Υψηλή χοληστερίνη

Υψηλή χοληστερίνη

Υψηλή χοληστερίνη και βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι από τις πιο σημαντικές βιταμίνες, που προστατεύουν το σώμα μας από το άγχος και τις βλαβερές τοξίνες. Ως βασίλισσα των βιταμινών, η βιταμίνη C δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενισχύει τον σχηματισμό σημαντικών ορμονών, βοηθάει στη δημιουργία γερού συνδετικού ιστού και προωθεί την κυκλοφορία του αίματος.

Η φυσική βιταμίνη C από ένα συγκεκριμένο είδος κερασιού (Aoerola) αξιοποιείται από τον οργανισμό 10 φορές καλύτερα από το καθαρό ασκορβικό οξύ και δεν προκαλεί απασβεστοποίηση των οστών και των δοντιών.

Προληπτικά συνιστώνται τουλάχιστον 500 mg βιταμίνη C καθημερινά στους ενήλικες.
Ασθένεια, εργασία μπροστά σε οθόνη, περιβαλλοντικές και φαρμακευτικές επιβαρύνσεις απαιτούν ανάλογα μεγαλύτερες δόσεις σε Βιταμίνη C.

Επίκαιρα αποτελέσματα στην έρευνα για καρδιακές παθήσεις αποδεικνύουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό σε καρδιακά νοσήματα και παθήσεις του κυκλοφορικού προέρχονται από έλλειψη θρεπτικών συστατικών και ιδιαίτερα από έλλειψη βιταμίνης C.

Η βιταμίνη C Βοηθά στον σχηματισμό του κολλαγόνου και επίσης βοηθά να παραμένουν οι φλέβες και τα αγγεία σταθερά και ελαστικά.
Σε μη επαρκή λήψη, προκαλούνται πολύ λεπτές ρωγμές στα αγγεία, ένα στάδιο πριν το σκορβούτο. Η αιμορραγία στα ούλα μπορεί να χαρακτηριστεί επίσης ως ένα στάδιο πριν το σκορβούτο.

Το σύστημα επιδιόρθωσής μας προσπαθεί να «μπαλώσει» τις ρωγμές αυτές με χοληστερίνη.

Μεγάλες τιμές σε χοληστερίνη είναι ένα σημάδι για:

  • υψηλή κατανάλωση σε ζωικές πρωτεΐνες και άγχος καθώς και
  • μη επαρκή λήψη σε θρεπτικά συστατικά

Επαρκής λήψη βιταμινών, μετάλλων, ένζυμων, βιοφλαβονοειδών και αμινοξέων θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των περισσότερων καρδιακών και κυκλοφορικών προβλημάτων. Αυτό ισχύει Βέβαια και για άλλες ασθένειες της εποχής μας, όπως διαβήτης και καρκίνος. Ακόμη και το Γερμανικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πριν πολλά χρόνια: «το Β0% των ασθενειών μας έχουν σχέση με την διατροφή».

Πηγή: Η αλόη και τα συστατικά της

Διαβάστε ακόμη:Πως "φτιάχνουμε" φυσικό υαλουρονικό οξύ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα