Αποξήρανση σύκων

Αποξήρανση σύκων

Πως γίνεται η αποξήρανση σύκων

Παρουσίαση της παραδοσιακής συλλογής και επεξεργασίας των σύκων Κύμης,όπως αυτή γίνεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κύμης και στο αγρόκτημα του κου Δημητρίου Κρινή στο Δ.Δ. Βιτάλων Κύμης. Tα σύκα Κύμης έχουν χαρακτηριστεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.)

Αγροτικός Συνεταιρισμός Περιφέρειας Κύμης

Το χωριό Βίταλα βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα δυτικά της Κύμης και αποτελείται από 640 μόνιμους κατοίκους. Είναι κτισμένο στoυς πρόποδες των βουνών Ορτάρι και Αλοκτερή, σε υψόμετρο 240 μέτρων, σ' ένα καταπράσινο τοπίο, γεμάτο δέντρα και ιδιαίτερα συκιές.
Η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η γεωργία. Τα προϊόντα που παράγονται ως επί το πλείστον, είναι τα γευστικότατα κεράσια και τα περίφημα σύκα της περιοχής, το Βίταλο κατάφυτο από συκεώνες συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε στο χωριό, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Περιφέρειας Κύμης, μονάδα αποξήρανσης επεξεργασίας των σύκων, τα οποία διατίθενται στην αγορά με την ονομασία «Σύκα Κύμης».

Αποξήρανε μόνος σου τα δικά σου σύκα

Διαβάστε ακόμη:Αποξήρανση φρούτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα