Δεν θα άφηναν βότανο...

Δεν θα άφηναν βότανο

Σύλληψη δεκαπέντε Αλβανών για παράνομη κοπή μεγάλων ποσοτήτων αρωματικών φυτών σε δασική περιοχή στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Είχαν κόψει (4,5) τόνους αρωματικά φυτά, τα οποία συσκεύαζαν με σκοπό την εμπορία.

Στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας, της (31.07.2014) το πρωί σε δασική περιοχή στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας κοντά στην ελληνοαλβανική οριογραμμή, αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών συνέλαβαν δεκαπέντε αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας από 20 έως 58 ετών, για παράνομη κοπή μεγάλων ποσοτήτων αρωματικών φυτών και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Η οργανωμένη διακλαδική αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε το πρωί στη θέση Χιονάδες στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας και συμμετείχαν αστυνομικοί των Β΄ και Α΄ Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, της Ο.Π.Κ.Ε. Θεσπρωτίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Δεν θα άφηναν βότανο

Συγκεκριμένα, οι δράστες κατελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω να έχουν συλλέξει παράνομα και να συσκευάζουν σε τσουβάλια, με σκοπό την εμπορία, μεγάλες ποσότητες αρωματικών φυτών (σφακίδια).

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο, βρέθηκαν:
• (4500) κιλά κομμένα αρωματικά φυτά, εκ των οποίων τα (540) κιλά ήταν συσκευασμένα σε τσουβάλια.
• επτά (7) δρεπάνια
• μία ζυγαριά

Δεν θα άφηναν βότανο

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν εισέλθει στο ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση και στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Την προανάκριση ενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών προκειμένου να διευκρινιστεί το εύρος της δράσης των εμπλεκόμενων δραστών.

Πηγή: Δεν άφησαν αρωματικό φυτό για φυτό
http://892fm.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμη:Φάρμακα έχουμε πότε θα τα μάθουμε;

1 σχόλιο:

  1. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ27/8/14, 1:08 μ.μ.

    Καταλαβαίνει κανείς σε ποιες συνθήκες αποξηραίνονται και συσκευάζονται τα βότανα. Πέρα από την καταστροφή, είναι και τι καταναλώνουμε.
    Τελικά, είμαι πεπεισμένος, πως το μόνο βότανο που μπορώ να εμπιστευθώ, είναι αυτό που συνέλεξα ο ίδιος ή κάποιος φίλος που εμπιστεύομαι.
    Ας προστατεύσουμε μαζί με την φύση και την υγεία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα