Καραμέλες για τον πονόλαιμο

Καραμέλες για τον πονόλαιμο

Φτιάχνω φυσικές σπιτικές καραμέλες για τον πονόλαιμο

Υλικά

  • 5 γρ. αλτέα
  • 5 γρ. μαραθόσπορο
  • 5 γρ. λουίζα
  • 5 γρ. ζαμπούκο
  • 250 γρ. εχινάκεια σκόνη
  • αιθέριο έλαιο θυμαριού 20 σταγόνες
  • αιθέριο έλαιο μάραθου 20 σταγόνες
  • βάμμα τζίνσενγκ 20 ml
  • βάμμα ιπέροξου 20 ml

Τρόπος παρασκευής σπιτικών καραμελών για πόνο στο λαιμό

Το αφέψημα:
Σε μια κούπα βραστό νερό, ρίχνουμε από 1 κουτ. αλτέας, μαραθόσπορου, λουίζας και ζαμπούκου.
Αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά σουρώνουμε. Για πιο γλυκές καραμέλες προσθέτουμε 2-3 κουτ. ζάχαρη.

Οι καραμέλες:
Ρίχνουμε το αφέψημα στο μπολ και προσθέτουμε την εχινάκεια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει εύπλαστη ζύμη και προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια, το τζίνσενγκ και το ιπέροξο. Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο και μαλακό το τοποθετούμε πάνω σε λεία επιφάνεια πασπαλισμένη με λίγη σκόνη εχινάκειας και ανοίγουμε φύλλα. Κόβουμε τις καραμέλες μας με τη βοήθεια μιας φόρμας. Τις βάζουμε σε πιάτο και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σκληρύνουν. Τις φυλάμε σε ένα μικρό βαζάκι.

Το υπέροχο ιπέρoξο (tabebuia avellanedae)
Πρόκειται για δένδρο που το συναντούμε μεταξύ βορείου Μεξικού και νοτίου Αργεντινής. Χρησιμοποιείται ο φλοιός του δένδρου που έχει αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αντιμυκητιακή, αντιβακτηριακή και αντιϊκή δράση. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθάει στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό και δρά αποτελεσματικά κατά του άσθματος, της γρίπης και της βρογχίτιδος ιδιαίτερα των καπνιστών.

**το ιπέροξο είναι δυσεύρετο, γι' αυτό μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με βάμμα άλλων βοτάνων που ενδείκνυνται για περιπτώσεις κρυολογήματος, μια καλή ιδέα είναι ο δυόσμος και η μέντα όπου θα αρωματίσουν και ευχάριστα τις καραμέλες μας

Καραμέλες για τον πονόλαιμο

Σε αυτές τις καραμέλες, οι καταπραυντικές ιδιότητες της αλτέας συνδυάζονται με τις αποχρεμπτικές του μάραθου και του ζαμπούκου ανακουφίζοντας από το βήχα και τον πονόλαιμο. Ο οργανισμός τονώνεται με τη λουίζα και το τζίνσενγκ και ενισχύεται από την εχινάκεια και το θυμάρι το οποίο είναι το καταλληλότερο βότανο για την αντιμετώπιση της γρίπης και του κρυολογήματος.

Ημερήσια δόση 3 καραμέλες

Πηγή: Aromacooking-Περιοδικό vita τεύχος Ιανουαρίου 2004

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό. Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω σιρόπι για τη γρίπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα