Φόρος στα μαντριά και τις αποθήκες

Φόρος στα μαντριά και τις αποθήκες

Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα ολόκληρο το σχέδιο νόμου για τη φορολόγηση ακινήτων και αγροτεμαχίων

(23/10/2013 17:13)
Δόθηκε για διαβούλευση και στη συνέχεια θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή, ο ενιαίος φόρος ακινήτων (ΕΝΦΑ) που θα ισχύσει από 1/1/2014, σε αντικατάσταση του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων και του ΦΑΠ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «το 90% των αγροτεμαχίων βρίσκεται μέσα στις 3 πρώτες ζώνες όπου η τιμή διαμορφώνεται στα 1,5 έως 2,25 ευρώ ανά στρέμμα».

Και προσθέτει ότι «αυτό δεν συνιστά υπερφορολόγηση των αγροτών, καθώς καλούνται να καταβάλλουν έναν ελάχιστο φόρο για να μπορέσει να μειωθεί η επιβάρυνση στα αστικά ακίνητα.

Οι αγρότες δεν είναι μια ομάδα περιθωριοποιημένων που χρήζουν ιδιαίτερης προστατευτικής μεταχείρισης. Είναι ένας από τους πιο χρήσιμους και περήφανους κλάδους. Είναι ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα της Ελλάδας και οφείλουν όπως όλα τα υπόλοιπα κύτταρα να συνεισφέρουν στην επιβίωση και την εύρυθμη λειτουργία της χώρας μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Κατανοώντας όμως τη δύσκολη περίοδο που διανύει ο αγροτικός κλάδος η Κυβέρνηση αποφάσισε την ελάχιστη φορολογία των αγροτεμαχίων για πρώτη φορά ενώ εξαιρούνταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σε μια εξαιρετικά κατάσταση επιλέγονται και έκτακτες λύσεις.

Ο αγροτικός κόσμος καλείται μέσα σε μια χειμαζόμενη κατάσταση να συνεισφέρει το ελάχιστο ώστε όλοι μαζί να βγούμε από την κρίση μια ώρα αρχύτερα. Αντίθετα, απαλλάσσονται από το φόρο ή πληρώνουν με μεγάλη έκπτωση οι οικονομικά ασθενέστερες τάξεις».

Διαβάστε το Σχέδιο Νόμου

Διαβάστε την αιτιολογική έκθεση

Διαβάστε την επιστολή διαβούλευσης

Πηγή: agrotypos.gr

Διαβάστε ακόμη:Τα πρόβατα

4 σχόλια:

  1. και μετα απορουν γιατι χασαμε ολη την πρωτογενη παραγωγη μας.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. <<...Ο αγροτικός κόσμος καλείται μέσα σε μια χειμαζόμενη κατάσταση να συνεισφέρει το ελάχιστο ώστε όλοι μαζί να βγούμε από την κρίση μια ώρα αρχύτερα. Αντίθετα, απαλλάσσονται από το φόρο ή πληρώνουν με μεγάλη έκπτωση οι οικονομικά ασθενέστερες τάξεις»

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΔΩΣΊΛΟΓΟΙ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΚΑΘΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ!!!
    ΩΣ ΠΟΤΕ ΜΩΡΕ ΘΑ ΑΚΟΥΜΕ ΑΗΔΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΟΡΜΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΦΙΞΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ;!!!!
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ... ΟΛΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΑΣ...ΜΑΣ ΔΙΑΙΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλο μαλακίες.Ούτε για κρέμασμα δεν είναι.Αργό θάνατο με βασανιστήρια για ότι έχουν δημιουργήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/11/13, 9:37 μ.μ.

    ΚΑΙ 10 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ .ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΙΚΙΟ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΗΔΗ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ.
    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ . ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ... ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΝΤΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα