Οι θεραπευτικές ιδιότητες του χυμού λεμονιού
Άπό όλα τά καρυκεύματα, πού χρησιμοποιούνται για να καταστήσουν τά φαγητά νόστιμα, τό λεμόνι είναι τό καλύτερο. Αύτό όχι μόνο προσδίδει στά φαγητά ευχάριστη γεύσι, άλλά και τά καθιστά καί θρεπτικότερα, με τις ωφέλιμες ουσίες, πού περιέχει. Κυρίως έχει σέ μεγάλη άναλογία, κιτρικό όξύ πού είναι μία πολύτιμη γιά τον οργανισμό μας ούσία. Εις τό ήπαρ τό κιτρικό οξύ μεταβάλλεται σε γλυκογόνο. Τό άνθρώπινο αίμα περιέχει 1.7-3.0 χιλιοστά γραμμ. άπ’ αύτό σε 100 κ. έκ. Τό λεμόνι έχει σπουδαίες θεραπευτικές ιδιότητες.