Σελίδες

Φυσικά εντομοαπωθητικά βότανα για ζώα

 Φυσικά εντομοαπωθητικά βότανα για ζώα

Παρασκευή προστατευτικών εντομοαπωθιτικών με βότανα

Μπορούμε να βοηθήσουμε τα ζώα μας φτιάχνοντας εντομοαπωθητικά με την βοήθεια βοτάνων και αιθέριων ελαίων και χωρίς την χρήση χημικών ουσιών. Οι συνταγές που θα βρείτε πιο κάτω γίνονται εύκολα και είναι πολύ αποτελεσματικές. Θυμηθείτε, ότι από Μάιο ως Οκτώβριο κάθε βράδυ πρέπει να ψεκάζετε το σκύλο σας κατά της σκνίπας (για το καλαζάρ) ενώ κάθε 1 ή 3 μήνες πρέπει να χρησιμοποιείτε αποπαρασιτικά (είτε αμπούλα, είτε κολάρο ή spray).

ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ - Εντομοαπωθητικό

Αφαιρούμε το ½ περιεχόμενο από ένα έτοιμο Σαμπουάν για σκύλους.
Κάνουμε ένα δυνατό τσάι με Φλισκούνι.
Συμπληρώνουμε το σαμπουάν που έμεινε στο μπουκάλι με το τσάι.
Προσθέτουμε 3-4 σταγόνες Αιθέριου Ελαίου Citronella. (Δεν πρέπει να βάλουμε παραπάνω γιατί η όσφρηση των σκύλων είναι πολύ πιο ευαίσθητη από την δική μας)

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ ΚΟΛΑΡΟ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΓΑΤΕΣ

Διαρκεί για 1 μήνα περίπου και γίνεται εύκολα και φτηνά!!

  • 1 φτηνό Υφασμάτινο ΚΟΛΑΡΟ η μαντήλι
  • 1 σκόρδο λιωμένο
  • ½ κουταλάκι οινόπνευμα καθαρό
  • 1 σταγ. Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας
  • 1 σταγ. Citronella
  • 1 σταγ. Θυμάρι

Ανακατεύουμε τα πιο πάνω υλικά μέσα σε ένα μπολ και βάζουμε το κολάρο η το μαντήλι μέσα στο μείγμα για μία περίπου ώρα.
Αφού στεγνώσει το δένουμε χαλαρά γύρο από τον λαιμό του κατοικίδιού μας. Θα το προστατεύσει από κουνούπια, τσιμπούρια και άλλα έντομα για 1 μήνα περίπου.

ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΑ ΣΕ ΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΓΑΤΑ

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΞΩΠΑΡΑΣΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των προϊόντων των ειδικών για το σκύλο και αντίστοιχων προϊόντων για τη γάτα.
Η έλλειψη πληροφόρησης μπορεί να οδηγήσει πολλές φορές, στην αγορά ενός λανθασμένου προϊόντος και να βλάψει το κατοικίδιο ζώο σας. Μην αποφασίζετε να αγοράσετε οποιοδήποτε υλικό είναι κατά των εξωπαρασίτων, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του κτηνίατρου.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι βασική διαφορά μεταξύ προϊόντων σκύλου και γάτας στη πρόληψη των εξωπαρασίτων (ψύλλοι) είναι το κύριο συστατικό τους.

Στην περίπτωση των σκύλων η Permethrin είναι η βάση όλων των εντομοαπωθητικών (σκόνες, σανπουάν, σπρέϋ, αμπούλες), σε αντίθεση με την Pyrethrin που είναι η βάση στα περισσότερα αντίστοιχα προϊόντα για γάτες.
Η Permethrin είναι μια ισχυρότερη μορφή της Pyrethrin και γίνεται συχνά τοξική για τις γάτες.
Για τον λόγο αυτό τα προϊόντα που περιέχουν permethrin και απευθύνονται μόνο για σκυλιά, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται σε μια γάτα. Εκτός αν αναφέρεται ρητά επάνω ότι είναι κατάλληλα και για σκύλους και για γάτες.

Σημαντικός παράγοντας για τη δοσολογία σε τα όλα προϊόντα αντιμετώπισης των εξωπαρασίτων (ψύλλων), είναι το βάρος του κάθε ζώου. Εάν δεν γνωρίζετε το βάρος του κατοικίδιου ζώου σας, πρέπει να το ζυγίσετε και στη συνέχεια να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρο. Το βάρος είναι ένας σοβαρός λόγος, ώστε να χρησιμοποιήσετε το σωστό προϊόν πρόληψης εξωπαρασίτων και στο σωστό είδος ζώου.

Οι περισσότερες γάτες, αν όχι όλες, έχουν πολύ λιγότερο βάρος από ένα σκυλί, αυτό σε συνδυασμό με τον ευαίσθητο μεταβολισμό τους και την απορροφητικότητα του δέρματος τους, κάνουν κάθε εντομοαπωθητικό προϊόν σκύλου απαγορευτικό για χρήση σε γάτα.
Τέλος, ένα ζώο που ζει μόνο σε εσωτερικούς χώρους, είτε είναι σκύλος, είτε γάτα, χρειάζεται ένα προϊόν λιγότερο ισχυρό, από ένα άλλο ζώο που ζει μόνιμα εξω από το σπίτι. Αγοράζοντας ένα προϊόν εντομοαπώθησης δώστε σημασία την ετικέτα και στη σύσταση του. Ρωτήστε τον κτηνίατρο και μην αγοράζετε οτιδήποτε σας προτείνουν.
Επίσης να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα εξωπαρασίτων σε ηλικιωμένα, άρρωστα ή έγκυα ζώα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ: ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
Πηγή: www.adespoto.gr

Διαβάστε ακόμη:Γιατρικά πρόχειρου φαρμακείου ζώων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Κατηγορίες

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΤΩΝ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ Η ΦΤΩΧΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΟΤΑΝΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΡΙΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ-ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ-ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΥΤΕΜΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΖΩΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΛΥΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΦΕΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΥΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ-ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΧΥΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ