Χορτοκοπτικό εναντίον κόσας

Χορτοκοπτικό εναντίον κόσας
Χορτοκοπτικό vs κόσας

Μπορεί ένας καλός χειριστής να νικήσει μία μηχανή με δύναμη και επιδεξιότητά;

Η παραδοσιακή κόσα ήταν ανέκαθεν ένα φτηνό εργαλείο για το κόψιμο των χόρτων. Δεν απαιτεί χρήματα συντήρηση βενζίνη, λάδια και συντήρηση. Το κυριότερο είναι μία φτηνή λύση για το κόψιμο των αγριόχορτων στο χωράφι αλλά και την συγκομιδή των σπαρτών.

Η κόσα χρησιμοποιούταν τα παλιά χρόνια για το θερισμό των ψηλών σιτηρών, όπως το κριθάρι, το βίκο, το λαθούρι, όταν ψηλώσουν αρκετά και πιάνονται. Αποτελείται από τη λάμα και το μακρύ στυλιάρι που φέρει χερούλι στη μέση. Η λάμα εφαρμόζεται στη λαβή με στεφάνη από λαμαρίνα. Με την κόσα θερίζονται τα τριφύλλια και τα χόρτα των λιβαδιών.

Κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού στο ετήσιο φεστιβάλ “Green Scythe Fair” στο Somerset της Αγγλίας, δύο άνδρες ανταγωνίζονται στην κοπή χόρτων. Ο ένας είναι εξοπλισμένος μία κόσα, ενώ ο άλλος χρησιμοποιεί ένα πιο σύγχρονο χορτοκοπτικό. Ποιος θα είναι γρηγορότερος;

Διαβάστε ακόμη:Κατασκευή εργαλείου για κόψιμο αγριόχορτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα