Τι παθαίνει το σώμα όταν τρέφετε με fast-food

Τι παθαίνει το σώμα όταν τρέφετε με fast-food

Τα αποτελέσματα στο σώμα των φαγητών από "fast-food"

Ο παραγωγός ταινιών Morgan Spurlock έγινε γνωστός στο αμερικανικό κοινό σαν αποτέλεσμα της ταινίας ντοκυμαντέρ που γύρισε το 2003 με τίτλο “Super Size Me”, στην οποία κατέγραψε την υγεία του καθώς κατά τη διάρκεια ενός μηνός έτρωγε φαγητό :fast-food" μόνο από γνωστή αλυσίδα γρήγορης εστίασης.

Ο Morgan Spurlock στην ουσία διεξήγαγε ένα αντιεπιστημονικό πείραμα χρησιμοποιώντας τον εαυτό του σαν πειραματόζωο. Έτρωγε μόνο από fast food για τριάντα μέρες, τρία γεύματα την ημέρα. Έτρωγε πάντα το γεύμα με το μεγαλύτερο μέγεθος, το super size. Και έπρεπε στο τέλος των τριάντα ημερών να έχει δοκιμάσει όλα φαγητά που υπήρχαν στο μενού τουλάχιστον μία φορά.

Πριν ξεκινήσει το πείραμα, εξετάστηκε από τρεις γιατρούς, έναν γενικό γιατρό, έναν καρδιολόγο και έναν γαστρεντερολόγο, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι η γενική του υγεία ήταν εξαιρετική. Τον παρακολουθούσαν επίσης κατά τη διάρκεια των τριάντα αυτών ημερών για να εξασφαλίσουν ότι δεν θέτει την υγεία του σε μη αναστρέψιμες βλάβες.

Πως έγινε το σώμα του σε 1 μήνα

  • Την 1η μέρα ζύγιζε 84,1 κιλά.
  • Την 5η μέρα πήγε στα 88 κιλά.
  • Την 9η μέρα άρχισε να νοιώθει καταθλιπτική διάθεση.
  • Την 12η μέρα πήγε στα 92 κιλά.
  • Την 14η μέρα ένοιωθε έντονη κούραση και ήταν αισθητά λιγότερο ενεργητικός στο σεξ – όπως η ίδια η σύντροφος του εμφαντικά επεσήμανε.
  • Την 18η μέρα η χοληστερίνη του πήγε 225 (από 165 που ήταν), τα κιλά του ήταν 91,6 και οι τρανσαμινάσες του – δηλαδή οι δείκτες καλής λειτουργίας του συκωτιού του – αυξήθηκαν αισθητά. Η SGOT πήγε 130 από 21 και η SGPT πήγε 290 από 21. Επίσης άρχισε να νοιώθει εξάρτηση από το φαγητό. Η σταθερή καταθλιπτική του διάθεση ανέβαινε 100% από τη στιγμή που άρχιζε να τρώει.
  • Την 21η μέρα είχε ένα επεισόδιο όπου ξύπνησε απότομα με αναπνευστική δυσφορία, αίσθημα παλμών και πόνο στον θώρακα. Το καρδιογράφημα του ήταν φυσιολογικό. Το ουρικό του οξύ έδειξε αυξημένο.
    Τις υπόλοιπες μέρες το ανέβασμα της σκάλας προς το σπίτι του κατέληξε να είναι ένα φοβερά επίπονο έργο.
  • Την 30η μέρα κατέληξε να ζυγίζει 95 κιλά και το λίπος σώματος του είχε ανέβει στο 18% από 11% που ήταν αρχικά. Οι τρανσαμινάσες ανέβηκαν ακόμα περισσότερο (η ταινία δεν αναφέρει πόσο), είχε σταθερά καταθλιπτική διάθεση, ένοιωθε εξαντλημένος την περισσότερες ώρες και η σεξουαλική του ζωή ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη. Είχε φλεγμονή και σκλήρυνση συκωτιού και η πιθανότητα να προσβληθεί από στεφανιαία καρδιακή νόσο είχε διπλασιαστεί.

Αμέσως μετά άρχισε δίαιτα αποτοξίνωσης.
Χρειάστηκε 8 εβδομάδες μετά την έναρξη της δίαιτας αποτοξίνωσης για να επανέλθουν η χοληστερίνη και οι λειτουργίες του συκωτιού του στο φυσιολογικό.
Χρειάστηκαν 5 μήνες για να κατέβει το βάρος του στα 86,2 κιλά και άλλοι 9 μήνες για να κατέβει στα 84,1 κιλά, από όπου είχε αρχίσει.

Ένα θέλω να επισημάνω περισσότερο από όλα: Tα κοινά φάρμακα, σαν χημικές φαρμακευτικές ουσίες έχουν την δυνατότητα κατά τη διάρκεια μιας κοινής φαρμακευτικής αγωγής να προκαλέσουν τοξίνωση στον οργανισμό και να αναγκάσουν το συκώτι να υπερλειτουργεί για να αποτοξινώσει τον οργανισμό. Όμως πόσες περιπτώσεις έχετε ακούσει από μια φαρμακευτική αγωγή να εξαντλείται τόσο πολύ το συκώτι που να καταλήγει να παρουσιάζει φλεγμονή και σκλήρυνση.

Μήπως δικαιολογούμαστε να συμπεράνουμε ότι η τοξικότητα των fast food γευμάτων τα οποία κατανάλωνε ο Morgan Spurlock ήταν μεγαλύτερη από τις κοινές φαρμακευτικές αγωγές;

Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας.

Πηγή: ego.gr

Διαβάστε ακόμη:Αλκαλικές-Όξινες Τροφές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα