Και η Θάψια κατά του καρκίνου;

η Θάψια κατά του καρκίνου

Είναι η θάψια αντικαρκινικό φάρμακο;

Το φάρμακο κατά του καρκίνου βρίσκεται στην ελληνική ύπαιθρο;
Το φυτό της θάψιας τροποποιήθηκε στο εργαστήριο ώστε να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή.
Η θάψια και πιο συγκεκριμένα μια εργαστηριακή επεξεργασία της δραστικής ουσίας της, θα χορηγηθεί σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη σε κλινικές δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε περίπτωση που οι κλινικές αυτές δοκιμές έχουν επιτυχή έκβαση, το φυτό της Μεσογείου θα αποτελέσει την βάση για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς αντικαρκινικών φαρμάκων.

Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τη θάψια ως εμετικό και αποχρεμπτικό και το χαρακτήριζαν ως «θανατηφόρος κόνδυλος» καθώς οι ισχυρές τοξικές του ιδιότητες, μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμα και τον θάνατο στα ζώα που το δοκίμαζαν σε μεγάλες ποσότητες.

Ο ογκολόγος, Σάμιουελ Ντενμίντ, μαζί με μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει την τοξική αυτή δράση της θάψιας εναντίον των καρκινικών όγκων.

Η προσπάθεια δημιουργίας συνθετικής εκδοχής της θαψιγαργίνης, της δραστικής δηλαδή ουσίας του φυτού, η οποία στοχεύει αποκλειστικά τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή, διήρκεσε 15 ολόκληρα χρόνια.

Η θαψιγαργίνη σκοτώνει τα κύτταρα ενός οργανισμού διαπερνώντας την κυτταρική μεμβράνη και φράζοντας τις αντλίες ασβεστίου που είναι απαραίτητες για την επιβίωσή τους. Προκειμένου οι επιστήμονες να επιτύχουν τη στόχευση μόνο των καρκινικών κυττάρων, τροποποίησαν το μόριο της φυτικής δραστικής ουσίας προσθέτοντας ακόμα μια πεπτιδική αλυσίδα.

Η τροποποίηση αυτή ουσιαστικά καθοδηγεί την τοξική ουσία έτσι ώστε να μην εισχωρεί στη μεμβράνη των κυττάρων παρά μόνο στην περίπτωση που αυτή περιέχει PSMA, ένα ένζυμο το οποίο βρίσκεται συχνά στην επιφάνεια πολλών καρκινικών κυττάρων του προστάτη.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά χημειοθεραπευτικά φάρμακα, τα οποία δρουν μόνο εναντίον των ταχέως αναπτυσσόμενων καρκινικών κυττάρων, η νέα συνθετική θραψιγαργίνη, δεν επιτίθεται μόνο στα καρκινικά κύτταρα που βρίσκονται υπό ανάπτυξη, αλλά και σε εκείνα που βρίσκονται σε ύπνωση, καθώς και στα μη καρκινικά κύτταρα που επιστρατεύονται ως βοηθοί για την ανάπτυξη του όγκου.

Ο κ. Ντενμίντ ανέφερε: «Μπορείτε να τη δείτε σαν μια χειροβομβίδα. Ένας τραβάει την περόνη αλλά όσοι είναι γύρω του σκοτώνονται».

Πηγή:http://www.lifo.gr/

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Διαβάστε ακόμη:Η αλήθεια για την μακροζωία

1 σχόλιο:

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα