Εργαστήριο Φυσικής Δόμησης με το Cob.gr 11-14 Σεπτεμβρίου-Σελιάνα Αχαϊας

Εργαστήριο Φυσικής Δόμησης

Εργαστήριο Φυσικής Δόμησης με το Cob-Σελιάνα Αχαΐας

Το Cob.gr και ο Κώστας Κοντομάνος σε συνεργασία με την Re-Green οργανώνουν στις 11 με 14 Σεπτεμβρίου, εργαστήριο φυσικής δόμησης στη Σελιάνα Αχαϊας.
Θα χτίσουμε ένα κιόσκι αναψυχής και μια υπαίθρια μπανιέρα με ζεστό νερό (hot tub) και άλλες μικροκατασκευές με cob, γαιόσακους, πλιθιά, τσατμά και ασβέστη με κουρέλια και θα σοβατίσουμε με χώμα, ασβέστη και τάντελακτ. Παράλληλα θα μελετήσουμε παραδείγματα φυσικής δόμησης στο χώρο του κτήματος.

Θεματολογία θεωρίας:
- Επιλογή των κατάλληλων υλικών για χτίσιμο
- Θεωρία του πηλού
- Θεμελίωση
- Tοιχοποιίες από φυσικά υλικά
- Στέγες
- Επιχρίσματα
- Πατώματα
- Φυσικές βαφές
- Ενεργειακός σχεδιασμός

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων: Στόχος είναι να υπάρχει καθημερινά μια οκτάωρη (+) ενασχόληση με ενδιάμεση διακοπή για ελαφρύ γεύμα και θεωρία.

Τι χρειάζεται να φέρετε μαζί σας;
Κατ' αρχήν ότι παλιό ρούχο έχετε για να το ανακυκλώσουμε δοκιμάζοντας μια καινούργια τεχνική. Επίσης ρούχα που δεν σας πειράζει να λερωθούν, καπέλο και σαγιονάρες και το σημαντικότερο καλή διάθεση! Όσοι έχετε κάποιο μουσικό όργανο, φέρτε το και αυτό.

Τοποθεσία:
Στο Οικοπολιτιστικό κέντρο Re-Green, το οποίο βρίσκεται στο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς χωριό Σελιάνα, 160 χλμ από Αθήνα στη Βόρεια Πελοπόννησο. Πλησιέστερος Σιδηροδρομικός Σταθμός: Προαστιακός Κιάτου με ανταπόκριση λεωφορείου μέχρι την Ακράτα. (Δυνατότητα μεταφοράς στο χώρο από Ακράτα κατόπιν συνεννόησης).


Χρόνος:

Aπό Πέμπτη 11 μέχρι και Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, με συγκέντρωση και ενημέρωση των συμμετεχόντων το απόγευμα της Πέμπτης

Διαβάστε ακόμη:Χτίζοντας με cob

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα