη στιγμή διαπράττεις έγκλημαΠΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣhttps://www.blogger.com/profile/17633234399319264012noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-32333088576392957612013-11-14T16:43:50.868+02:002013-11-14T16:43:50.868+02:00Παιδια νωμιζω οτι στο ψυγειο η υγρασια ειναι 0 ισχ...Παιδια νωμιζω οτι στο ψυγειο η υγρασια ειναι 0 ισχιει?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-67454901865737170522013-06-21T20:08:09.373+03:002013-06-21T20:08:09.373+03:00Η υγρασία παίζει σημαντικό ρόλο όπως έχουμε γράψει...Η υγρασία παίζει σημαντικό ρόλο όπως έχουμε γράψει στην αποθήκευση που πρέπει να είναι κάτω από 12% για να μην γεννηθούν παράσιτα…<br />Μία οικολογική λύση είναι ο σπόρος στην κατάψυξη για τρεις ημέρες.<br />Παλιά τα σιτηρά τα έπλεναν τα στέγνωναν πολύ καλά στον ήλιο και μετά τα αποθήκευαν με διάφορους τρόπους μαζί με φυτά για προστασία.<br />Στο blog υπάρχουν γραμμένες αρκετές τέτοιοι μέθοδοι.Φτιάχνω μόνος μουhttps://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-91045772504014591312013-06-21T17:25:32.504+03:002013-06-21T17:25:32.504+03:00Καλησπερα! Θ θελα ν ρωτησω! Ειμαι νεος αγροτης για...Καλησπερα! Θ θελα ν ρωτησω! Ειμαι νεος αγροτης για πρωτη φορα εβαλα φακη. Κατα τν αποθυκευση παρατηρησα πως μες τ τσουβαλια γεμησε σαν ψηρα; Κτ εντομα. Τ ν κανω για ν τ εξοντώσω; ΕυχαριστωAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-19159167671734990412011-07-21T22:22:52.862+03:002011-07-21T22:22:52.862+03:00Φιλε ανωνυμε, αυτο που πας να κανεις για το αμπελι...Φιλε ανωνυμε, αυτο που πας να κανεις για το αμπελι, με λαδια και ξυδια δεν ειναι σωστο και δεν θα εχεις κανενα αποτελεσμα,βρες την παλια καλη συνταγη απο εναν παλιο αμπελουργο πιστευω να στην πει.ΑΣΤΑΚΟΣnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-20089402072065581672011-07-21T15:56:37.099+03:002011-07-21T15:56:37.099+03:00Καλησπέρα θα μπορούσε να μου πεί κάποιος τα συστατ...Καλησπέρα θα μπορούσε να μου πεί κάποιος τα συστατικά από το σπρέι λαδιού και πως χρησιμοποιείται,το χρειάζομαι για τον τετράνυχο που έχει πιάσει το αμπέλι μου.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-90359834272956263832010-06-24T14:29:24.250+03:002010-06-24T14:29:24.250+03:00ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜ...ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΜΑΤΙΕΣ ΜΟΥ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΝΘΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙΓΕΤΕ?<br />ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...ΚΩΣΤΑΣnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-32189566196683020822010-03-19T19:19:09.008+02:002010-03-19T19:19:09.008+02:00Οι τριανταφυλλιές μου είχαν μελίγγρα πέρσι και τις...Οι τριανταφυλλιές μου είχαν μελίγγρα πέρσι και τις ψέκασα με νερό απο σκόρδο και το αποτέλεσμα ηταν άμεσο, η μελλιγρα είχα εξαφανιστεί! Ευτυχώς δεν επιρεάστηκε το άρωμά τους!<br />Το σκορδο το χρησιμοποιώ παντού και το εχω σαν το καλυτερο βότανο που υπάρχει.Maria's handmadehttps://www.blogger.com/profile/13612716482029521393noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-72822407391624848152010-03-11T18:05:46.824+02:002010-03-11T18:05:46.824+02:00Θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου, σχετικός έχω γράψε...Θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου, σχετικός έχω γράψει στην ανάρτηση για το σιτάρι (όχι όλα βέβαια, παράλειψα την προσωπική μου εμπειρία, θα την συμπληρώσω να υπάρχει και θα προσθέσω και τις σχετικές φωτογραφίες).<br />Τα έντομα δεν αντέχουν την ξηρασία. Εάν η υγρασία είναι κάτω από 12% τα τρόφιμά μας και οι σπόροι μας δεν κινδυνεύουν με αυτές τις συνθήκες. Τα έντομα δεν γεννιούνται, πολλαπλασιάζονται και ας υπάρχουν τα αυγά των εντόμων τους μέσα στο σπόρο ή το αλεύρι (πάντα υπάρχουν). Το ίδιο σιτάρι και αλεύρι που αποθήκευσα σε διαφορετικά μέρη, με μόνη διαφορά τη διαφορετική υγρασία, το σιτάρι και το αλεύρι που ήταν σε μέρος που κράταγε υγρασία γέννησε έντομα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι παλιοί, το περσινό τους σιτάρι το ξαναέβγαζαν το καλοκαίρι να το ηλιάσουν για αυτό το λόγο. Ένα ακόμα που πρέπει να προσέχουμε με την καινούργια σοδειά σπόρων είναι ποτέ να μην φυλάμε το σιτάρι, όταν είναι ακόμα ζεστό, ο λόγος είναι ότι και τότε μπορεί να ιδρώσει και να δημιουργηθεί υγρασία. Ο ασβέστης ή η στάχτη ακόμα και λεπτή άμμος καίει το δέρμα τους των εντόμων, απορροφά την υγρασία και δεν αφήνει να δημιουργηθούν συνθήκες για την γέννηση τους. Το ίδιο κάνει και το αλάτι αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ. Εάν το αλάτι έχει ήδη απορροφήσει υγρασία θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Δηλαδή θα δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες για να γεννηθούν τα έντομα. Για αυτό παλιά το καβούρδιζαν πριν το χρησιμοποιήσουν για αυτό το λόγο. <br />Όσο αναφορά τα όσπρια μπορείτε να δείτε στην ανάρτηση ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΠΟΡΟΥΣ που λέει «Βάλε τα κουκιά σε λάδι καυτό να καίει (γύρω στους 50 βαθμούς Κελσίου πρέπει να εννοεί ο συγγραφέας), άφησέ τα εννέα ημέρες, τότε ξέραινέ τα και φύλαξέ τα. Όταν θέλεις να κάνεις την δοκιμή, σπείρε τα νωρίς και το βράδυ να τα δεις μια πιθαμή φυτρωμένα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να κάνεις και τις κολοκύθες και τα όμοιά τους.»<br /> Όπως αναφέρεται και εδώ το λάδι σκοτώνει τα έντομα γιατί δεν τα αφήνει να αναπνεύσουν είναι και αυτός ένας τρόπος. Ταυτόχρονα τους δίνει δύναμη (θρεπτικά συστατικά).<br />Διάφορα δε απωθητικά αρωματικά φυτά εντόμων όπως η ρίγανη και άλλα (έχω γράψει για αυτά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν)Φτιάχνω μόνος μουhttps://www.blogger.com/profile/03984754114150412524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6093403855647201161.post-21559479408145881552010-03-11T14:45:33.830+02:002010-03-11T14:45:33.830+02:00Στην Κρήτη, τα όσπρια που προορίζονται για σπόρο α...Στην Κρήτη, τα όσπρια που προορίζονται για σπόρο ανακατεύονται συνήθως με ρίγανη πριν φυλαχθούν. Από ένα αγρότη έμαθα ότι καλό είναι να αποθηκεύονται, είτε είναι για φάγωμα ή για σπόρο,σε γυάλινα βάζα μαζί με λίγο ασβέστη τυλιγμένο με τούλι.Mariana Kavroulakihttps://www.blogger.com/profile/06386810474902366681noreply@blogger.com