Εσωτερική υδροθεραπεία αποτοξίνωση

Εσωτερική υδροθεραπεία αποτοξίνωση

Εσωτερική υδροθεραπεία αποτοξίνωση: Ο καθαρισμός του αίματος

Ο απ’ ευθείας καθαρισμός του αίματος, απόπλυσης του αίματος με την κυρία σημασία των λέξεων. Η σπουδή των βιβλίων υγιεινής δεν μας ωφελεί σε τίποτε. Για να βρούμε την υγεία μας, είναι ανάγκη να ευρύνουμε τα εγκεφαλικά μας κύτταρα και αυτά θα μας οδηγήσουν να κατευθύνουμε το οργανικό μας σώμα στον φυσικό του δρόμο.
Το αίμα μας είναι παραφορτωμένο και πρέπει να το ξαλαφρώσουμε. Πολλοί ζητούν βοήθεια καταφεύγοντες σε κάθε είδος φάρμακα, άλατα και θεραπευτικές κούρες, παίρνουν ακόμη βόλτα τα διάφορα ιαματικά λουτρά· όλα μάταια, εκείνο που ζητούν δεν το βρίσκουν.

Για να καθαρίσουμε το αίμα μας μένει ένα μέσο: το νεκρό νερό, eau distillée, το αποσταγμένο νερό, δηλαδή ελεύθερο από κάθε ζωικό οργανισμό, από κάθε χημικό αλάτι. Βρασμένο νερό δεν αρκεί, πρέπει να είναι πραγματικά νεκρό νερό, δηλ. ατμοί νερού ξανασυμπυκνωμένοι σε νερό μέσα στο οποίο κάθε ζωή και εξέλιξη είναι αδύνατος.
Για αυτό στο νερό αυτό δεν υπάρχει κατακάθι, ίζημα.
Έχει όμως μία ιδιότητα, τη διαπηδητική πίεση. Πίνοντας λοιπόν αποσταγμένο νερό χρησιμοποιούμε την πίεση αυτή για τη γρηγορότερη απόπλυση του οργανισμού μας, η οποία είναι ωφέλιμη σε όλες τις μορφές των χρονιών δηλητηριάσεων, επομένως και στην περίπτωση της υπεροξύτητας των χυμών μας καθώς και σε ανωμαλίας της ανταλλαγής της ύλης.

Όταν πίνουμε υπότονο νερό, όπως είναι το αποσταγμένο νερό, τα επιθηλιακά κύτταρα που είναι στην επιφάνεια του βλεννογόνου του στομάχου, με τον καιρό πρήζονται, καταστρέφονται και πέφτουν. Η καταστροφή αυτή προκαλεί μία αναγέννηση των επιθηλιακών κυττάρων και διά τούτο κατορθώνουμε να αντικαταστήσουμε παθολογικά κύτταρα με υγιή κύτταρα, πίνοντας υπότονα νερά. Για αυτό οι γιατροί τα συνιστούν και για τη θεραπεία χρονιών γαστρικών καταρροών. Όταν πίνουμε μεγάλες ποσότητες προκαλούμε επίσης μεταβολές της ανταλλαγής της ύλης- όταν δε υποβληθούμε ταυτοχρόνως και σε μερική ή ολική ασιτεία αυξάνει η κατανάλωση του λευκώματος, καθ’ όσον μαζί με το ούρο αποβάλλεται μεγαλύτερο ποσόν ουρίας και άλλων αζωτούχων ουσιών. Στην αύξηση αυτή της ανταλλαγής της ύλης αποδίδεται η ωφέλιμη επίδραση της θεραπείας με τα υπότονα ιαματικά νερά, σε πολλά χρόνια νοσήματα όπως η αρθρίτιδα, η σύφιλης, χρόνιες δηλητηριάσεις κλπ.

Στην απόπλυση αυτή του οργανισμού η κυκλοφορία του αίματος και του λέμφου γίνεται εντονότερη και έτσι κατορθώνουμε να βγουν το γρηγορότερο περισσότερες βλαβερές ουσίες από τον οργανισμό μας.
Το νερό αυτό πιέζει, τρόπον τινά παρενοχλεί τα διάφορα άλατα και οξέα και γενικώς τις ξένες ουσίες και στοιχεία που ξένα με τη σύσταση του αίματος, φτάσανε και μπήκαν με τον ένα ή άλλον τρόπο στο αίμα, όπου λιμνάζουν και το επηρεάζουν, ώστε τα όργανά μας εξασθενίζουν. Μέσα σε 10 έως 20 λεπτά η πίεση του νερού μεταβιβάζεται στο αίμα.
Με το στύψιμο αυτό, που επαναλαμβάνεται κάθε τόσο, ξεπλένουμε τον οργανισμό μας, το αίμα μας.

Όλα τα μεταλλικά νερά, ακόμη και των ιαματικών πηγών δεν μπορούν να μας προσφέρουν μια τόσο μεγάλη υπηρεσία. Το ένα η το άλλο μπορεί να επιδράσει στο συκώτι ή το στομάχι, ή τα νεφρά ή σε οποιοδήποτε άλλο όργανο. Αλλά πρώτον χρειάζονται 3-4 ώρες έως ότου διαπεράσουν τον οργανισμό, έπειτα καταθέτουν και άλλα άλατα τα όποια παρακωλύουν τον οργανισμό μας, — ο όποιος είναι που είναι νωθρός, — ακόμη περισσότερο στην λειτουργία του.
Χρειάζεται λοιπόν καθαρό νερό, απαλλαγμένο τελείως από άλατα, απολύτως νεκρό, άοσμο και χωρίς καμία γεύση, αποσταγμένο νερό. Διότι η επιτυχία εξαρτάται από τη βαρύτητα, το ειδικό βάρος, τη πίεση του νερού. Τώρα αν θα το πίνουμε γρήγορα η αργά ζεστό η κρύο, δεν έχει μεγάλη σημασία. Αυτό το κανονίζει ο καθένας σύμφωνα με το γούστο του, την κατάσταση του, την ιδιοσυγκρασία του. Το κύριο είναι να επιτύχουμε την χρειαζούμενη πίεση. Για αυτό πίνουμε κάθε φορά περί τα 100 δράμια νερό, ολόκληρη δε την ήμερα 2 - 2 ½ οκάδες περίπου (2,5 με 3,2 κιλά περίπου). Το ποσό αυτό πίνετε εύκολα, άμα το μοιράσουμε κατάλληλα σε όλο το διάστημα της ημέρας.

  1. Μόλις ξυπνήσουμε το πρωί, πίνουμε αμέσως το πρώτο ποτήρι των 100 δραμιών (180 γραμμάρια) νερό. Εάν τα νεύρα μας και το συκώτι μας είναι εξασθενημένα, προτιμούμε να πάρουμε το νερό ζεστό, τόσο ζεστό, ώστε μόλις να μπορούμε να το πίνουμε λίγο λίγο. Έως ότου να πλυθούμε, να κάνουμε τις ασκήσεις μας, να ντυθούμε δηλ. επί μία ώρα περπατούμε ξυπόλυτοι. Εάν έχουμε στη διάθεση μας γρασίδι τρέχουμε επί 10 λεπτά της ώρας ξυπόλυτοι επάνω στο βρεμένο χορτάρι, κατόπιν παίρνουμε ένα ζεστό ποδόλουτρο ή τουλάχιστο τρίβουμε τα πόδια μας με ζεστό μάλλινο πανί και κατόπιν με τα χέρια τουλάχιστον με όση αγάπη θα ξυστρίζαμε το άλογο μας. Κατόπιν πασπαλίζουμε τα πόδια μας με λίγη σκόνη τάλκ από την οποία σκορπάμε και μέσα στις κάλτσες.
  2. Εν τω μεταξύ είναι καιρός να πάρουμε το 2ο ποτήρι των 100 δρ. νερό, πάντα προτού προγευματίσουμε εάν εξακολουθούμε να παίρνουμε πρόγευμα.
  3. Μετά δύο ώρες παίρνουμε το 3ο ποτήρι.
  4. Το μεσημέρι προ του φαγητού παίρνουμε το 4ο ποτήρι και κατόπιν καθόμαστε στο τραπέζι.
  5. Δύο ώρες μετά το φαγητό παίρνουμε το 5ο ποτήρι.
  6. Μετά δύο ώρες παίρνουμε το 6ο ποτήρι προτού πάρουμε το πρόδειπνο μας, αν εξακολουθούμε οπωσδήποτε να προ δειπνούμε.
  7. Προ του δείπνου, δηλ. στις 6 η ώρα απάνω κάτω παίρνουμε το 7ο ποτήρι νερό και κατόπιν δειπνούμε, αν έχουμε ακόμη όρεξη.
  8. Μετά δύο ώρες, δηλ. στις οκτώ περίπου παίρνουμε το 8ο ποτήρι.
  9. Πριν πέσουμε να κοιμηθούμε το 9ο ποτήρι. Μας παίρνει τότε μακάριος ύπνος και ονειρευόμαστε πως περνούμε ποτάμια και καταρράχτες, τον Ιορδάνη και το Νείλο.

Και τώρα μας έρχεται φυσικά το ερώτημα τι πρέπει να τρώμε ή και να πίνουμε ακόμη, κατά την διάρκεια της υδροθεραπείας αυτής;
Ότι και όσο θέλουμε. Μα αν επιθυμούμε πραγματικά να φθάσουμε σε ανώτερο επίπεδο, έχουμε διακόψει από την αρχή της πρώτης κούρας, κάθε σχέση με τα κρέατα , τα παστά, τα ποτά, τον καπνό. Όλα τα άλλα επιτρέπονται, αρκεί να μην χάνουμε από τα μάτια μας τον κύριο σκοπό της κούρας, να πίνουμε κάθε δύο ώρες και πάντα προ του φαγητού το ποτήρι των 100 δραμιών αποσταγμένο νερό. Όλα τα άλλα τα κανονίζουμε μόνοι μας, αλλά και υπ’ ευθύνη μας. Κάθε ένας ενεργεί ελεύθερα αναλόγως της καταστάσεώς του και του βαθμού της πνευματικής του αναπτύξεως. Ένας εξελιγμένος θα πραγματοποιήσει και θα επιτύχει πολλά, ενώ από έναν που βρίσκεται στα κάτω κάτω σκαλοπάτια της εξελίξεως δεν περιμένουμε πολλά πράγματα. Δεν πρέπει μόνον να ξεχνάμε ότι όσο περισσότερο τρώμε, τόσο οι συνέπειες θα είναι μεγαλύτερες. Γρήγορα όμως θα ανακαλύψουμε ότι όταν ρίχνουμε στο στομάχι μας 100 δράμια αποσταγμένο νερό, είναι προτιμότερο να παραιτηθούμε από το πρόγευμα.

Μέσα σε τρεις ήμερες βλέπουμε ότι μερικά φαγητά δεν μας τραβάν πλέον, ενώ ορεγόμαστε άλλα τα οποία πριν δεν μας τραβούσαν καθόλου. Αφήνουμε τότε να οδηγηθούμε από το ένστικτο αυτό. Θέλουμε ένα λεμόνι ή μια μπανάνα τα παίρνουμε. Θέλουμε να προσθέσουμε, αφρόκρεμα, έχει καλώς, όχι όμως ζάχαρη, προτιμότερο λίγο αλάτι. Εάν η εσωτερική φωνή ζητεί μήλα τριμμένα στον τρίφτη με αφρόκρεμα, ψημένο ψωμί με μαρμελάδα, ψωμί με βούτυρο, ψητές πατάτες, έχει καλώς. Η όρεξή μας θα δαμαστεί γρήγορα. Εν πάση περίπτωση θα γίνουμε λιτότερη.

Δεν περνάει πολύς καιρός και αρχίζουν να μας τραβούν τα σιτηρά : πλιγούρι, κουρκούτι, βρόμη και παρόμοια. Επειδή όμως όλη μας η προσοχή στρέφεται στο πως θα γλυτώσουμε από την αρρώστια, παίρνουμε σε κάθε φαγητό ένα κουτάλι της σούπας Agar-Agar. Εάν θέλουμε να επιτύχουμε ακόμη περισσότερο το αποτέλεσμα, παίρνουμε ακόμη κάθε βράδυ ένα κουταλάκι του γλυκού λειχήνα Ισλανδίας τον κόβουμε ψιλό ψιλό, τον ρίχνουμε σε ένα φλιτζάνι, το οποίο γεμίζουμε με ζεματιστό νερό και το πίνουμε μαζί με το ίζημα.
Εάν το μεσημέρι ορεχθούμε σούπα ή ρύζι με σάλτσα ντομάτα, πατάτες και ραπανάκια, σαλάτα από αγγούρι, ντομάτα, πιπεριές κλπ. τα παίρνουμε ή όλα ή κατά εκλογή. Δεν υπάρχει φόβος να παραφάμε, διότι το νερό που ήπιαμε προηγουμένως, γεμίζει αρκετά το στομάχι. Και το βράδυ η εκλογή μας είναι ελεύθερη να φάμε καρπούζι ή πεπόνι, φιδέ ή σπαγέτο, κολοκυθάκια ψημένα ή πουρέ, αυγά, αφρόκρεμα ζεστό γάλα κτλ.

Γρήγορα όμως θα αντιληφθούμε ότι λίγα φαγητά αρκούν να μας χορτάσουν. Από μέρα σε μέρα τρώμε λιγότερο, σε λίγο μας φθάνει το μισό και τέλος το τρίτο από πρώτα. Σε λίγες εβδομάδες έχουμε μάθει να εκλέγουμε τα φαγητά που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία μας. Μετά 5-7 εβδομάδες αισθανόμαστε σαν να αναγεννιόμαστε, σαν να ζούμε μία νέα ζωή. Ακόμη σε τρεις ημέρες μέσα, αισθανόμαστε την κάθαρση και κάποια ανανέωση της κυκλοφορίας. Στην κούρα αυτή δεν χάνουμε βάρος, μάλλον κερδίζουμε.
Όσο καθαρίζεται το αίμα, τόσο αυξάνει το βάρος των κυττάρων του σώματός μας.
Εάν όμως το βάρος μας αρχίζει να γίνεται υπερβολικά μεγάλο, απλοποιούμε την δίαιτά μας ή μάλλον τα φαγητά μας, αφήνουμε το βούτυρο ή και το λάδι ακόμη.
Το ωραίο σε αυτή την κούρα είναι ότι δεν χρειάζονται οδηγίες και ερωτήσεις αλλά απλή εκτέλεση. Τα άλλα έρχονται μόνα τους, αρκεί μόνο να επιμείνουμε σε αυτή. Σκεπτόμαστε καθαρότερα και εκτελούμε με ευχαρίστηση τις αναπνευστικές μας ασκήσεις. Εξελισσόμενοι, αρχίζουμε να έχουμε δικές μας σκέψεις, αντί να ρωτούμε διαρκώς· έτσι αποκτούμε την ανεξαρτησία της σκέψεως. Αρχίζουμε τότε να απορρίπτουμε κάμποσα, που άλλοτε θεωρούσαμε ως ορθά. Η κούρα λοιπόν είναι πολύ απλή και εύκολη και δεν υπάρχει φόβος να κάμουμε σφάλματα. Το θαυμάσιο όμως είναι ότι χωρίς να απαιτεί κανέναν ασκητισμό μας παρέχει τα μεγαλύτερα ωφελήματα.

Και είμαστε απολύτως πεπεισμένοι δια την επιτυχία της υδροθεραπείας, είτε την κάνουμε για το αδύνατό μας στομάχι , είτε διότι το συκώτι δεν λειτουργεί καλά, ή η κλιμακτιριακή εποχή μιας γυναίκας της παρέχει ενοχλήσεις, ή τα πνευμόνια ή τα νεύρα αρνούνται να προσφέρουν υπηρεσία, ή η καρδιά δεν εργάζεται όπως πρέπει, ή αναφαίνονται έλκη ή αρχίζουν να προβάλλουν την ειδεχθή τους μορφή καλοήθεις ή κακοήθεις όγκοι, ο καρκίνος κλπ.
Εκείνο που δεν κατόρθωσαν να επιτύχουν οι συνταγές, οι οδηγίες, οι συζητήσεις, τα φάρμακα, το κατορθώνει η υδροθεραπεία από την τρίτη ημέρα της κούρας ακόμη, διότι σε αυτό το λίγο διάστημα το αίμα αρχίζει να καθαρίζει, ενώ τα φάρμακα διεγείρουν και ερεθίζουν τα όργανα, δεν καθαρίζουν όμως το αίμα. Ταυτοχρόνως η κούρα αυτή είναι όχι μόνο ο ευκολότερος, αλλά και ο φθηνότερος τρόπος να απαλλαγεί κανείς από τα πάσης φύσεως ενοχλήματα του.
Όλες οι αρρώστιες υποχωρούν γενικώς δε δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτε στο αποσταγμένο νερό- όποιος θέλει, μπορεί να προσθέτει 6-12 σταγόνες λεμόνι (όχι περισσότερο) ή ένα κουταλάκι του γλυκού σταφυλόζουμο ή πορτοκαλόζουμο αναλόγως της εποχής. Στα νευρικά νοσήματα συνιστάται ταυτόχρονα με την υδροθεραπεία να ζει κανείς από Puffmais, κοινώς μπαμούκα (ποπ-κορν), δηλαδή από αραβόσιτο.

Η διάρκεια της υδροθεραπείας δεν είναι η ίδια σε όλους τους αρρώστους- ακόμα δε, είναι ανάλογη με την κατάσταση, την ιδιοσυγκρασία, το είδος της αρρώστιας και το σκοπό που επιδιώκουμε με την κούρα. Μέσα σε τρείς μέρες το χρώμα του δέρματος γίνεται καθαρότερο και ροδαλότερο, σε όλο δε το σώμα έχομε κάποιο αίσθημα ελαφρότητας. Σε 2 ή 3 εβδομάδες τα μάτια καθαρίζουν και γυαλίζουν.

Σκεπτόμαστε καθαρότερα και ερεθιζόμαστε λιγότερο. Σε τρεις εβδομάδες οι ισχνοί παχαίνουν κατά τι, οι δε παχύσαρκοι γίνονται λεπτότεροι, διότι η ισχνότητα καθώς και η παχυσαρκία είναι παθολογικοί καταστάσεις που οφείλουν να εξαλειφθούν και να κάνουν θέση στο κανονικό. Στα οξέα ή λοιμώδη νοσήματα, δηλ. εκείνα που έρχονται με πυρετό, αρκούν συνήθως τρεις εβδομάδες και σε άλλες περιπτώσεις πέντε εβδομάδες. Εάν εξακολουθήσουμε την κούρα επί 5 έως 12 εβδομάδες, 65% των ασθενειών φεύγουν σε αναζήτηση πιο φιλόξενης κατοικίας, αλλά και οι άλλες 35% υποχωρούν εάν κατανοήσουμε να προσαρμοσθούμε με μία ορθή φυσική δίαιτα.

Όταν τελειώσουμε την υδροθεραπεία, έχουμε τόσο πολύ συνηθίσει στο αποσταγμένο νερό, ώστε εξακολουθούμε να παίρνουμε το ποτήρι μας κάθε βράδυ προ του φαγητού ταχτικά και με μεγάλη ευχαρίστηση. με μία τέτοια δίαιτα είναι αδύνατο να αρρωστήσουμε πλέον. Επειδή τα 87% του σώματός μας είναι νερό, φροντίζουμε δε να του δίνουμε ταχτικά το ποτήρι υπότονο νερό, όλα τα ξένα προς τον οργανισμό μας άλατα και οξέα εκβιάζονται να εγκαταλείπουν το σώμα αποχωρόντας από τους φυσικούς δρόμους εξόδου.
Με τον τρόπο αυτό τούς απαγορεύουμε να λιμνάζουν μέσα στο αίμα. Όσο καθαρότερο είναι το αίμα, τόσο είναι δύσκολο σε τοξίνες και ξένες εν γένει ουσίες, να γίνουν αφορμή για αρρώστια, ακόμα δε και όταν κατορθώσουν να εισχωρήσουν κατατροπώνονται αισχρώς, ώστε δεν εκδηλώνεται καμία αρρώστια.

Εν το μεταξύ όμως έχουμε διδαχτεί ότι το σώμα ανταπεξέρχεται με το λίγο που του δίνουμε. Το στομάχι έχει διαπαιδαγωγηθεί να χωνεύει καλά. Τρώμε αργότερα, μασούμε καλύτερα, αφομοιώνουμε λοιπόν καλύτερα, δεν ζητούμε κολοσσιαία ποσότητα τροφίμων, όπως συνέβαινε στην παθολογική μας κατάσταση, η οποία για να διατηρηθεί τέτοια, μας ζητούσε ορεκτικά, διεγερτικά, ερεθιστικά και ευφραντικά. Και αυτό το νοητικό μας ακόμη πλατύνεται, γεννούμε δικές μας νέες ιδέες και έτσι ελευθερωνόμαστε από τη σκλαβιά των ξένων επιρροών.

Τρία ωφελήματα εξασφαλίζει σε όλους μας η υδροθεραπεία αυτή

  1. Καθαρίζει, ξεπλύνει το αίμα, ώστε απαλλάσσεται από τις ξένες ουσίες. Όλοι οι βλεννογόνοι ξεπλένονται και ξελαφρώνουν το αίμα από το βάρος του. Οι νευρικοί δρόμοι ελευθερώνονται, ώστε οι ηλεκτρομαγνητικές ενέργειες διαρρέουν ελεύθερα το νευρικό σύστημα. Τέλος η λειτουργία των αδένων ευκολύνεται για την κανονική και άφθονη παραγωγή των ορμονών.
  2. Επηρεάζει, επομένως, ένα ένα όλα τα όργανα ώστε τελικώς ολόκληρος ο οργανισμός ξαναβρίσκει την κανονική του λειτουργία.
  3. Για αυτό ξαναβρίσκουμε την νεανική μας δροσιά, που πολλές φορές ούτε ως νέοι δεν γνωρίσαμε, διότι χάρη της φυσιολογικής λειτουργίας των αδένων: γεννητικών, υπόφυσης, επινεφριδίων, θυρεοειδούς, σπλήνας, παγκρέατος, τα παράγωγα τους, οι ορμόνες ή εσωτερικές εκκρίσεις, οι οποίες είναι τα φρούτα του οργανισμού μας, τα τελευταία προϊόντα στα οποία καταλήγουν οι τροφές ιδίως των γεννητικών αδένων, φθάνουν σε μια κατάσταση αιθεροποίησης και έτσι ζωογονούν το αίμα, τονώνουν το νευρικό σύστημα μαζί με τον εγκέφαλο ο οποίος ευρύνεται, η δε ζωή μας φαίνεται παιγνίδι.

Κάποτε δοκιμάζουμε την ευχάριστη αυτή έκπληξη να βλέπουμε γνωστούς μας να αναγεννούνται και τούτο διότι με ευχαρίστηση πίνουν άφθονο νερό - όχι βέβαια το δύσοσμο και απαίσιο των μεγάλων κέντρων - ή ζουν ένα διάστημα με υγρή τροφή. Ο κοινός όμως άνθρωπος δεν έχει αυτό το ευτύχημα, άλλα τυραννιέται από μεγάλα ή μικρά ενοχλήματα στο ένα ή το άλλο όργανο και για αυτό έχει ανάγκη να βοηθήσει τη φύση για την απελευθέρωση του και την αναγέννηση. θα έπρεπε λοιπόν πάντα να έχουμε υπό’ όψη μας την υδροθεραπεία. Εάν αισθανθούμε πως δεν είμαστε τόσο καλά, υποβαλλόμαστε αμέσως στη θεραπεία για λίγες μέρες ή βδομάδες και χωρίς να αισθανόμαστε (ορισμένη αρρώστια ή καλύτερα προτού εκδηλωθεί κάποια αδυναμία ή αρρώστια.

Ενεργώντας έτσι δεν έχουμε ανάγκη να υποβαλλόμαστε αργότερα σε τόσες ανησυχίες και έξοδα για να μαρκάρουμε την αρρώστια μας, να την κατατάξουμε, στο ένα ή το άλλο κεφάλαιο της παθολογίας, γιατί ο προορισμός μας εδώ δεν είναι να σπουδάζουμε την παθολογική ανατομία μας. Για αυτό φροντίζουμε σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία μας να καθαρίζουμε, να ξεπλένουμε το αίμα μας από καιρό σε καιρό. Εάν κάνουμε την υδροθεραπεία επί 5 έως 7 εβδομάδες κάθε 3, 5, 7 η 9 χρόνια, διατηρούμε το οργανικό μας σύστημα τόσο καθαρό ώστε μας εξυπηρετεί σε κάθε άποψη και είμαστε βέβαιοι για την χωρίς εμπόδια ανάπτυξη μας- στο τέλος λαμβάνουμε καθαρή συνείδηση ότι στην εξέλιξή μας προς τα επάνω δεν υπάρχουν όρια, δεν υπάρχει τέλος.

Αλλά και εδώ έχουμε τα μέσα να βοηθήσουμε τη φύση. Με τις καθημερινές ασκήσεις των αδένων, ευκολύνουμε την αιθεροποιημένη ουσία να διαρρέει όλο το σώμα και να ποτίζει τον εγκέφαλο, ώστε η νοοτροπία μας ευρύνεται και τελειοποιείται, με τον φυσικό και φυσιολογικό αυτό τρόπο αενάως. Εάν δε εκτελούμε και τις ασκήσεις ρυθμικής αναπνοής, λαμβάνουμε γρήγορα συνείδηση ότι κάθε ένας από μας χωριστά, είναι ένας παράγων σε αυτή τη ζωή· δεν αφήνουμε πλέον να μας ζεύουν στο ζυγό, άλλα θέτουμε σε ενέργεια τη διάνοια μας και εκτελούμε κάθε τι που χρειαζόμαστε σύμφωνα με τη δική μας κρίση. Τότε τίποτα πλέον δεν μας είναι αδύνατο· κάθε τι που θέλουμε, μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε. Διότι και τα κύτταρά μας ανανεώνονται συνεχώς αφ’ εαυτών, για αυτό η ανανέωση της νεότητας είναι όχι μόνο πνευματική άλλα και σωματική. Η διπλή αυτή δροσιά είναι ψηλαφητή στις υλικές μας αισθήσεις, την βλέπουμε με τα μάτια μας και την απολαβαίνουμε σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής.

Ύστερα από όλα αυτά μπορούμε να σχηματίσουμε μία ιδέα για τη μεγάλη σημασία και χρησιμότητα του αποσταγμένου νερού στα άτομα και τις κοινωνίες.
Έχει αποδειχθεί ότι εκεί όπου υπάρχουν μαλακά νερά 93% του πληθυσμού είναι υγιείς.
Θα ήταν δε όλοι υγιείς αν αποστάζαν το νερό. Είναι δε γνωστό ότι σε τέτοια μέρη στέλνουμε τους ασθενείς όπου πράγματι βρίσκουν την υγεία τους. Αλλά και οι κυβερνήσεις αν πραγματικά ενδιαφέρονταν για το καλό του κόσμου θα φρόντιζαν πρώτα να αποσταχτεί το νερό και ύστερα να μπει στους νεροσωλήνες.

Αλλά το πνεύμα των καιρών δεν περιμένει τίποτε από το κράτος, ακόμα λιγότερο δε εκείνος που εμφορείται από το πνεύμα της εποχής, το εφευρετικό πρωτότυπο και δημιουργικό πνεύμα. Όταν λοιπόν το κράτος δεν φροντίζει για άφθονο και φτηνό αποσταγμένο νερό, το φτιάχνουμε μόνοι μας αποστάζοντας το μόνοι μας.

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Πηγή: Από τα μυστικά της υγείας και της νεότητας-Αριστοτέλη Τσαγαλου-Paris 1929

Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω αποστακτήρα νερού

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/12/17, 1:51 μ.μ.

    Πολύ ενδιαφέρον κείμενο! Είχα ξανακούσει για το πόσο σημαντικό είναι το αποσταγμένο νερό από τις ηχογραφημένες διαλέξεις του Dr Christopher. To έχει δοκιμάσει κάποιος να μας πει τις εντυπώσεις του; Κάποια ιδέα για το που πουλάνε αποστακτήρες;
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μένα είναι ένα κείμενο διαμάντι, έψαχνα καιρό να βρω κάτι καλό στα Ελληνικά για το αποσταγμένο νερό που να εξηγεί εν μέρη πως δουλεύει...
      Χαίρομε ιδιαίτερα που έχεις ακούσει τις ομιλίες του Dr. Christopher και αν ενδιαφέρεσαι μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο μιας και είμαι της «σχολής του» και διαθέτω τα πάντα από εκεί.
      Εκεί διαθέτει και ένα μικρό βιβλίο που η τιμή του είναι εξευτελιστική 3 δολάρια.
      Είναι για μένα το καλύτερο για το αποσταγμένο νερό και λέγεται “the choice is clear-Dr. Allen e. Banik”, μπορείς να το βρεις εύκολα….
      Ήθελα να μεταφράσω εδώ και χρόνια αποσπάσματα αλλά έχει μείνει πίσω…. λόγου χρόνου και λόγου ότι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος ακόμα να καταλάβει…
      Παρεμπίπτοντος ο Dr. Christopher έγινε καλά από την βαριά μορφής αρθρίτιδας που είχε πίνοντας 4 λίτρα την μέρα για ένα μήνα συν την διατροφή που θα έκανε…
      Τώρα εγώ προσωπικά πίνω αποσταγμένο νερό εδώ και 4 χρόνια. Ο αποστακτήρας είναι ανοξείδωτος 4 λίτρων. Στην λιανική έχει γύρω στα 380 ευρώ και χοντρικής από το συνεταιρισμό οδοντίατρων πολύ λιγότερα. Αυτά εν ολίγης.
      Ότι βοήθεια αν θες πες μου το μαιλ μου το βρίσκεις εύκολα από το blog

      Θόδωρος

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για τα σπουδαία άρθρα σας! Σας ευχαριστώ. Συνήθως ψάχνω για κάτι άλλο εδώ και ξαφνικά μου δίνετε η απάντηση για πιο ουσιαστικά πράγματα που μελετώ κάθε φορά!! Τώρα ας πούμε έψαχνα για το τι τρώει την ρόκα μου κ αφήνει κάτι σαν ιστό, τετράνυχος ή κάμπια...και αφού ομως μελετώ για χορτοφαγία και αποτοξίνωση μου παρουσιάστηκε αυτό το άρθρο σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τροφή για σκέψη... και για μετάφραση

    Πριν μιλήσουμε για το αποσταγμένο νερό, καλό είναι να μάθουμε τι διαφορά του "οργανικού με το ανόργανο"

    According to Webster, the word inorganic is described as –

    1. Not organic; not endowed with, or subjected to, organization;
    devoid of an organized structure, or the structure of a living being; unorganized; as rocks, minerals and all non living chemical compounds and elements are inorganic.

    2. Pertaining to, or embracing, substances or species; as inorganic chemistry; inorganic forces; the inorganic kingdom.
    The word organic is described by the same authority as; -
    pertaining to an organ or its functions; consisting of organs or containing them; as the organic structure of the human body or of plants.
    It will be seen plainly wherein the difference lies, but it is necessary to go a step farther in order to fully grasp the real difference. The end product of combustion of organic matter
    particularly, is largely carbon dioxide and both animal and human metabolism is considered today, to be a slow process of oxidation. The human body always contains much more oxygen than any other element. The word OXYGEN is derived from the Greek,
    meaning "to bring forth."
    The only breathable oxygen produced by nature is from the leaves or lungs of plants and given off to the atmosphere in abundance.
    Carbon dioxide does not and cannot support the life of the human or animal cell, but it is absorbed into the organism of the plant. The carbon being used for structural purposes and the oxygen being breathed out.
    The very breath of Human life is, therefore, dependent upon the vegetable or herb kingdom. Holy script says, "The fruit thereof is for meat and the leaves for the healing of the
    Nations" and modern science verifies that fact.
    We know well that the Herb can and does assimilate inorganic mineral matter and that through some mysterious and unknown alchemy convert this inert and lifeless matter into living organic material, which, when presented to the animal or human cell is hungrily absorbed, sustaining and renewing its life process.
    We also know that the life process of the human cell cannot be sustained by any element or compound obtained directly from the inorganic kingdom.
    Even oxygen in the air we breathe, is diluted with 79.07 percent of nitrogen. That is, by volume, or 77 percent nitrogen by weight.
    If pure oxygen is inhaled for more than a comparatively short length of time, it will destroy the tissues by burning them. If a mouse be placed into a large jar of oxygen, he will frisk about and be excessively active for 20 or 30 minutes, and then he will drop dead. But, the oxygen from plants, used as food and medicine does not so destroy.
    Here we shall give one or two examples of the effect of organic and inorganic compounds or elements upon the human organism, in order to prove beyond doubt, the destructive effect
    of the one, and the beneficial effect of the other.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Example No. 1. Oxalic Acid(C-2O4-H2)+2H2O does not occur free in nature, but is found in combination with sodium, potassium, calcium, iron and manganese in the juices of many
    plants, such as Rhubarb, Sorrel, Oak Bark, Cinchona, Yellow Dock, etc.
    Oxalic Acid is prepared artificially by oxydizing sugar and starch with Nitric Acid (H-N-O-3), and in this form is one of the most powerful escharotic poisons known. One dram will quickly prove fatal by destroying the organic structure of any tissue it touches; literally eating away tissues of the mouth, oesophagus, stomach, duodenum, and finally perforating the peritoneum, and in approximately 30 minutes after swallowing and after great
    suffering, will result in death.

    The very self same acid in the form of iron oxalate, potassium, sodium or calcium oxalates as found in Rhubarb, Sorrel leaves, etc. is quite harmless and these Herbs are consumed in
    great quantities by both man and animals.
    They are grown and freely distributed to all ports of the civilized world and no one claims they are injurious, in fact, Rhubarb is one of our best laxative and blood purifying Herbs,
    while Sorrel leaves in the fresh state are extensively used in salads and highly recommended by both ancient and modern Herbalists for Scurvy or Scrofula. Sheep Sorrel, as it is
    commonly called, has also been used for reducing adipose tissue, in treatment of foul and sloughing ulcers and for cancer. It belongs to the family known as Polygonaceae or the Buckwheat family.
    Several of our very best therapeutic agents are members of this family, such as Yellow Dock (Rumex Crispus) and several others. All of them are iron containing and each and every one of them contains oxidates from 2 to 40 percent. They will be dealt with fully in this course of study.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Another remarkable instance of the opposite effect produced by the use of inorganic as opposed to organic matter is seen in Sulphur.
    Inorganic sulphur is usually administered in the form of powder called Flowers of Sulphur. In this form, it will circulate through the system and the greater part of it will be thrown out
    through the pores of the skin unchanged, showing that it has not been assimilated by the cells, but rejected. The injurious effects of mineral sulphur however, is caused by its affinity for iron and also its destruction of ferments and enzymes and too, by its generation of sulphurous and sulphuric acids within the organism.

    It steals the iron from food and blood, forming sulphide of iron, which constipates and dries up the several secretions of the digestive tract. It steals nascent hydrogen from the fluids
    and tissues forming sulphuranhydride or sulphureted hydrogen.
    This is the foul smelling gas we have all been revolted at, which is always given off by decaying organic matter, animal and vegetable. It is the smell of rotten eggs, putrid sores, fecal matter, decaying flesh, etc.
    Now on the other hand, the organic sulphur in onions, watercress, marigold flowers, garlic and asafoetida are all used as flavoring agents for food and healthful condiments, and
    although certain people have individual antipathies to any or all of them, nevertheless, they are very virtuous, non poisonous forms of organic sulphur which have, and still do restore the organic sulphur to the cells and organs which has been lost in purulent disease and decay of tissues. - These also will be fully dealt with in the course of these lessons.
    We will take a cursory glance at one more important item of evidence showing the incalculable injury that can be done to the human organism, by the administration of inorganic substances, more especially those elements which have been artificially made
    or separated from organic matter by the action of violent acids, alkalies, or reduction to ashes by burning.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ ΘΕΟΔΩΡΕ....ΣΥΝΕΧΙΣΕ ...Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ''ΤΑΣΗ '' ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ...ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λατρευω τα κειμενά σας.Σας ανακαλυψα πριν 2 μερες. Σημερα διαβαζοντας για την υδροθεραπεια σκεφτομαι πως να εινσι το δικο μου αιμα που δεν πινω νερο απο παιδι. Δεν μ αρεσει.Βεβαια πινω αλλους χυμους και ιδιαιτερα χυμο ροδι που παρασκευαζω μονη μου. Και απο τον καιρο που το ξεκινησα μεχρι σημερα δεν εχω ουτε βηξει 4 χρονια τωρα. Ωστοσο απο σημερα εχω ξεκινησει την χυλοδιαιτα σιτου. Ειμαι παραγωγος αμερικανικου ραδιοφωνικου σταθμου με εκπομπη για τους Ελληνες της διασπορας.Αν ειστε Αθηνα θα επιθυμουσα να εχω μια συνεντευξη μαζι σας.Ευχαριστω θερμα για ολες τις κοινοποιησεις σας .Και ναι εχετε δικιο οι ανθρωποι εδω δεν ειναι ετοιμοι για τοσο μεγαλα αλματα υγειας.ειναι κολημενοι στα φαρμακα και στους γιατρους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλημέρα σας, δεν εχω καποια συσκευή, πως μπορώ να πίνω απεσταγμένο νερο Ηλιάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εάν κάνετε αναζήτηση "αποστακτήρες νερού 4l" στη google θα σας βγάλει αρκετούς... προτιμήστε με γυάλινη κανάτα και φυσικά ανοξείδωτο καπάκι συσκευής

      Διαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα