Εγκυμοσύνη ενδείξεις-Θηλασμός

Εγκυμοσύνη ενδείξεις-Θηλασμός

Συμπτώματα ενδείξεις εγκυμοσύνης

-Εάν η γυναίκα έχει συμπτώματα όπως πόνο στις αρθρώσεις, τρίξιμο δοντιών, σκοτοδίνη και χασμουρητό, έχει ελπίδα ότι είναι έγκυος περισσότερο από άλλες που δεν τα έχουν.
-Τα μάτια φαίνονται τραβηγμένα και κάπως βαθουλωμένα και το άσπρο δεν έχει τη φυσική λευκότητα αλλά φαίνεται λίγο πιο μελανό.
-Οι έγκυες γυναίκες έχουν φακίδες στο πρόσωπο και την αρχή της εγκυμοσύνης αποστρέφονται το κρασί και το φαγητό, έχουν αναγούλες και σιελόρροια.

Δοκιμαστικοί τρόποι για να γνωρίζεις ότι θα συλλάβει η γυναίκα

-Δώσε της να πιεί νηστική βούτυρο και γάλα γυναίκας που θηλάζει αγόρι και αν ρευτεί θα συλλάβει, αν όχι δεν θα συλλάβει.
-Καθαρίζεται το κεφάλι του σκόρδου, το ξύνετε και το τοποθετείτε στη μήτρα. Εάν την άλλη μέρα αναδίδετε άσχημη μυρωδιά από το στόμα η γυναίκα θα συλλάβει.
-Εάν η γυναίκα θέλει να γνωρίζει αν θα μείνει έγκυος, μπορεί να πιεί άνηθο ψιλοτριμμένο μέσα σε νερό και να κοιμηθεί. Εάν την πιάσει φαγούρα γύρω στον αφαλό, θα συλλάβει.
-Κοπανίζεται καλά μίλτο και άνηθο τα διαλύετε σε νερό, τα δίνεται στη γυναίκα και την αφήνεται να κοιμηθεί. Αν εκδηλωθούν κωλικοί γύρω από τον αφαλό είναι έγκυος. Ύστερα από αυτά, η γυναίκα πίνει αλεύρι, μέλι και ρίγανη μέσα σε κρασί και λάδι.

Καλύτερη εποχή σύλληψης-εγκυμοσύνης
Η ευνοϊκότερη εποχή για σύλληψη είναι η Άνοιξη. Ο άντρας δεν πρέπει να είναι μεθυσμένος, ούτε να πιεί λευκό κρασί, αλλά όσο γίνεται πιο δυνατό και ανέρωτο. Θα τρώει δυναμωτικές τροφές, δεν θα κάνει θερμά λουτρά και θα φροντίζει να είναι δυνατός και υγιής και θα αποφεύγει τροφές ακατάλληλες για την περίσταση.

Έγκυος-Αγόρι ή κορίτσι;

  • Οι έγκυοι που έχουν φακίδες στο πρόσωπο κυοφορούν κορίτσι.
  • Όσες διατηρούν το καλό χρώμα τους, κυοφορούν συνήθως αγόρι.
  • Αν οι θηλές των μαστών είναι στραμμένες προς τα πάνω κυοφορούν αγόρι.
  • Αν οι θηλές είναι στραμμένες προς τα κάτω κορίτσι.
  • Παίρνετε γάλα από τη γυναίκα, το ζυμώνετε με αλεύρι, το φτιάχνεται μικρό ψωμί και το ψήνεται σε σιγανή φωτιά. Αν κατακαεί αγόρι κυοφορεί, εάν σκάσει κυοφορεί κορίτσι.
  • Το ίδιο γάλα, το βάζετε πάνω σε φύλλα και το ψήνεται, εάν πήξει η γυναίκα κυοφορεί αγόρι, αν διαχυθεί κορίτσι.

Θηλασμός
Εάν σταματήσει-κοπεί το γάλα:
-Η γυναίκα θα πίνει σπόρο μάραθου, ξεφλουδισμένο κριθάρι και βούτυρο βρασμένα μαζί.
Όταν βράσουν τα αφήνεται να κρυώσουν και τα δύνεται να τα πιεί.
-Ωφέλιμα είναι και το ιππομάραθο και το ιπποσέλινο βρασμένα μαζί
-Τρίψε πράσα, διάλυσέ τα σε νερό και δίνε τα να τα πιεί.
Θα πλένεται με ζεστό νερό και θα τρώει πράσα και κράμβη βρασμένα μαζί με φύλλα τριφυλλιού και θα πίνει το ζουμί τους. Πρέπει να αποφεύγει όλες τις καυτερές, ξινές και αλμυρές ουσίες, καθώς και τα ωμά λαχανικά.

Πηγή: Ιπποκράτης Περί γυναικείης φύσιος/Αφορισμοί

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Διαβάστε ακόμη:Φυσικές βαφές μαλλιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα