14 Οκτωβρίου 2012

Μέθοδος προς πρόληψη οξειδώσεως του κρασιού

Μέθοδος προς πρόληψη οξειδώσεως του κρασιού

Παλιά μέθοδος για να μην μας χαλάσει το κρασί

Οινολογική εφημερίδα της Γαλλίας προτείνει το εξής φάρμακο για τα κρασιά, τα οποία η γεύση τους αρχίζει να αλλοιώνεται:

  • Παίρνουμε τόσα περίπου δράμια σταριού, για όσες οκάδες κρασιού έχουμε προς θεραπεία.
  • Καβουρδίζουμε το σιτάρι και το κλείνουμε αμέσως μέσα σε στενό και μακρύ σακίδιο από πανί, το οποίο βυθίζουμε μέσα στο κρασί κρεμάγοντάς το με σχοινί από το στόμιο του βαρελιού ή δοχείου.
  • Αφού ταράξουμε το κρασί στο δοχείο για λίγο το αφήνουμε να κατακαθίσει.
  • Μετά από δύο περίπου ώρες, εξάγουμε το σακίδιο του σιταριού και μεταγγίζουμε το κρασί.

Έτσι με αυτό τον τρόπο επανορθώνετε εντελώς η γεύση του κρασιού.

Πηγή: Ελληνική Γεωργία 1985-(σελ.69)-Π. Γεννάδιου

Διαβάστε ακόμη:Αποθήκευση και συντήρηση κρασιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.