Εργαστήριο φυσικής δόμησης στο Ελπιδοχώρι από 30 Απριλίου μέχρι και 3 Μαίου

Εργαστήριο φυσικής δόμησης στο Ελπιδοχώρι

Εργαστήριο φυσικής δόμησης στο Ελπιδοχώρι

Στην Αργολίδα θα πραγματοποιηθεί το επόμενο εργαστήριό μας για τη φυσική δόμηση από 30 Απριλίου μέχρι 3 και Μαίου. Θα χτίσουμε ένα υπάιθριο κουζινάκι με φούρνο, ψησταριά, rocket stove, νεροχύτες κλπ, μαθαίνοντας ταυτόχρονα τις διάφορες τεχνικές της φυσικής δόμησης. Θα χρησιμοποιήσουμε cob, γαιόσακους, πλιθιά και τσατμά και θα σοβατίσουμε με φυσικά επιχρίσματα.

Θεματολογία θεωρίας:

-Επιλογή των κατάλληλων υλικών για χτίσιμο.
-Θεωρία του πηλού.
-Θεμελίωση.
-Tοιχοποιίες από φυσικά υλικά (cob, πλιθιά, γαιόσακοι, αχυρόμπαλες, αχυροπηλός, τσατμάς, rammed eart, poured earth).
-Στέγες
-Επιχρίσματα.
-Πατώματα
-Φυσικές βαφές.
-Ενεργειακός σχεδιασμός.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων: Στόχος είναι να υπάρχει καθημερινά μια οκτάωρη (+) ενασχόληση με ενδιάμεση διακοπή για ελαφρύ γεύμα και θεωρία.

Τόπος διεξαγωγής: Το χωριό της Ελπίδας, ένα κτήμα 31 στρεμμάτων στην περιοχή της Αργολίδας.

Ελπιδοχώρι

Διαμονή: Μπορεί να γίνει είτε με σκηνές στο χώρο του εργαστηρίου είτε στον ξενώνα του Ελπιδοχωριού, ένα πολύ όμορφο κτίριο χτισμένο με αχυρόμπαλες.

Χρόνος: Aπό Πέμπτη 30 Απριλίου μέχρι και Κυριακή 3 Μαίου, με συγκέντρωση και ενημέρωση των συμμετεχόντων το απόγευμα της Πέμπτης.

Τι χρειάζεται να φέρετε μαζί σας; Σκηνή και υπνόσακο όσοι θα προτιμήσετε αυτή τη λύση. Σίγουρα κάποιο ζεστό ρούχο για τα βραδάκια. Ρούχα που δεν σας πειράζει να λερωθούν για τη δουλειά, καπέλο και σαγιονάρες και το σημαντικότερο καλή διάθεση! Όσοι έχετε κάποιο μουσικό όργανο, φέρτε το και αυτό.

Διαβάστε ακόμη:Χτίζοντας με cob

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα