Σελίδες

Πως κάνουμε δέντρα για φρούτα χωρίς σπόρους (κουκούτσια)

Πως δημιουργούμε φρούτα χωρίς σπόρους

φρούτα χωρίς σπόρους

Το χωρίς σπόρους (κουκούτσια) σταφύλι

Το σταφύλι χωρίς σπόρους μερικοί το κάνουν ως εξής:
Όταν πρόκειται να φυτευτεί το κλήμα, σχίζουν σιγά στην μέση το μέρος της βέργας που πρόκειται να καταχωθεί στη γη και βγάζουν την ψίχα με ωτογλυφίδα (το μικροσκοπικό κοκκάλινο ή σιδερένιο κουταλάκι με το οποίο καθαρίζουν τα αυτιά). Κατόπιν το δένουν γύρω-γύρω με βρεμένο φλαμουρόσχοινο και το φυτεύουν. 'Ακόμη καλύτερα είναι εάν εις όλο το μέρος της βέργας που πρόκειται να καταχωθεί βάλουμε σκιλλοκρεμμύδα και έτσι το καταχώνουμε. Διότι η σκιλλοκρεμμύδα και στο φύτρωμα και στο κόλλημα (της σχισμένης βέργας) βοηθά.-Του Δημοκρίτου

Άλλοι πάλι κλαδεύουν τα κλήματα που έχουν πλέον καρποφορήσει και από τις βέργες πού έχουν κάνει καρπό βγάζουν την ψίχα με ωτογλυφίδα σε όσο βάθος μπορούν. Αφήνουν όμως την βέργα ακεραία χωρίς να την σχίζουν, όπως στη προηγουμένη περίπτωση.

Έπειτα λιώνουν τον χυμό τού Κυρηναϊκού σιλφίου με νερό και τον κάνουν σαν σιρόπι, το οποίο χύνουν μέσα στο κούφιο που έγινε καθώς βγήκε η ψίχα. Τις βέργες αυτές, για να μη χυθεί ο χυμός που έβαλαν, τις σηκώνουν όρθιες και τις δένουν σε φούρκες. Και κάθε οκτώ ημέρες βάζουν και πάλι από τον ίδιο χυμό στη βέργα έως που να βλαστήσει.

Κατά τον ίδιο τρόπο θα κάνουμε και για τη καρυδιά και τη κερασιά αν θέλουμε να κάνουν καρπό χωρίς κουκούτσια.

Πως γίνονται ροδάκινα χωρίς κουκούτσια-Του Αφρικανού
Τρυπούμε στη μέση τον κομό και κόβουμε την ψίχα. Στην τρύπα μέσα μπήχνουμε ένα παλούκι από ιτιά ή από κρανιά.

Για να γίνουν τα ρόιδα χωρίς κουκούτσι-Του Αφρικανού
Βγάζουμε όπως και στο κλήμα, αρκετό μέρος από την ψίχα και το σχισμένο ξύλο το καταχώνουμε, έπειτα δε από κάμποσο καιρό, κόβουμε το μεγαλύτερο βλαστάρι και έτσι τα ρόιδα γίνονται χωρίς κουκούτσια.

Πως γίνονται τα γραμμένα ροδάκινα-Του Δημοκρίτου
Το γραμμένο ροδάκινο γίνεται με τον εξής τρόπο:
Αφού φάμε τον καρπό βάζουμε στο νερό 2-3 ημέρες το κουκούτσι και κατόπιν το ανοίγουμε σιγά σιγά, παίρνουμε το μύγδαλο που είναι μέσα και γράφουμε στη φλούδα του με χάλκινη πέννα ότι θέλουμε όχι όμως βαθειά.
Έπειτα το βάνουμε πάλι μέσα στο κουκούτσι και το κουκούτσι το δένουμε με ένα φλαμουρόσχοινο και το φυτεύουμε.
Ότι γράψουμε στο μύγδαλο, θα το βρούμε και στον καρπό. Μερικοί γράφουν κατά τον ίδιο τρόπο και τα μύγδαλα.

Πως γίνονται τα γραμμένα σύκα-Του Δημοκρίτου
Επάνω στο μάτι που πρόκειται να κεντρώσουμε στη συκιά γράφουμε ότι θέλουμε και κατόπιν τα σύκα που θα γίνουν θα έχουν από πάνω γράμματα.

Πηγή: Γεωπονικά-Κασσιανού Βάσσου

Διαβάστε ακόμη:Το δέντρο που παράγει λαχανικά

4 σχόλια:

  1. τι ειναι το φλαμουροσχοινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/9/12, 12:05 π.μ.

    καποιος μας κανει πλάκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το φλαμουρόσχοινο αν δεν κάνω λάθος είναι ένα στενό και μακρύ κομμάτι φλοιού από την φλαμουριά - τιλιά , το οποίο είναι ευλύγιστο και δεν κόβετε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/5/13, 3:53 μ.μ.

    toses xazomares gia to tipota

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Κατηγορίες

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΤΩΝ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ Η ΦΤΩΧΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΟΤΑΝΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΡΙΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ-ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ-ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΥΤΕΜΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΖΩΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΛΥΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΦΕΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΥΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ-ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΧΥΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ