Παλιά μέθοδος για να μην μας χαλάσει το κρασί
Οινολογική εφημερίδα της Γαλλίας προτείνει το εξής φάρμακο για τα κρασιά, τα οποία η γεύση τους αρχίζει να αλλοιώνεται:
- Παίρνουμε τόσα περίπου δράμια σταριού, για όσες οκάδες κρασιού έχουμε προς θεραπεία.
- Καβουρδίζουμε το σιτάρι και το κλείνουμε αμέσως μέσα σε στενό και μακρύ σακίδιο από πανί, το οποίο βυθίζουμε μέσα στο κρασί κρεμάγοντάς το με σχοινί από το στόμιο του βαρελιού ή δοχείου.
- Αφού ταράξουμε το κρασί στο δοχείο για λίγο το αφήνουμε να κατακαθίσει.
- Μετά από δύο περίπου ώρες, εξάγουμε το σακίδιο του σιταριού και μεταγγίζουμε το κρασί.
Έτσι με αυτό τον τρόπο επανορθώνετε εντελώς η γεύση του κρασιού.
Πηγή: Ελληνική Γεωργία 1985-(σελ.69)-Π. Γεννάδιου
Διαβάστε ακόμη:Αποθήκευση και συντήρηση κρασιού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.