Σελίδες

Κατηγορίες

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΤΩΝ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ Η ΦΤΩΧΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΟΤΑΝΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΡΙΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ-ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ-ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΥΤΕΜΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΖΩΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΛΥΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΦΕΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΥΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ-ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΧΥΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πως διατηρείτε το γάλα και το τυρί

Πως διατηρούμε το γάλα και το τυρί

Πως διατηρείτε το γάλα και το τυρί

Διατήρηση γάλατος

Το γάλα διατηρείται 3 ημέρες, αν μια μέρα πριν το μεταφέρουμε, το χύνουμε μέσα σε αγγείο και αφού το ζεστάνουμε το μεταγγίσουμε σε άλλο και το ανακατεύουμε με ξύλο ή με καλάμι μέχρι να κρυώσει. Αν ρίξουμε λίγο αλάτι στο τυρί διατηρείται περισσότερο καιρό.

Διατήρηση τυριού

Το τυρί διατηρείται αν το πλύνουμε με νερό πόσιμο, το ξεράνουμε στον ήλιο και το βάλουμε σε πήλινα αγγεία μαζί με θρούμπι ή θυμάρι. Έτσι ώστε τα κεφάλια του τυριού να είναι χωρισμένα όσο είναι δυνατό το ένα με το άλλο. Έπειτα χύνουμε και ξύδι γλυκό και ή οξύ μέλι, τόσο που να σκεπάζει το τυρί.

Επίσης αν βάλουμε στο τυρί σπόρο από ασφούρι (αγριοζαφουράνα), μαζί με χλιαρό νερό ή χλιαρό μέλι.
Μερικοί διατηρούν το τυρί μέσα σε θαλασσινό νερό. Το τυρί διατηρείται άσπρο όταν το βάλουμε μέσα σε άλμη. Γίνεται δε σφιχτότερο και στυφότερο όταν το βάλουμε επάνω από καπνό.

Φαίνεται δε ότι όλα τα τυριά διατηρούνται καλύτερα αν τα βάλουμε μέσα σε όσπρια και μάλιστα σε λαθούρια ή σε μπιζέλια. Αν το τυρί επειδή πάλιωσε είναι σκληρό και πικρό το μουσκεύουμε μέσα σε αλεύρι από αφρυγάνιστο κριθάρι και κατόπιν το βάζουμε σε νερό και όσο τυρί βγαίνει από επάνω το αφαιρούμε.

Πηγή:Γεωπονικά-Κασσιανού Βάσσου

Διαβάστε ακόμη:Διατήρηση ζωικών τροφών

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/1/11, 4:59 μ.μ.

    ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΟΚΛΑΔΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ένας αειθαλής θάμνος με την επιστημονική ονομασία Medicago Γίνεται από 2-4 μέτρα ύψος ανάλογα τα εδάφη και μήκος 2-2,5 μέτρα. Τα φύλλα του μοιάζουν με του τριφυλλιού αλλά το κλαδί του είναι δενδρώδης. Είναι κατάλληλο για ζωοτροφή και μελισσοκομικό φυτό λόγω που είναι ανθισμένο όλο το χρόνο.Οι ρίζες του πιάνουν ακόμη και σε αμμώδη εδάφη και είναι δύσκολη η εκρίζωση του.

      Διαγραφή
    2. Medicago Arborea ή τριφυλλοκλαδο.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος10/12/11, 6:55 μ.μ.

    Πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Θέλω να συμπληρώσω για το λαδοτύρι, το κασσέρι και γενικά όλα τα κίτρινα Ελληνικά τυριά ότι συντηρούνται για μια ζωή άριστα μέσα σε καλό ελαιόλαδο το όποιο όμως θα πρέπει να τα σκεπάζει απολύτως για να μην γίνει αερόβια οξύδωση του τυριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΙΑ σας και συγχαρητηρια για τουτη την πολυ χρησιμη ψηφιακη γειτονια, που βοηθα ανθρωπους που την αξια της υπαιθρου αναζηταν.Καποιοι απο αυτους και μεις μια οικογενεια 2 μεγαλοι 2 μικρες, που αφησαμε την πολη και ηρθαμε σε χωριο, ενα καποιο χωριο αφου οι καταγωγες μας ηταν απο Αθηνα και Θεσσχαλονικη. Τελοσπαντων, τωρα που ηρθαμε εδω θελουμε να ζησουμε και να δοκιμασουμε τα παραδοσιακα προιοντα. Οποτε ας ξεκινησω με την πιο απλη ερωτηση, ποσο να βρασω το γαλα το αγελαδινο για να
    φτιαξω γιαουρτι? ποση ωρα ? και πως μπορει να γινει η γιαουρτη σφιχτη? ευχαριστωω που με σπρωξατε να ακολουθησω το ονειρο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε alex koupi ψάξε στην ομάδα "Φτιάχνω γαλακτοκομικά" και θα βρείς οδηγίες για τυριά, γιαούρτι και ό,τι άλλο σ' ενδιαφέρει. Πρέπει να διαβάσεις όμως προσεκτικά τόσο τα κείμενα όσο και τα σχόλια. Τα λένε όλα. Καλό διάβασμα με επιμονή και υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.