Επίκαιρη δημοσίευση από τον γεωπόνο ερευνητή, Ευάγγελο Κορπέτη (Ινστιτούτο σιτηρών, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) αναφορικά με την ζέα. Καλό είναι να το διαβάσετε όλο για να καταλάβετε την αλήθεια για τη ζέα. Έχουμε γράψει τα ίδια πριν 3 χρόνια εδώ, αλλά κανείς δεν τα διάβασε τότε...
Παραθέτω αυτούσια τα συμπεράσματα του για την ζειά
Η αύξηση της ζήτησης για παραδοσιακά και φυσικά τρόφιμα που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια, ανανέωσε το ενδιαφέρον για τη ζειά. Έτσι, την τελευταία δεκαετία παρουσιάζεται ομάδα σύγχρονων αγροτών που αναγνώρισε σαν ζειά το δίκοκκο σιτάρι, ενώ μια δεύτερη το σιτάρι σπέλτα.