Σελίδες

Κατηγορίες

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΤΩΝ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ Η ΦΤΩΧΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΟΤΑΝΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΡΙΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ-ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ-ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΥΤΕΜΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΖΩΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΛΥΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΦΕΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΥΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ-ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΧΥΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η ροδιά και τα ρόιδα σαν φάρμακο

Η ροδιά και τα ρόιδα

φαρμακευτικές ιδιότητες της ροδιάς και του ροδιού

- Κάθε ρόδι είναι ζουμερό, καλό για το στομάχι, όχι θρεπτικό.
- Από αυτά το γλυκό είναι πιο ευχάριστο στη γεύση, ενώ προκαλεί αρκετή θερμότητα και φούσκωση στο στομάχι, για αυτό δεν ενδείκνυται σε όσους έχουν πυρετό.
- Το ξινό βοηθά τις καούρες του στομαχιού και είναι διουρητικό, είναι όμως δυσάρεστο στη γεύση και στυπτικό. Αυτό που έχει τη γεύση του κρασιού έχει ενδιάμεσες ιδιότητες.

- Το κουκούτσι του ξινού, αν ξεραθεί στον ήλιο και πασπαλιστεί στα προσφάγια και βραστεί μαζί, σφίγγει την κοιλιά και την καταρροή του στομαχιού, ενώ αν μουσκεύεται σε βρόχινο νερό και πίνεται, ωφελεί όσους κάνουν αιμόπτυση και είναι κατάλληλο με ατμόλουτρα σε όσους έχουν δυσεντερία και διάρροια.
- Είναι καλό και το υγρό από το στύψιμο των κουκουτσιών όταν βραστεί και ανακατευτεί με μέλι, για τα έλκη του στόματος, του αιδοίου και του πρωκτού και για τα πτερύγια (μεμβράνες) στα δάχτυλα, καθώς και για τα διαβρωτικά έλκη, τα εξογκώματα, τους πόνους των αυτιών, τα έλκη της μύτης και κυρίως του ξινού ροδιού.

- Τα δε άνθη της ροδιάς αποκαλούνται και κύτινοι είναι και αυτά στυπτικά και ξηραντικά και συσταλτικά και συγκολλητικά των αιμορραγούντων ελκών και ενδείκνυνται σε όσα και το ρόδι.
- Το αφέψημα τους είναι καλό για πλύσεις του στόματος στην περίπτωση των ούλων με φλεγμονή και των δοντιών που κουνιούνται, αλλά και ως επουλωτικό μέσα σε κατάπλασμα για όσους έχουν εντεροκήλη.
- Λένε κάποιοι ότι δεν προσβάλλονται από οφθαλμοπάθειες όλη τη χρονιά όσοι υγιείς καταπίνουν τρία άνθη ροδιάς όσο το δυνατόν πιο μικρά. Το εκχύλισμα τους λαμβάνεται όπως και στην περίπτωση της υποκιστίδας.

- Και τα φλούδια του ροδιού, τα οποία κάποιοι τα αποκαλούν σίδια, καθώς έχουν και αυτά στυπτικές ιδιότητες, είναι κατάλληλα σε όσα και τα άνθη της ροδιάς.
- Το δε αφέψημα των ριζών, όταν πίνεται, αποβάλλει και σκοτώνει τις πλατιές λεβίθες (παρασιτικά σκουλήκια του εντερικού σωλήνα).

- Το βαλαύστιο είναι το άνθος της άγριας ροδιάς. Υπάρχουν περισσότερα είδη τον γιατί υπάρχει και λευκό και πυροκόκκινο και ροδοκόκκινο, μοιάζει εξάλλου με το άνθος της ροδιάς. Το εκχύλισμα του λαμβάνεται σαν της υποκιστίδας. Έχει ιδιότητες στυπτικές και κάνει καλό σε όσα η υποκιστίς και το άνθος της ροδιάς.

Πηγή: Διοσκουρίδης/Περί ύλης ιατρικής Α’

Διαβάστε ακόμη:Οι θεραπευτικές ιδιότητες των δέντρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.