Η εκπαίδευση και τα καλύτερα εκπαιδευτικά βιβλία

Η εκπαίδευση και τα καλύτερα εκπαιδευτικά βιβλία

Τα καλύτερα εκπαιδευτικά βιβλία

" Όλα αυτά τα βιβλία να καώσει, να εκβληθώσει πάραυτα εκ των σχολείων, τα συμφώνους προς τους νόμους εκείνους συνταχθέντα και σήμερον εν χρήση υπάρχοντα βιβλία ως έργα ψεύδους και κακοβούλου προθέσεως, (ακούτε να δείτε τα καλύτερα βιβλία πως τα καταντήσαν), να διωκθώσει δε ποινικώς οι υπαίτιοι, των προς διαφθοράν της Ελληνικής νεότητος διαπραχθέντων πραξικοπημάτων και να αφεθώσει ελεύθεροι οι διδάσκαλοι να επιλέξουσει βιβλία που γράφτηκαν πριν το 1913 "

Εκεί, δέχτηκε η εκπαίδευση μας μεγάλο χτύπημα, γιατί από εκεί και ύστερα δεν στεριώσαμε βιβλίο.Και ας έρθουν να μας πούνε ότι στεριώσαμε βιβλίο, να δούμε πιο είναι το βιβλίο αυτό.

Κόπηκε η παράδοση, πήγε να δημιουργηθεί η παράδοση, μας έφαγαν τα κομματικά, μας έφαγαν οι παρατάξεις όπως μας τρώνε και τώρα, δεν βάζουμε μυαλό.

Ο τούρκος ξέρετε τι λέει;
Του Ρωμιού το μυαλό έρχεται αργά, γιατί αυτοί μας έχουν μελετήσει και εκφράζονται με παροιμίες.

Λοιπόν χάθηκε τότε μία μοναδική ευκαιρία να δημιουργηθεί μία παράδοση συγγραφής βιβλίων.

Πηγή: Συνέντευξη του Χρίστου Τσολάκη, ομότιμου καθηγητή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. στην ΝΕΤ

Διαβάστε ακόμη:Αστοιχείωτοι είμεθα όλοι...

4 σχόλια:

  1. ¨Θεός σχωρέστον¨
    'Ητανε από τους δασκάλους που είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση από πανεπιστήμια και σχολεία.Όλοι αυτοί οι μεγάλοι σε ηλικία καθηγητές,που γνωρίσαμε οι περισσότεροι την δεκαετία του '80 στο πανεπιστήμιο, και είχαν ατελείωτες γνώσεις για το αντικείμενο τους,τεράστια αγάπη για όλους μας και απίστευτη μεταδοτικότητα ώστε να κρεμόμαστε από τα χείλη τους και να μην απούγεται 'κιχ' από το κατάμεστο αμφιθέατρο.Τότε οι περισσότεροι δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε την πραγματική τους αξία για την κατοπινή μας επαγγελματική αλλά και προσωπική ζωή.Δεν τον γνώρισα προσωπικά αλλά βλέποντας την εκπομπή "στα άκρα" και διαβάζοντας στο διαδίκτυο για αυτόν σχημάτισα 'εικόνα' για τον ΔΑΣΚΑΛΟ.Έτσι πρέπει να τους αποκαλούμε όλους αυτούς που σημάδεψαν ανεξίτηλα την ζωή μας και πάντα θα έχουμε να θυμόμαστε κάποια φράση τους.Τότε τους αποκαλούσαμε και "γερόντια" όχι κοροίδευτικά αλλά σαν σεβάσμιους γέροντες.Ένας από τους δικούς μου ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ μας έλεγε:
    "εσείς που θα γίνεται γεωπόνοι πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι : το χωράφι είναι το μόνο που μπορεί από το τίποτα να σου δώσει κάτι για να ζήσεις".
    Στους καιρούς που ζούμε τώρα συνέχεια θυμάμαι τα λόγια του(βέβαια δεν μπορούσε τότε να φανταστεί ότι θα βρισκότανε και κάτι ακόμα που θα μπορούσε από το απόλυτο μηδέν να κάνει κάποιους λίγους πολύ πλούσιους χωρίς ιδρώτα(χρηματιστήρια,τράπεζες κτλ).
    Νάνε καλά όλοι αυτοί οι μεγάλοι ΔΑΣΚΑΛΟΙ μας όπου και να είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως οι "δασκαλοι" οπως ο Χριστος Τσολακης, ηταν ελαχιστοι και γι αυτο δαχτυλοδειχτουμενοι. Αυτη ειναι και η αιτια της ανεπαρκειας μας. Η αμορφωσια φιλε Δημητρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/8/12, 5:25 μ.μ.

    Μια ένσταση όσον αφορά το Γληνό. Ηταν επικεφαλής ομάδας που πρότειναν τη χρήση του λατινικού αλφαβήτου αντί του ελληνικού.....

    http://thriskeftika.blogspot.gr/2012/05/blog-post_6171.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μεταφράζουν τα ευαγγέλια γιατί ο κόσμος θα τρόμαζε παραπάνω από όσο πρέπει για να μένει μέσα στο μαντρί .
    ---------

    ολα τα blogs που ασχολούνται με τα πατρώα εθνικά θέματα και μόνο.

    http://ethnika-patroa.blogspot.gr/

    -----------
    Το σχόλιο μου είναι μία καθαρά προσωπική , φιλοσοφική και ερασιτεχνική άποψη και δεν φέρει καμία δημοσιογραφική ή
    επιστημονική τεκμηρίωση ,
    αν σας κινήσουν το ενδιαφέρον αυτά που γράφω μη τα δεχτείτε χωρίς να τα ψάξετε μόνοι σας , μπορεί να είναι όλα λανθασμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα