Βιοδυναμικό ημερολόγιο Ιουλίου 2014

Βιοδυναμικό ημερολόγιο Ιούυλίος 2014

Βιοδυναμικό ημερολόγιο-Ιουλίου 2014

Βιοδυναμικό ημερολόγιο-Ιουλίου 2014

Βιοδυναμικό ημερολόγιο-Ιουλίου 2014

Βιοδυναμικό ημερολόγιο-Ιουλίου 2014

Βιοδυναμικό ημερολόγιο-Ιουλίου 2014

Βιοδυναμικό ημερολόγιο-Ιουλίου 2014

Παρατηρήσεις:
1. Οι ώρες είναι Ελλάδος.
2. Στην περίοδο φύτευσης η Σελήνη κινείται προς τα κάτω (προς το Νότιο ημισφαίριο), οι χυμοί είναι κάτω, άρα το φυτό έχει δύναμη στη ρίζα του, το νεαρό φυτό ριζώνει καλύτερα. Κατάλληλη εποχή για μεταφύτευση φυτών από το σπορείο στο κήπο, μεταφύτευση δέντρων, κλάδεμα, ξύλευση.
3. Στην περίοδο συγκομιδής η Σελήνη κινείται προς τα πάνω (προς το βόρειο ημισφαίριο), οι χυμοί είναι επάνω, άρα θα έχουμε καλύτερες, νοστιμότερες και ανθεκτικότερες συγκομιδές. Τότε είναι κατάλληλο να κόβουμε κεντράδια και να μπολιάζουμε δέντρα.
4. Η σπορά (τοποθέτηση του σπόρου στο έδαφος) μπορεί να γίνει είτε την περίοδο φύτευσης είτε της συγκομιδής. Ο σπόρος, ανάλογα με τις συνθήκες, θα βλαστήσει στο κατάλληλο χρόνο.
5. Η περίοδος φύτευσης είναι έως τις 11 Ιουλίου (ώρα 07:00) και ξαναρχίζει από τις 23 Ιουλίου (ώρα 09:00)

Πίνακας χρωμάτων φυτών
- Ανθέων με κίτρινο χρώμα: λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι, χαμομήλι, καλεντούλα, λουλούδια.
- Καρπού με κόκκινο χρώμα: σιτάρι, κριθάρι, ηλιόσπορος, καλαμπόκια (άνυδρο, κίτρινο, λευκό, ποπ-κορν), φασόλια, κουκιά, αρακάς, αγγούρι, καρπούζι, κολοκύθια (νερού, μακρύ, στρογγυλό, λούφα), ντομάτα, μελιτζάνα, πιπεριά, μπάμιες, πεπόνι, φράουλα.
- Ρίζας με ανοιχτό καφέ: πατάτα, παντζάρι, καρότο, κρεμμύδι, πράσο, σκόρδο.
- Φυλλώματος με πράσινο χρώμα: μηδική , άνηθος, αντίδια, λάπατο, μαϊντανός, μάραθος, μαρούλι, ραδίκι ήμερο, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, στέβια, τσάι, μελισσόχορτο, ρίγανη, μαντζουράνα, αμπαρόριζα, τριφύλλι έρπον.
- Με το σκούρο ραφ είναι οι δυσμενείς ημέρες όπου δεν κάνουμε καμιά σπορά ή μεταφύτευση.

Σημ. – Ref.:
: οι ώρες (UTC+2) είναι κατά προσέγγισι 15’ καί η αναφορά σέ μοίρες αστερισμών θεωρεί κατανομή ισόποση (30 μοίρες).

Πηγές Πρωτογενών Δεδομένων καί Αναφορές:

: Pierre Masson, 2015, 2016, Biodynamic Lunar and Planetary Calendar, (τό τελευταίο πού εξεδόθη στην Αγγλική)
: Lunar Calendar Sedereal (θερινή / χειμερινή ώρα!), Ephemeris, Μοίρα , (Ελληνικό)

Ephemeris (Tropical) for 6000 years, 2021 Calendar of Astronomical Events ( Greenwich Mean Time ),
Astronomy Answers: Planetary Phenomena 1885+, Astrological Ephemeris, http://www.khaldea.com/calendar/ (τροπικό, ΕΕST, MMM:π.χ.= ‘jun’), https://www.biodynamics.in/planting-calendar, κ.ά.

  • «Οι Επιρροές της Σελήνης στη ζωή μας», Γ. Πάουνγκερ–Τ. Πόπε, 1998+, εκδ. ‘ΝΟΤΟΣ’,
  • «The Biodynamic Sowing and Planting Calendar yyyy», Maria Thun and Matthias Thun, διαφόρων ετών καί εκδόσεων
  • Ο Michael Gross, “In Tune with Moon xxxx” διαφόρων ετών καί εκδόσεων (έως καί 2014)

Τίς ευχαριστίες μας σέ όλους τους ανωτέρω γιά τό πρωτογενές υλικό καί τήν πληροφόρησι.
:κάθε παρατήρησις, αλλαγή, προσθήκη κατά τήν κρίσιν οιου δήποτε πού κατέχει τι, ... δεκτή

Special credits to: Viodynamikos, Emmanouel Kopanakis

Διαβάστε ακόμη:Πληροφορίες για το βιοδυναμικό ημερολόγιο

36 σχόλια:

  1. Παιδιά καλησπέρα... Σκέφτομαι να φτιάξω με παλέτες μία βάση για ενυδρείο.... το συνολικό βάρος θα είναι γύρω στα 300 κιλά.... αντέχουν το βάρος;;; ευχαριστώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με βάση αυτά που περιγράφεις, θα έλεγα ότι τα 2 "μικρά" σου είναι μάλλον κρεατόπουλα ... Η διαφορά στην ανάπτυξη σε σχέση με τις αυγόκοτες είναι εντυπωσιακή. Τα κρεατόπουλα έχουν την συνήθεια να τρώνε πολύ και συνεχώς, ενώ περνάνε κ αρκετή ώρα καθισμένα κάτω. Επιπλέον αργούν να κάνουν αυγά. Ο λόξιγκας είναι συχνό φαινόμενο κ οφείλεται στη λαιμαργία τους. Όσον αφορά το ξύδι ... προσωπικά θα το απέφευγα, μιας κ ουσιαστικά καυτηριάζει πιθανές πληγές στα έντερα και σταματά αιμοραγίες, αλλά δεν καταπολεμά την αιτία (βλ. κοκκίδια). Όταν το καταλάβεις πιθανόν να είναι αργά.
    Για μένα η καλύτερη λύση είναι η ρίγανη στο λάδι (το έχει προτείνει ο Αγγελής σε παλιότερο post). Το εφαρμόζω ένα χρόνο τώρα, έχει άριστα αποτελέσματα κ είναι εξαιρετικά απλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανωνυμος24/6/14, 4:27 μ.μ.

    ...ξαναγυρίσαμε στην οκά και δεν το πήρα μυρωδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εχω 7 κοτακι που εχουν βγει απο μηχανη εδω και 4 μηνες.σημερα παρατηρησα οτι κουτσενουν οι 3.τι σημβενει?
    την τελευταια φορα μου ψοφισαν 4 κοτες ετσι αλλα ο πετινοσ εζησε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν θέλετε αφήστε ενα μαιλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημερα εχω παρει κατι κοτουλες που 2 απο αυτες "ροχαλιζουν" πηρα αντιβιωση απο το φαρμακειο 2 σακουλακια εχω τελειωσει, η μια ψοφησε οταν τελειωσε το πρωτο σακοουλακι η βελτιωση που ειδα ειναι οτι οι κουτσουλιες απο κοκκινη εχει γινει διαροια? υπαρχει περιπτωση να γινει καλα?? να τη σφαξω να τη πετάξω? τι να τι κανω??μη γινουν κ οι αλλες χαλια προς το παρον καλα μου φαινονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφήστε αν θέλετε κάποιο μαιλ και όποιος μπορει θα σας απαντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα σας. Ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Έχω 5 κοτούλες. Ειναι 5 μηνών περίπου. Εδω και μια βδομάδα μια είχε κάτι σα λόξιγκα, ένα περίεργο κρόξιμο. Νόμιζα οτι είναι του χαρακτήρα της αλλά είδα οτι το κολλήσανε και 2 ακόμα. Τους δίνω πολυβιταμίνες απο σήμερα. Ωστόσο είναι σε καλη "διάθεση". Και οι κουτσουλιές μια χαρα. Μπορώ να κάνω κάτι άλλο; να ανησυχώ; Τί είναι αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φυσικά και είναι πρόβλημα. Να πάτε σε κάποιο κτηνιατρο να σας δώσει αντιβιωση. Το ποιο πιθανόν με αυτό που περί γράφετε να είναι μυκοπλασμα. Για οποιαδήποτε απορία σας να αφήνετε και το Μάιλ σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Το μειλ μου είναι giou.tsang@yahoo.gr. Δηλαδή μπορεί και να τις χάσω,αν δεν έχω προλάβει; Και απο τι προκαλέιται το μυκόπλασμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα και απο μενα. Εχω 35 κοτες εδώ κι ένα χρονο, και πριν 5 μηνες, μια κοτα ξαφνικα επεσε κατω και δεν μπορουσε να σηκωθεί, με τα ποδια τεντωμενα πισω, σα να ειχε παθει αγκυλωση. Το χρωμα απ το λειρι ηταν κανονικο και ο πωπος της δεν εδειχνε καποια αδιαθεσια. Από τοτε, κάθε 1-2 μηνες, το ξαναβλεπω σε άλλη κοτα κάθε φορα. Τις βοηθαω να πιουν νερο και μετα από 1-2 μερες συνερχονται.
    Τι μπορει να συμβαινει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αλέξανδρος12/8/14, 3:40 μ.μ.

    Παιδιά SOS! Για δύο μήνες δεν έκανα κάτι και μάλλον κόλλησαν το ίδιο και οι υπόλοιπες κότες. Οι δύο πιο νέες το έχουν πιο έντονο και εκτός από το ανοιχτό στόμα έχουν και σπασμούς κυρίως πίσω αλλά και στον λαιμό. Το θέμα είναι ότι α) έχουν όρεξη β) είναι ζωηρές γ) κάνουν αβγά σχεδόν καθημερινά δ) δεν έχουν κανένα άλλο εξωτερικό σύμπτωμα. Επίσης η μία νεαρή είναι λερωμένη από πίσω και περπατά κάπως ατσούμπαλα. Συνεχίζω να ταίζω με στάρι και σπασμένο καλαμπόκι, και τις αφήνω 2 ώρες την μέρα στην αυλή ελεύθερες. Σήμερα πήγα σε κτηνίατρο και δεν μου έδωσε τίποτα γιατί λέει Τί μπορεί να έχουν οι κότες? έχει ιδέα κανείς? αν ναι σώζονται? το ριγανέλαιο θα κάνει κάτι? τι δόσεις βάζω? που το αγοράζω? ευχαριστώ όλους σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. I kotes mou exou psires kai stous thilakes ton fteron exoun gemisi konides,i skoni entomoktono ine ikanopiitiki gia tin katapolemisi tous?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλα οκαδες εχουμε η κιλα βρε παιδια γιατι μας μπερδευεται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. exw 9 kotopoulakia 7 hmerwn peripou. sto ena trexei to mati tou....mporei kapoios na mou pei ti mporei na exei?? eyxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΡΟΧΟ ΚΑΘΩΝΤΕ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΉΖΕΤΕ ΤΟ ΚΑΙΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΣΏΣΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. dimitris kalatzis29/9/14, 1:09 μ.μ.

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΠΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΠΛΑΝΟΔΙΟ, ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΙ ΕΓΩ... ΕΠΕΙΔΗ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ (ΑΠΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΓΑΖΙ) ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΠΙΑ, ΝΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΟΤΕΤΣΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΝΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. dimitris kalatzis29/9/14, 1:11 μ.μ.

    ΛΥΔΙΑ ΔΕΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. dimitris kalatzis2/10/14, 10:18 π.μ.

    κ. Αγγελή γειά σας. Το email μου είναι dimitriosakalatzis@yahoo.com , στείλε μου μνμ σε παρακαλώ για κάποιες ερωτήσεις που έχω. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγγελη καλημερα θελω την γνωμη σου για διαφορα αν μπορεις στειλε μου μειλ nocky13@yahoo.gr


    Eυχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η απαγορευση αυτη ισχυει για αλλο λογο.οταν σε ενα χωραφι εχεις πατατα και για καποιο λογο μολυνθουν οι κονδυλοι και μετα πας σε αλλο χωραφι και φυτεψεις απο τον ιδιο μολυσμενο σπορο τοτε αυτοματα μολυνεται και το αλλο χωραφι.η πατατα μεταφερει πολυ ευκολα διΑφορες αρρωστιες και μολυνσεις και αυτος ειναι ο μοναδικος λογος που απαγορευεται.γιατι πολλες φορες δεν ξερεις τι μπορει να κουβαλαει αυτη η πατατα .ολα τα υπολοιπα ειναι μυθος.μην τρομοκρατειται τον κοσμο χωρις να ειστε σιγουροι για κατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΜΟΥ (8 ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΩΝ) ΕΔΩ ΚΑΙ 1-2 ΜΗΝΕΣ. ΤΙΣ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕ Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
    ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΟΥΡΧΟΥΡΙΖΟΥΝ, ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΧΑΝ ΛΕΥΚΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΚΡΑ "ΚΟΥΚΟΥΤΣΑΚΙΑ" ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΨΟΦΑΝΕ. ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΤΟ ΧΟΥΡΧΟΥΡΗΤΟ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΤΑ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ. ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΙΝΩ ΜΟΝΙΜΑ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ. Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΗΓΑΝΕΛΑΙΟ. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ?
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Παναγιώτης15/12/14, 1:30 μ.μ.

    Θέλω να ρωτήσω κάτι πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μου: Φέτος που θα μου περισσέψουν πολλές πατάτες που συντηρώ στα ψυγεία μπορώ να τις φυτέψω την άνοιξη, θα έχουν ικανοποιητική απόδοση; Με τον τρόπο αυτό και οι πατάτες δεν θα πάνε χαμένες και ωφελούμαι 100€ που δίνω κάθε χρόνο για πατατόσπορο σπούντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Παλιά έτσι το έκαναν... κρατούσαν το δικό τους σπόρο, διάλεγαν το μέγεθος που ήθελαν και το αποθήκευαν σκεπασμένο με άχυρα... βέβαια πολλοί φέρναν το σπόρο από τα ορεινά στα πεδινά, γινόταν και αυτή η ανταλλαγή αναλόγως τον χρόνο της σποράς καθώς και για το πρόβλημα του λεγόμενου "εκφυλισμού" της πατάτας...
    Δυστυχώς δεν γνωρίζω περισσότερα κατά πόσο θα έχει ικανοποιητική απόδοση η συγκεκριμένη ποικιλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα, αρκετές κότες εδώ και 10 ημέρες παρουσιάζουν καποια ασθένεια γύρο απο τα μάτια που μετά απο λίγες ημέρες τυφλόνονται και στο τέλος ψωφάνε. Μήπος ξέρει καποιος τι πρέπει να κάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αρκετά ενδιαφέρον άρθρο, αν θέλετε δείτε εδώ τεράστια ποικιλία σε έπιπλα κουζίνας http://www.decoconstruction.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. θα μπορουσε να με βοηθησει καποιος ,μια απο τις κοτες μου εδω και δυο μερες εχει μελανιασει το λειρι της και εχει μαραθει δεν εχει διαρροια ,πυρετο,ουτε βλενες η μυξα , μοιαζει κουρασμενη αλλα ομως τρωει και αμα την πλησιασεις φευγει τρεχοντας τι μπορει να εχει απαντηστε μου η στειλτε μου mail: matoulaargy@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. στεφανος16/2/15, 1:12 μ.μ.

    καλησπερα εχω 4 κοτουλες 7 μηνων ηταν μια χαρα τις καμαρονα .εδω και 2 περιπου μηνες ειχαν αρχισει και τσιμπαγε η μια την αλλη και τωρα εχουν μεινη χωρις πουπουλα τι μπορει να φταιει? αν μπορειτε να με βοηθησετε μου ειπαν για ασβεστιο τους δεινω βιταμινες δεν ξερω τι να κανω αν μπορειτε να με βοηθησετε σας δεινω το mail

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος16/4/15, 3:32 μ.μ.

    Καλησπερα.Συχαρητητια για το ωραιο σαιτ..οντως πολυ χργσιμο για Να θυμούνται οι παλιοι κ να μαθαινουμε..εμεις οι ασχετοι...SOS ΧΡΕΙΑΖΟΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ...Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΦΥΤΕΨΕΙ ΠΑΤΑΤΕΣ..ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΦΥΛΛΑ..ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΥΨΟΣ ....ΛΟΠΟΝ ΕΓΩ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΟΨΑ ( οκ....ειμαι ασχετηηηη)..... ΕΝΤΑΞΕΙ..ΠΕΙΤΑ ΜΟΥ ΠΟΣΗ ΖΗΜΙΑ ΕΚΑΝΑ..γιατι με εχει κραξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. για οσους δεν ξερουν τις μοναδες του αρθρου(το οποιο απο τις πηγες βλεπουμε οτι ειναι του 1933!) και μπερδευονται αλλα και βαριουνται να ψαξουν στον γκουγκλο ενα δραμι ειναι 3,2 γραμμαρια και μια οκα 400 δραμια ή 1280 γραμμαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εξαρταται σε ποια φαση του κυκλου της ζωης του ηταν. Αν ηταν νωρις, θα βγαλουν αλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. παναγιωτης3/6/15, 10:02 μ.μ.

    Καλησπερα.Ειμαι ο παναγιωτης και ειμαι αρχαριος, εχω φυτεψει πατατες,πριν τιις φυτεψω τις εκοψα στην μεση και τις αφησα να πιασουν κρουστα περιπου 2 βδομαδες,εχουν φυτρωσει σχεδον ολες αλλες εβγαλαν και ανθο και καποιες ειναι ακομα μικρες,θα ηθελα να ρωτησω ποτε πρεπει να τις σκεπασω με χωμα (μετα απο καποιες μερες ή οταν το φυτο φτασει σε καποιο υψος).Καποιοι μου ειπαν οτι ειπαρχουν 2 τροποι πατατας η ξερηκη και η ποτιστικη,οντως ειναι ετσι και καθε ποτε πρεπει να ποτιζεται η πατατα.Ευχαριστω εκτων προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Παναγιώτη δεν φυτεύουμε πριν διαβάσουμε γιατί προσβάλουμε αυτόν που τα γράφει... και πάει χαμένος ο κόπος μας, ξαναδιάβασε να δεις τα λάθη σου, υπάρχουν αρκετά άρθρα στο site μέχρι για την καλλιέργειά τους σε υπόγεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. παναγιωτης5/6/15, 5:27 μ.μ.

    Ζητω συγνωμη αν προσβαλα καποιους με την αναρτηση που εβαλα δεν το εκανα σκοπιμως αλλα μετα απο πολλες ωρες και μερες στα αλωνια η κουραση που ειχα δεν με αφησε να γραψω σωστα τις αποριες μου.Θα ηθελα να ρωτησω με τα απο το φυτρωμα τις πατατας ποτε σκεπαζουμε τον κορμο και ποσες φορες πρεπει να το κανουμε.Η αλλη ερωτηση ειναι καθε ποτε πρεπει να ποτιζονται (ανα 2 μερες-1 φορα την εβδομαδα).Και παλι συγνωμη για οποια παρεξηγηση εγινε αθελα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα