Σελίδες

Κατηγορίες

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΤΩΝ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ Η ΦΤΩΧΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΟΤΑΝΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΡΙΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ-ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ-ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΥΤΕΜΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΖΩΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΛΥΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΦΕΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΥΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ-ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΧΥΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εποχή σποράς οσπρίων

Πότε σπέρνουμε όσπρια: εποχή φύτευσης οσπρίων

Βίκος

Φεβρουάριος-Οκτώβριος-Νοέμβριος

Εποχή σποράς οσπρίων

Κουκιά Ποτιστικά

Φεβρουάριος-Μάρτιος-Ιούνιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος

Κουκιά ξερικά

Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος

Λαθούρια

Φεβρουάριος-Μάρτιος-Οκτώβριος-Νοέμβριος

Λούπινα

Μάρτιος-Οκτώβριος-Νοέμβριος

Μπιζέλια

Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος-Σεπτέμβριος-Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος

Εποχή σποράς οσπρίων-μπίζα

Ρεβίθια

Φεβρουάριος-Μάρτιος-Δεκέμβριος

Εποχή σποράς οσπρίων-ρεβίθια

Ρόβι

Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος

Σόγια

Μάρτιος-Απρίλιος

Τριγωνίσκος

Οκτώβριος-Νοέμβριος

Φακή

Φεβρουάριος-Μάρτιος-Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος

Εποχή σποράς οσπρίων-φακές

Φασόλια

Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος-Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος

Εποχή σποράς οσπρίων-φασόλια

Πίνακας σποράς οσπρίων στην Ελλάδα ανά μήνα

Μήνας σποράς

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12














Είδος οσπρίου













Βίκος


+








+

+


Κουκιά Ποτ/κά


+

+



+


+

+




Κουκιά ξερικά










+

+

+

Λαθούρια


+

+







+

+


Λούπινα



+







+

+


Μπιζέλια

+

+

+






+

+

+

+

Ρεβίθια


+

+









+

Ρόβι

+

+

+










Σόγια



+

+









Τριγωνίσκος










+

+


Φακή


+

+







+

+

+

Φασόλια



+

+

+

+

+

+





Διαβάστε ακόμη:Σπορά φύτεμα καλλιέργεια λαχανικών

1 σχόλιο:

  1. Φετος μετα απ την τριτη προσπαθεια, καταφερα να καλλιεργησω γιγαντες στα πεδινα. Τις δυο προηγουμενες φορες, την μια εσπειρα ανοιξη και την δευτερη μεσα καλοκαιριου, διχως αποτελεσμα. Ναι μεν τα φυτα ηταν ζωηρα, ομως δεν εδεναν τα ανθη τους. Φετος, φυτεψα 15 Αυγουστου 30 σπορους που ειχα παρει ολο κι ολο περσι και μου εδωσαν σχεδον 3 κιλα. Κατεληξα στο συμπερασμα, οτι δεν πρεπει να ειναι η θερμοκρασια πανω απ τους 28 βαθμους οταν ανθιζουν, για να δεσουν. Βεβαια ημουν τυχερος, αφου ο καιρος ηταν ζεστος τους 3 μηνες που χρειαζονται για να γινουν. Οριακα προλαβα να τους μαζεψω και δεν καταφερα να τους ξηρανω, οποτε πηγαν στην καταψυξη. Ολα αυτα εχουν συμβει στην περιοχη της Κατερινης, γιατι το που, εχει μεγαλη σημασια...
    Το ιδιο ισχυει και με τα φασολια. Η καλυτερη περιοδος για τα πεδινα ειναι η ανοιξη και το φθινοπωρο. Ειδικα τα νανα, αντεχουν πολυ περισσοτερο στις χαμηλες θερμοκρασιες και στην ελλειψη ηλιου. Στις μεγαλες ζεστες η παραγωγη ειναι περιορισμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.