Σελίδες

Το κουνέλι

Το κουνέλι και η εκτροφή του

Το κουνέλι Το κουνέλι

Το κουνέλι Το κουνέλι

Το κουνέλι Το κουνέλι

Το κουνέλι Το κουνέλι

Το κουνέλι Το κουνέλι

Το κουνέλι Το κουνέλι

Το κουνέλι Το κουνέλι

Το κουνέλι Το κουνέλι

Το κουνέλι Το κουνέλι

Το κουνέλι Το κουνέλι

Διαβάστε ακόμη:Το σύμφυτο σαν εναλλακτική ζωοτροφή

13 σχόλια:

  1. Φοβερές πληροφορίες Θόδωρε!

    Ένα μονάχα... Από τις συμβουλές για τη θανάτωση, θα συνιστούσα το χτύπημα στη πίσω μεριά του κεφαλιού με ένα αρκετά βαρύ γουδοχέρι και άμεση σφαγή. Είναι εξαιρετικά γρήγορη μέθοδος (κάτι που οφείλουμε προς όλα τα ζωντανά που εκτρέφουμε για βρώση).

    Μόλις την Κυριακή τέλειωσα την κατασκευή μιας μεγάλης κλούβας κουνελιών. Επιφυλάσσομαι τις προσεχείς ημέρες να σου στείλω στο mail σου φωτογραφικό υλικό και τον τρόπο κατασκευής για τους επίδοξους κονικλοτρόφους.

    Καλή συνέχεια στην ωραία σου δουλειά.

    (Το δικό μου κτήμα βρίσκεται στον Αλισσό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/4/11, 6:25 μ.μ.

    περιμενω τισ φοτωγραφιες σου φιλε με ενδειαφερει γιατι κι εγω αρχισα κατι τετοιο...................ευχαριστω ανδρεας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kiriaki_69 είπε...

    ρωτησα ποιες ρατσες υπαρχουν και ειναι Βουργουνδίας, Καλιφόρνιας, Νέας Ζηλανδίας, Βελγικά, Ολλανδικά,Πεταλούδες (μαριποσα), Νεράιδα Μανδεμβούργου

    Ποια να παρω ? Στο σημειο που μενω το καλοκαιρι κανει ζεστη αρκετη και τον χειμωνας ειναι κρυος αρκετα αλλα οχι χιονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά καλησπέρα! Έχουμε κουνελια για δικιά μας κατανάλωση κρέατος.
    15 μέρες απο την γέννηση των μικρών τα βρίσκω νεκρά όλα χωρίς να υπάρχουν δαγκώματα, τραύματα, έχει συμβει και καλοκαίρι και χειμώνα αν αυτό παίζει καποιο ρόλο, παίζει ρόλο οτι στο διπλανο κλουβί υπάρχει αρσενικό, χωρις να έρχονται σε επαφη,
    στο χώρο εχω δει ποντίκια αλλα δεν νομισω να μπορούν να μπούν στο κλουβι... Τι να φταίει;
    Ευχαριστω!
    απαντήστε στο polyzosnikolaos@yahoo.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θοδωρής Τ.8/3/12, 4:37 μ.μ.

    Οι γονείς δεν θα πρέπει να έχουν συγγένεια μεταξύ τους.Αυτό είναι βασική αιτία για τον "αιφνίδιο" θάνατο των νεογέννητων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. νεος αγροτης28/3/12, 8:13 π.μ.

    η κουνελα μου γεννησε τα μικρα της εκτος τησ φωλιας που της εχω φτιαξει μεσα στο κλουβι της,βρηκα τα νεογεννητα νεκρα,η κουνελα σαν να μη συμβαινει τπτ πηγαινε πανω κατω κ τα πατουσε...σκεφτομαι την επομενη φορα που θα δω οτι μαδαει να την παρακολουθω στενα μεχρι να γεννησει,αν τα κανει εξω να τα βαλω μεσα εγω,εχω ακουσει ομως οτι αν τα πιασει ανθρωπινο χερι τα μισει..καμια λυση?ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρήστος2/7/12, 9:41 μ.μ.

    Καλησπερα.συνηθως αυτο το κανουν νεες μητερες που δεν εχουν αναπτυξει ακομη τη διαδικασια που θα περιμεναμε. τη δευτερη φορα λογικα θα υπαρξει βελτιωση. καλο ειναι να της εχεις την φωλια μια βδομαδα πριν ωστε να εξοικιωθει με το χωρο και να γεννήσει μεσα. αν εχεις πριονιδι καλο ειναι να προσθεσεις στη φωλια.
    απο τη δικη μου εμπειρια αν πιασεις τα κουνελακια και τα βαλεις στη φωλια η κουνελα θα ανταποκριθει θετικα. εξαρταται βεβαια και απο το ζωο. παντως ενα ζωο στις πρωτες του γεννες λογικο ειναι να συμπεριφερεται ανωριμα. μπορει να τα πατα, να τα βγαζει απο τη φωλια, να μπαινοβγαινει μεσα εξω αν φοβαται κτλ.
    καλο ειναι να κρατας μανες που ειναι βολικες και εχουν μικρο αριθμο θνησιμοτητας των μικρων τους.
    αρα αυτο που σου προτεινω να κρατησεις ειναι πως τη μερα που ενδεχεται να γεννησει να την παρακολουθεις και αν χρειαστει να επεμβεις ωστε να σωσεις τα μικρα.
    επειδη ασχολουμαι με το αντικειμενο αν καποιος εχει αποριες η θελει ανταλλαγη αποψεων ας μου στειλει email: xristospxxx@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Γιάννη το πρόβλημα με τα ψόφια κουνελάκια δεν ξέρουμε τι ακριβώς μπορεί να έφταιξε. Μπορεί να έκανε κρύο και ήταν εκτεθειμένη η φωλιά και όντως να κρύωσαν, να μην τα ταΐσε η μητέρα και να ψόφησαν από την πείνα, να τα πάτησε και να ψόφησαν και πολλά άλλα. Συνήθως ακόμα και οι πιο έμπειροι κονικλοτρόφοι λένε ότι η πρώτη γέννα πάει χαμένη για πολλούς λόγους. Δεν νομίζω να ήταν πρόβλημα αιμομιξίας οι αιφνίδιοι θάνατοι που σχετίζονται με αυτό το πρόβλημα γίνονται σε μεγαλύτερη ηλικία και όχι στα τελείως μωρά. Όταν θα ξανά γεννήσει θα βάλεις την φωλιά με άχυρα να την φτιάξει το λιγότερο 4-5 ημέρες πριν γεννήσει, εγώ βάζω λίγα άχυρα μέσα και λίγο πριονίδι και αρκετά άχυρα έξω από την φωλιά και την φτιάχνει όπως θέλει. Την ημέρα που θα γεννήσει να υπάρχει νερό στην κλούβα μην ξεμείνει το ζώο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. για σας και καλη υγεια στα κουνελια σας
    μηπως εχει εγκαταστησει καποιος το συστημα με τις πιπιλες;ειναι λειτουργικο? μηπως ειναι κατι που πρεπει να προσεξω?ευχαριστω προκαταβολικα για τις παντα ενδιαφερουσες πληροφοριες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος17/6/20, 12:52 μ.μ.

    Φίλοι κουνελοτρόφοι σας χαιρετώ. Σκέφτομαι να ασχοληθώ ερασιτεχνικά με την εκτροφή κουνελιών για τις ανάγκες του σπιτιού μου αλλά με προβληματίζει το εξης: πως θα διαχειρίζομαι τα εντόσθια και δέρμα του κουνελιού όταν σφάζω κάποιο κουνέλι και επίσης πως θα διαχειρίζομαι το κόπρι που παράγουν τα κουνέλια. Οι απόψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την κοπριά φυσικά για λίπασμα στα φυτά ...

      Η κοπριά (το φουσκί)
      https://www.ftiaxno.gr/2010/01/blog-post.html

      Για το δέρμα εδώ:
      Κατεργασία κουνελοδερμάτων
      https://www.ftiaxno.gr/2013/04/blog-post_21.html

      Διαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Κατηγορίες

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΤΩΝ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ Η ΦΤΩΧΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΟΤΑΝΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΡΙΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ-ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ-ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΥΤΕΜΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΖΩΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΛΥΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΦΕΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΥΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ-ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΧΥΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ