Η θεραπευτική δύναμη της ωμοφαγίας

Η θεραπευτική δύναμη της ωμοφαγίας

Η ωμοφαγία με φυτικές τροφές μπορεί να θεραπεύει τον καρκίνο;

Η Janette Murray-Wakelin και ο Alan Murray δεν είναι οι συνηθισμένοι μαραθωνοδρόμοι. Είναι ένα ζευγάρι Νεοζηλανδών, 64 και 68 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είναι vegan που κάνουν ωμοφαγία και τρέχουν για ένα σκοπό:
«για να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν συνειδητές επιλογές στον τρόπο ζωής, για να προωθήσουν τη καλοσύνη και τη συμπόνια για όλα τα έμβια όντα και για να ενισχύσουν την περιβαλλοντική συνείδηση για ένα βιώσιμο μέλλον.»

Στην διάρκεια του 2013, οι δυο δρομείς κατάφεραν το ακατόρθωτο:
έτρεξαν μαζί όλη την Αυστραλία, 15.782 km, και ολοκλήρωσαν 365 μαραθώνιους σε 365 ημέρες στην Μελβούρνη την 31η Δεκεμβρίου του 2013.
Την 1η Ιανουαρίου, 2014 η Janette και ο Alan έτρεξαν ένα ακόμα μαραθώνιο, τον 366ο (από την Μελβούρνη προς το Warrandyte) και έτσι κατέκτησαν το νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τους περισσότερους συνεχόμενους μαραθώνιους.

Ο παραπάνω άθλος γίνεται ακόμη πιο συγκλονιστικός όταν ξεδιπλώνεται η προσωπική ιστορία της Janette. Το 2001 διαγνώστηκε με καρκίνο στο τελικό στάδιο και οι γιατροί της έδιναν περίπου ένα χρόνο ζωής.
Στα 52 της, μητέρα δύο παιδιών και γιαγιά με ένα εγγόνι, δεν ήταν διατεθειμένη να δεχθεί αυτή την πρόγνωση. «Ζούσα με ένα πολύ υγιεινό τρόπο ζωής, ήμουνα βετζετέριαν για 25 χρόνια και φυτοφάγος (vegan) για τα τελευταία 15 χρόνια», εξηγεί η Janette. «Ήμουν επίσης εξαιρετικά δραστήρια σωματικά όλη μου τη ζωή, έτσι σοκαρίστηκα αρκετά με τη διάγνωση.»

Χωρίς χρονοτριβή η Janette άλλαξε την διατροφή της σε 100% ωμοφαγία και μέσα σε έξι μήνες η διάγνωση έδειξε ότι είχε θεραπευτεί. Δεν υπήρχε πλέον καμία ένδειξη καρκινικών κυττάρων στο σώμα της. Η θεραπεία τελείωσε, αλλά συνέχισε κανονικά από τότε την ωμοφαγία.
Εξίσου σημαντικό όπως αναφέρει η Janette υπήρξε το γεγονός ότι εκείνους τους κρίσιμους έξι μήνες ήταν γεμάτη με αγάπη, γέλιο και πολλή υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους της.

Και με τον άθλο του 2013 - το ρεκόρ των μαραθωνίων που πέτυχαν - η Janette και ο σύζυγός της μας δείχνουν ότι μια διατροφή με βάση τις ωμές φυτικές τροφές, τους επιτρέπει να είναι πιο υγιείς, σε πιο καλή φυσική κατάσταση και να έχουν απεριόριστη ενέργεια τώρα που είναι πάνω από 60 ετών από όση τα προηγούμενα χρόνια τους, ακόμη και όταν έτρεξαν όλη την Νέα Ζηλανδία 13 χρόνια πριν.

Το 2013 η Janette κυκλοφόρησε το βιβλίο «RAW CAN CURE CANCER» (Η ωμοφαγία με φυτικές τροφές μπορεί να θεραπεύει τον καρκίνο) όπου μοιράζεται τις εμπειρίες της και το προσωπικό της ταξίδι.

Πηγή: Δύο μοναδικοί vegan μαραθωνοδρόμοι
Raw vegan path

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Διαβάστε ακόμη:Τα θαύματα της ωμοφαγίας

5 σχόλια:

  1. Καλό παράδειγμα ζωής και διατροφής το παραπάνω ζευγάρι!
    Πρέπει όμως να δούμε ότι η κατανάλωση κρέατος παγκοσμίως αυξάνεται!Άρα μήπως πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας και προς την ηθική εκτροφή των ζώων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εδω και 3 χρονια ειμαι φρουτοφαγος ωμοφαγος και εχω δει τεραστια οφελη κατα σηνεπεια εχω πηστη οτι με την ομοφαγια μπορουν να θεραπευτουν πολες ασθενειες που κατα πολους γιατρους ειναι μη θεραπευσημες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για την ωμοφαγία;
      Πχ αν τρώτε ρύζι,πως το τρώτε;
      Να μην παραλείψω επίσης να συγχαρώ την παρούσα ιστοσελίδα!

      Διαγραφή
    2. Οποιος ενδιαφερεται για την υγεια του και για την ωμοφαγια μπορει να γινει μελος στην ομαδα ωμοφαγια / φρουτοφαγια / ζωντανη διατροφη / υγεια

      Διαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα