Το αλάτι σαν μέσο θεραπείας ασθενειών

αλάτι-ασθένειες

Θεραπευτικές ιδιότητες του αλατιού

Πολλά αλάτια φέρουν την επισήμανση "θαλασσινό αλάτι" αλλά πλένονται και βράζονται σε ακραίες θερμοκρασίες, οι οποίες αφαιρούν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία από το αρχικό ακατέργαστο προϊόν. Κατόπιν προστίθενται κι ένα σωρό αντισυσσωματικές ουσίες για να μη σβολώνει και το προϊόν αυτό φτάνει στο τραπέζι μας.
Αυτό δεν είναι το αλάτι που θέλει το σώμα μας.Το σώμα μας θέλει 100% φυσικό θαλασσινό αλάτι. Το αλάτι έχει πολλές άλλες λειτουργίες εκτός από την απλή ρύθμιση της υγρασίας του σώματος.

Παραθέτω απόσπασμα που μετέφρασα από το βιβλίο (ABC of Asthma, Allergies and Lupus) του γιατρού Fereydoon Batmanghelidj και είναι σχετικό με θεραπείες βασισμένες σε νερό και φυσικό αλάτι. Φυσικά ο καθένας θα πρέπει να ρωτήσει το γιατρό του και να έχει τη σύμφωνη γνώμη του πριν προχωρήσει σε όποιου είδους θεραπεία, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το ιατρικό ιστορικό".
Εδώ είναι μερικές από τις πρόσθετες σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού σύμφωνα με τον Dr. Batmanghelidj στο βιβλίο του ABC of Asthma, Allergies and Lupus στις σελίδες 144-150:

Το αλάτι είναι ένα ισχυρό φυσικό αντισταμινικό.

Την επόμενη φορά που θα έχετε μια ρινική καταρροή ή υγρά μάτια από τις αλλεργίες, δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι νερό βρύσης, βάλτε μια πρέζα αλάτι στο τέλος της γλώσσας σας και αφήστε το να διαλυθεί.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για το άσθμα. Την επόμενη φορά δοκιμάστε το παραπάνω πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή εισπνοών.

Το αλάτι βοηθά στην ανακούφιση του "στρες"

Το αλάτι είναι σημαντικό για την αφαίρεση της οξύτητας από τα κύτταρα του εγκεφάλου σας.

Οι νεφροί δεν θα λειτουργήσουν σωστά χωρίς αλάτι.

Επίσης η κατάθλιψη και τα συναισθηματικά προβλήματα μπορούν να μετριαστούν κατά πολύ με τη λήψη περισσότερου αλατιού, πίνοντας περισσότερο νερό, με σωστή διατροφή και περπάτημα.

Οι έχοντες προβλήματα ελέγχου της ουροδόχου κύστης και ακούσια απώλεια ούρων θα μπορούσαν να βοηθηθούν με την προσθήκη περισσότερου αλατιού στη διατροφή τους.

Οι διαβητικοί μπορούν να περιορίσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και να μειώσουν την ανάγκη τους για ινσουλίνη με τη λήψη αλατιού.

Οι καρδιακές αρρυθμίες μπορεί να σταματήσουν με την τοποθέτηση μια πρέζας αλάτι στο τέλος της γλώσσας μέχρι να διαλυθεί.

Το πεπτικό μας σύστημα απαιτεί το αλάτι για να απορροφήσει σωστά τα τρόφιμα που τρώμε.

Εάν έχετε μυϊκές κράμπες το αλάτι μπορεί να τις ανακουφίσει. Δοκιμάστε να βάλετε μια πρέζα αλάτι στο τέλος της γλώσσας σας και αφήστε το να διαλυθεί.

Τα οστά αποκτούν τη σκληρότητά τους από το αλάτι, όχι από το ασβέστιο.

Η οστεοπόρωση προκαλείται από τη μη λήψη αλατιού και νερού καθημερινά.

Όσοι έχουν προβλήματα διατήρησης της στύσης, θα πρέπει να τρώνε περισσότερο αλάτι και να πίνουν περισσότερο νερό.

Σε μια μελέτη σχεδόν 3.000 άνδρες που είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση, οι άνδρες σε μια διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι είχαν 430% αύξηση των καρδιακών προσβολών σε σύγκριση με τους άνδρες που έτρωγαν μια δίαιτα πλούσια σε αλάτι.

Πηγή: ABC of Asthma, Allergies and Lupus by Dr Fereydoon Batmanghelidj

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Διαβάστε ακόμη:Αλάτι και υγεία

14 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/7/11, 10:03 π.μ.

    Fereydoon Batmanghelidj (1931 – November 15, 2004) was born in Tehran, Iran. He was best known for his book, Your Body's Many Cries for Water, and his writings related to health and wellness.

    His ideas have not been adopted by the medical community.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Like many - many others....

    Unfortunately, most of them vindicated only some 10tes after their death...

    Have a nice day.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/7/11, 9:45 π.μ.

    Δεν το έγραψα με αρνητική προδιάθεση αλλά επειδή λές στην εισαγωγή πως πρώτα πρέπει να ρωτήσει τον γιατρό του. Αν κάποιος με υπέρταση ρωτήσει το γιατρό του γι θεραπεία με αλάτι ο γιατρός του θα είναι κάθετα ενάντιος.
    ΟΛΗ η ιατρική κοινότητα ακούει αλάτι και αγριεύει.
    Σαν να θέλω να πάρω ευλογία απ τον πνευματικό μου για να πάω με τη γειτόνισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/7/11, 10:15 π.μ.

    Ανώνυμε φίλε ανοίγεις μεγάλη κουβέντα. Κι εγώ αν ήμουν γιατρός θα συμβούλευα αυτό που λες. Το κλειστό κύκλωμα των γιατρών και των φαρμάκων, θα παραμείνει κλειστό για πολύ καιρό ακόμα. Γιατί μας γεμίζουν μια σακούλα φάρμακα με το παραμικρό; Γιατί νομίζεις πως πολεμούν τους υπέρμαχους της ομοιοπαθητικής; Τα συμφέροντα της φαρμακοβιομηχανίας είναι τεράστια και οι γιατροί είναι άμεσα συνδεδεμένοι.

    Κάνε λίγη υπομονή και θα δεις νέα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών για το αλάτι στον οργανισμό μας, που ούτε θα τα είχες φανταστεί ποτέ σου.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/7/11, 2:13 μ.μ.

    Μακάρι Κώστα, λατρεύω οτιδήποτε έχει αλάτι και χοληστερίνη με αποκορύφωμα τα λουκάνικα Λαβάρων.

    Παρεμπιπτόντως φίλος γιατρός μου έχει κάνει μιά μικρή ανάλυση για την τεράστια απάτη με τις στατίνες, με συμβούλεψε απλώς να αυξήσω την βιταμίνη C για την αποφυγή δημιουργίας αθυροματικών πλακών.

    sheep logique

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/7/11, 7:53 μ.μ.

    Φύλε που λατρέυης τα λουκάνικα Λαβάρων, πες μας τι παίζει με τις στατίνες
    Ενας Λαβαριότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι εγώ λατρεύω τα σουβλάκια του Κάβουρα αλλά εχώ σταματήσει να τρώω κρέατα (κιοχι απαγορευτικά) για λόγους υγείας. Aλλά και το αλάτι αφού υπάρχει στις τροφές το χω ελλατώσει λες να πέρνω καμιά πρέζα που και που? Τι είναι οι σταμίνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ουπς στατίνες ήθελα να πώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι,πολύ ενδιαφέρουσες οι συνταγές υγείας με αλλάτι.Δεν διευκρινίζει όμως, τί είδος αλλατιού, γιατί υπάρχούν και οροικτά,ρωζ, μαύρα με αλλή χιμηκή συστάση και άλλες επιδράσεις στον οργανισμό.¨Οταν οι γιατροί θα αρχίσουν να μελετάνε την φύση σε σχέση με την υγεία και πάψουν να παίρνουν μίζες απ΄τις φαρμακευτικές εταιρίες ίσως καλυτερέψουν τα πράματα.Χαίρομαι που μερικοί γιατροί ξεκόβουν απ΄το καθεστημένο και μας ξυπνάνε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος24/8/11, 8:30 π.μ.

    Στατίνες- Χοληστερίνη- Βιταμίνη C.

    http://www.detoxcenter.gr/1159/%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%BF%CF%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. www.eolon.gr Προϊόντα αλατιού και τα πάντα για την αλατοθεραπεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος3/6/18, 1:42 μ.μ.

    Αντιμετώπισα πρόσφατα πρόβλημα υπερτασης. Με εξέπληξε το πόσο αρνητικοί είναι απέναντι στο αλάτι οι γιατροί.Δεν δέχονται καν ότι το ανεπεξέργαστο αλάτι (βράχων Μάνης και Κυθήρων π.χ.)μπορεί να είναι ακόμη και ωφέλιμο... Αζυζητητί το απορρίπτουν και τα βάζουν όλα σε κοινή θέση.Επεξεργασμένα και ανεπεξέργαστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πραγματικότητα είναι ότι το αλάτι είναι από την φύση του ανόργανο... και για αυτό δημιουργεί προβλήματα... εγώ προσπαθώ πλέον να το λαμβάνω μόνο από την θάλασσα από το δέρμα....
      Για τη διαφορά ανόργανου και οργανικού για να αποκαταστήσω και την αλήθεια σας παραθέτω στο ακόλουθο άρθρο
      https://www.ftiaxno.gr/2018/01/eisagwgh-apostagmeno-nero.html

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος11/6/22, 12:00 π.μ.

    To ακατέργαστο θαλασσινό αλάτι είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού - το επιτραπέζιο αλάτι όμως είναι θάνατος - απόδειξη οτι όποιος έχει πίεση και δεν τρώει (καλό) αλάτι για χρόνια, παθαίνει και ζάχαρο - η υγεία μου βελτιώθηκε κατά πολύ όταν εφάρμοσα το πρωτόκολο του Dr. Fereydoon Batmanghelidj πριν απο χρόνια. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον θησαυρό που μας προσφέρεις και τον κόπο σου - να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα