10η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας 2023

10η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας 2023

Παραγωγοί, χειροτέχνες, οικοτέχνες, συλλογικότητες, ενεργοί πολίτες, αλληλέγγυες και εθελοντές από όλη την Ελλάδα συναντιούνται και φέτος στο Πάρκο του Λαού, στην Χαλκίδα στο πλαίσιο της 10ης Πανευβοϊκής Γιορτής Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 22, Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 και το πρόγραμμά της περιλαμβάνει έκθεση οικοπροϊόντων, δραστηριότητες για παιδιά, εργαστήρια, σεμινάρια, ομιλίες για την φύση και την πόλη, συναυλίες και άλλα δρώμενα. Βιολογικό μέλι, πρόπολη, κεραλοιφές, τσίπουρο, βάμματα, σαπούνια, κοσμήματα, ξύλινες δημιουργίες, βότανα, καλλυντικά, όσπρια, κηπευτικά και άλλα προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι και σεβασμό στην φύση θα βρίσκονται στους πάγκους των συμμετεχόντων για να υποδεχτούν το κοινό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Στην οικογιορτή, η οποία διοργανώνεται και λειτουργεί από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, με αυτοοργάνωση, χωρίς μεσάζοντες και χορηγούς, θα λειτουργήσει κυλικείο με γεύσεις φτιαγμένες από προϊόντα των παραγωγών, ροφήματα και άλλα καλούδια. Η γιορτή είναι μη φιλική στην πλαστική σακούλα.

Διατροφή για να αναρρώσεις ποιο γρήγορα

Διατροφή για να αναρρώσεις ποιο γρήγορα

Το «The Game Changers» ήρθε να αναδείξει τα σημαντικά πλεονεκτήματα της φυτικής διατροφής στην υγεία, στον αθλητισμό και στην ποιότητα ζωής γενικότερα.

Μέσα από πολλές συναντήσεις με την παγκόσμια αθλητική ελίτ (όπως ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και ο Πάτρικ Μπαμπούμιαν - για πολλούς ο πιο δυνατός άνθρωπος στον κόσμο), με οραματιστές επιστήμονες και με ήρωες της καθημερινής ζωής, καταφέρνει να αποδομήσει την αντίληψη πως το κρέας είναι η μόνη πηγή πρωτεϊνών, δύναμης και υγείας.

Ταυτόχρονα ξεσκεπάζονται οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η κρεατοβιομηχανία για την χειραγώγηση της κοινής γνώμης, σε συνεργασία με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και με επιστημονικούς φορείς υγείας.

Φτιάχνω φυσική σόδα με βελόνες πεύκου

Φτιάχνω φυσική σόδα με βελόνες πεύκου

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν άγρια μαγιά εδώ και χιλιάδες χρόνια για να φτιάξουν ποτά ζύμωσης και για να φουσκώσουν το ψωμί. Είναι πολύ λιγότερο συνηθισμένο τώρα να βλέπουμε ανθρώπους να χρησιμοποιούν άγριες μαγιές για ψήσιμο και ζύμωση λόγω της ευκολίας των καλλιεργούμενων ζυμών που μπορείτε να αγοράσετε για οποιονδήποτε σκοπό χρειάζεστε. Ωστόσο, οι άγριες μαγιές είναι εξίσου καλές στη ζύμωση και στο να φουσκώσουν το ψωμί σας, αν και μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολες, καθώς είναι λιγότερο σταθερές από τις μαγιές που αγοράζονται από το κατάστημα.

Ένα διασκεδαστικό, εύκολο και νόστιμο πράγμα που μπορείτε να κάνετε με την άγρια μαγιά είναι να ζυμώσετε τη δική σας σόδα από βελόνες πεύκου

Διεθνές Εργαστήριο Σβόλων 26 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου 2023

Διεθνες Εργαστήριο Σβόλων 26 Αυγούστου 2023

Ήρθε η ώρα και πάλι για το ετήσιο διεθνές εργαστήριο σβόλων που θα γίνει και φέτος στο χωριό Αλαγονία στον Ταύγετο από το Σάββατο 26 Αυγούστου εώς και την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023.
Όπως κάθε χρόνο, προετοιμαζόμαστε για σπορές πριν τα πρωτοβρόχια του Οκτωβρίου φτιάχνοντας όσο μπορούμε περισσότερους σβόλους με μεγάλη ποικιλία σπόρων. Φέρτε λοιπόν τους σπόρους αν έχετε συλλέξει από φρούτα και δέντρα και ελάτε να φτιάξουμε σβόλους! Οι σβόλοι θα χρησιμοποιηθούν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας για δημιουργία φυσικών αγροκτημάτων και αναδάσωση σύμφωνα με τη μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας.

Το άρωμα μέντας βελτιώνει τη γνωστική ικανότητα, Αλτσχάιμερ

Το άρωμα μέντας βελτιώνει τη γνωστική ικανότητα

Ανακάλυψη για το Αλτσχάιμερ: Από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΝΑΒΑΡΡΑ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η εισπνοή μενθόλης ενισχύει τις γνωστικές ικανότητες και ρυθμίζει την ανοσία στα μοντέλα της νόσου του Αλτσχάιμερ, ανοίγοντας ενδεχομένως νέες θεραπείες που βασίζονται στο άρωμα για νευροεκφυλιστικές διαταραχές.

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι η έκθεση σε ένα συγκεκριμένο άρωμα μέντας μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να ενισχύσει τη γνωστική λειτουργία σε ζώα που επηρεάζονται από αυτή τη νευροεκφυλιστική διαταραχή. Αυτό ανοίγει το δρόμο για νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις που αξιοποιούν την οσφρητική διέγερση και την εκπαίδευση ως μέθοδο για την καταπολέμηση ή την ανακούφιση των επιπτώσεων του Αλτσχάιμερ και άλλων ασθενειών του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Αιτήσεις και εγκρίσεις εμπορίας και διακίνησης φυτικών σπόρων μέσω του Gov.gr

Αιτήσεις και εγκρίσεις εμπορίας και διακίνησης φυτικών σπόρων μέσω του Gov.gr

Ακόμη ένα βήμα προς την ψηφιακή αυτοματοποίηση των υπηρεσιών του που συντελείται τα τρία τελευταία χρόνια κάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), με τη σχεδίαση και υλοποίηση μιας σειράς ψηφιακών υπηρεσιών προσβάσιμων μέσω της διαδικτυακής πύλης του ελληνικού κράτους (gov.gr).

Εκπαίδευση στη φυσική δόμηση για ανέργους (δωρεάν σεμινάριο), 24 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2023 από το cob.gr

Εκπαίδευση στη φυσική δόμηση για ανέργους (δωρεάν σεμινάριο), 2023, cob.gr

Από 24 Ιουνίου έως και 2 Ιουλίου θα υλοποιήσουμε μια εκπαιδευτική δράση που απευθύνεται αποκλειστικά σε ανέργους, που βλέπουν το χτίσιμο με φυσικά υλικά (φυσική δόμηση), σαν πιθανή επαγγελματική προοπτική.

Θα φτιάξουμε μαζί:

Ένα σπιτάκι από την αρχή έως το τέλος μαθαίνοντας σε βάθος υλικά και τεχνικές.