6η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας από 15 έως 18 Σεπτεμβρίου 2016

6η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης Πανευβοϊκής Γιορτής

Η Πανευβοϊκή οικολογική γιορτή επανέρχεται για έκτη φορά ώστε να υπενθυμίσει αιώνιες και πανανθρώπινες αξίες: τον σεβασμό προς τη Μητέρα Φύση, τον σεβασμό από άνθρωπο προς άνθρωπο, την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη. Είναι οι αξίες που ενδυναμώνουν και αξιοποιούν τις δυνατότητες του καθένα από εμάς ως ατομικά και ως συλλογικά όντα και υποστηρίζουν τις συλλογικότητες που συμμετέχουμε.
Φέτος σας καλούμε να έρθετε για να συναντήσετε παραγωγούς από την Εύβοια και άλλα μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας ως επί το πλείστον υλικά της φύσης και παραδοσιακές τεχνικές, δημιουργούν οικολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Κατά την διάρκεια των ημερών της γιορτής θα γίνουν εργαστήρια και σεμινάρια από τους παραγωγούς όπου με άμεσο τρόπο θα παρουσιάσουν το έργο τους.
Προσδοκούμε οι δραστηριότητες αυτές να βοηθήσουν τον καθένα στον δρόμο του προς την εσωτερική του ολοκλήρωση και αυτοπραγμάτωση, καθώς και τους φορείς και τις συλλογικότητες που εργάζονται για την προστασία της φύσης με αρχές την συνεργατικότητα, την εμπιστοσύνη και την ειλικρίνεια να εμπλουτίσουν το έργο τους.
Επιθυμούμε ένα παρόν και ένα μέλλον με ασφάλεια, αξιοπιστία και εμπιστοσύνη. Ελπίζουμε η γιορτή να συνδράμει σε αυτό.

Η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας ξεκινά στις 15 Σεπτέμβρη και θα διαρκέσει έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2016. Αποτελεί ένα πολιτιστικό γεγονός που φιλοδοξεί να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει το κοινό, γύρω από θέματα οικολογίας, περιβάλλοντος, καλλιέργειας χωρίς φάρμακα, δίκαιου εμπορίου, διατροφής, ποιότητας.
ζωής, αλλά και απεξάρτησης από το σύγχρονο βιομηχανοποιημένο μοντέλο ανάπτυξης.
Το πρόγραμμα της γιορτής στηρίζεται σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό στη συμμετοχή των ίδιων των εκθετών και περιλαμβάνει πολλά βιωματικά εργαστήρια και σεμινάρια για μικρούς και μεγάλους όπου παραγωγοί και μεταποιητές θα δείξουν τους τρόπους και τις τεχνικές παραγωγής και μεταποίησης των προϊόντων τους.
Περισσότερα από 40 σεμινάρια-εργαστήρια-ομιλίες για θέματα όπως η βιολογική μελισσοκομία, τα βότανα, τις βιολογικές μεθόδους καλλιέργειας, την παρασκευή φυτικών καλλυντικών, εργαστήρια κεραμικής, μεταποίησης προϊόντων, παρουσιάσεις εναλλακτικών θεραπειών, φέτος κάνουμε ένα άνοιγμα στη θεματική αυτή, δηλαδή στις θεραπείες που έχουν να προτείνουν κάτι διαφορετικό από τη συμβατική ιατρική, αλλά και πολλές ενδιαφέρουσες ομιλίες. Το μουσικό πρόγραμμα της γιορτής είναι αρκετά ενδιαφέρον, τρείς βραδιές με πολύ μουσική από συγκροτήματα και καλλιτέχνες, πραγματικά διαμάντια της πόλης.

Πρόγραμμα 6ης Πανευβοϊκής Γιορτής Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας 2006

Ομάδα παραγωγών-χειροτεχνών για τη διοργάνωση της 6ης Πανευβοικής Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας 15-16-17-18 Σεπτεμβρίου 2016

Πληροφορίες : http://oikogiortievias.blogspot.gr/

Email : oikogiortievias@yahoo.gr

Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω σπιτικό κρασί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα