Τριβόλι-Το Ελληνικό Viagra

Τριβόλι

Τριβόλι: το Ελληνικό βότανο για την σεξουαλική διάθεση

Tribulus Terrestis, τριόλι, τριβόλι ή και πενταξύλια: πολλά ονόματα, πολλές και οι «δυνατότητες»
Γνωρίζουν οι Έλληνες και Κύπριοι ότι το φυτικό συστατικό για την παραγωγή των σχετικών σκευασμάτων (Βιάγκρα), που υποβοηθούν τη σεξουαλικότητα ανδρών και γυναικών, είναι διάσπαρτο στην ελληνική και κυπριακή φύση; Ασχέτως αν στις δύο χώρες οι πωλήσεις του Βιάγκρα έχουν εκτοξευτεί στη δεύτερη θέση μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε.

Την απάντηση αλλά και την ενημέρωση για τον πλούτο των θεραπευτικών ιδιοτήτων των βοτάνων δίνει η δρ Κυριακή Ζαννέττου-Παντελή, η οποία για περισσότερο από 3 χρόνια έψαξε, κατέγραψε και μελέτησε πάνω από 2.000 βότανα στην Κύπρο. Εξ αυτών, τα 673 ανήκουν στην κατηγορία των φαρμακευτικών φυτών. Όλες αυτές οι πληροφορίες συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο της «Τα φαρμακευτικά φυτά της Κύπρου».

Στα παλιά τα χρόνια για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, ακόμη και για τη βελτίωση των σεξουαλικών επιδόσεων, επιστρατεύονταν οι γητευτές και οι λαϊκοί θεραπευτές, που με τα διάφορα ξόρκια και χαϊμαλιά τους κατάφερναν ή να λύσουν το πρόβλημα της σεξουαλικότητας ή να αποθαρρύνουν τους «ασθενείς» σε τέτοιο βαθμό, ώστε τους οδηγούσαν σε παραίτηση από την προσπάθεια θεραπείας τους!

Αυτά συνέβαιναν μέχρις ότου ανακαλύφθηκε το «θαυματουργό χάπι», το Βιάγκρα. Πολλά έχουν λεχθεί για τις θαυματουργές επενέργειές του αλλά και πολύ λίγα για τις παρενέργειές του. Πολύ λίγοι θάνατοι έχουν αποδοθεί στη χρήση του, οι περισσότεροι έχουν αποσιωπηθεί ή αποδοθεί σε άλλες αιτίες.
«Αυτό όμως που αρκετοί δεν γνωρίζουν είναι ότι πολλά σκευάσματα και φάρμακα παρασκευάζονται αντλώντας την πρώτη ύλη τους από τα βότανα κυρίως του ανατολικού ημισφαιρίου και της Μεσογείου και τέτοια φυτά είναι διάσπαρτα στην ελληνική και κυπριακή γη».

«Στην Κύπρο οι καλλιεργητές έχουν καταλάβει τη σημασία των συγκεκριμένων φυτών και έτσι αυξάνονται συνεχώς. Τελευταία βρήκαν έναν καλό βοηθό-καθοδηγητή στην προσπάθειά τους. Ο βοηθός αυτός είναι το τμήμα Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών του υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Κύπρου. Μάλιστα από φέτος ξεκίνησε ένας νέος εκθεσιακός θεσμός από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, που αφορά την “Ημέρα των βοτάνων”».

Φάρμακα από τριβόλια

Η δρ Κυριακή Ζαννέττου-Παντελή αναφερόμενη στο θέμα της τόνωσης της σεξουαλικής ζωής των ανθρώπων αλλά και στο ξεπέρασμα των ψυχοσωματικών ανωμαλιών, που συνοδεύουν την μειωμένη παρουσία των σεξουαλικών ορμονών στον άνθρωπο και στα δύο φύλα, τόνισε ότι «υπήρχε το βουλγαρικό φάρμακο “Τριπεστάν” και το “Τριβολίν” τα τελευταία χρόνια, που παρασκευάζονται αποκλειστικά από το φυτό Tribulus terrestis τα οποία είναι τα γνωστά μας τριόλια ή πενταξύλια»!

Εκτός από τα τριόλια ή πενταξύλια υπάρχουν και άλλα φυτικά φάρμακα που βοηθούν στον τομέα αυτό είναι το Glanolin (εκχύλισμα από σπόρους φραγκοστάφυλου) και το Primrose-oil, πρόκειται για λάδι του νυχτολούλουδου Oenothera erythrocepala). Τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων δεν είναι τόσο εντυπωσιακά ως προς τη σεξουαλική δραστηριότητα του ανθρώπου, όμως βοηθούν αφάνταστα εξαλείφοντας τα ψυχοσωματικά συμπτώματα που συνοδεύουν τη μείωση των σεξουαλικών ορμονών.

Το φυτό το βρίσκουμε εύκολα και σε μεγάλη ποσότητα σε Ελλάδα και Κύπρο. Βλαστεί στο ίδιο περιβάλλον με το άτομο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για προληπτικούς είτε για θεραπευτικούς σκοπούς. Η προετοιμασία του ως θεραπευτικού ροφήματος είναι πολύ εύκολη για όσους θα ήθελαν να ακολουθήσουν την εύκολη και φτηνή αυτή λύση για επίλυση του προβλήματος των σεξουαλικών επιδόσεων, χωρίς παρενέργειες για τον οργανισμό.

Τα τριόλια, «τα αγκαθερά ζιζάνια των αγρών» (σ.σ. κατά το λεξικό Μπαμπινιώτη. Στο ίδιο λεξικό συναντάμε και τις μεταφορικές έννοιες κολλητσίδα, ζιζάνιο που αποδίδεται στο άτακτο παιδί αλλά και στον κακό δαίμονα), ανθίζουν κάθε χρόνο από τον Μάη μέχρι τον Οκτώβρη. Φέρουν άνθη μικρά κίτρινα, που βρίσκονται στη βάση των ακραίων φύλλων τους. Τα φύλλα τους είναι αντίθετα, σύνθετα, πτερόσχιδα με 3-7 ζεύγη φυλλαρίων. Ο καρπός είναι στρογγυλός, επίπεδος και αποτελείται από 5 σπόρους. Ο κάθε σπόρος φέρει τρία άνισα σκληρά αγκάθια, αυτά που προσδιορίζουν και το όνομά του, τρίλοβος, ενώ το δεύτερο προσδιορίζει τη συνήθεια του φυτού-βοτάνου να απλώνει στη γη δημιουργώντας εκεί που βλασταίνει έναν μικρό χορτοτάπητα.

«Μικροί, θυμίζει η δρ Ζαννέττου- περπατώντας ξυπόλυτοι στους αγρούς πολλές φορές είχαμε την άσχημη εμπειρία να πατήσουμε τους σπόρους αυτούς. Ο πόνος ήταν τόσο οξύς, που μας ανάγκαζε να χοροπηδούμε στο ένα πόδι μέχρις ότου καταφέρουμε να αφαιρέσουμε το αγκάθι αυτό. Έτσι έμεινε η παροιμιακή φράση ετριολίστηκε ή τριολίστηκε σε σημείο που όταν κάποιος αντιδρούσε έντονα σε κάτι, να τον ρωτούν: “Τι έπαθες και τριολίστηκες τώρα;”»

Τρία φλιτζανάκια την ημέρα, τα προβλήματα κάνουν πέρα.
Το βότανο μαζεύεται χωρίς τις ρίζες του, σε πλήρη άνθιση, μαζί με τους σπόρους του, οι οποίοι έχουν πιο έντονες ιδιότητες.
Στη συνέχεια καθαρίζεται από τις σκόνες, τοποθετείται σε μια κατσαρόλα και καλύπτεται με νερό. Πρέπει να βράσει καλά, μέχρις ότου μείνει πιο λίγο από το μισό το αρχικό νερό. Το εκχύλισμα σουρώνεται και φυλάσσεται στο ψυγείο μέχρι μία εβδομάδα. Η δοσολογία είναι τρία φλιτζανάκια του καφέ την ημέρα, το τελευταίο το βράδυ πριν από τον ύπνο.

Το ρόφημα επιδρά στους άνδρες αυξάνοντας την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη, βοηθά στη σπερματογένεση αυξάνοντας τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, αυξάνει τη σεξουαλική διάθεση.

Στις γυναίκες τονώνει την σεξουαλική διάθεση και βοηθά να ξεπεραστούν τα διάφορα ψυχοσωματικά προβλήματα, που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση όπως: αϋπνία, υπερένταση, απάθεια, υπερευαισθησία και υπεραιμία. Το ίδιο βοηθά, σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται τα προβλήματα αυτά σε πρόωρη αφαίρεση των μητρικών.

Το μαγιοβότανο μπορεί να παίρνεται για απεριόριστο χρόνο χωρίς παρενέργειες. Όμως συστήνεται να γίνονται μικρά διαλείμματα μετά την πρώτη δίμηνη ή τρίμηνη συνεχή λήψη του, που κανονικά αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών και διορθώνει τη σεξουαλική διάθεση.

Της ΜΑΙΡΗΣ ΠΙΝΗ (Δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία) Από:foreignpress-gr.com

Περιοδικό Vita - body + mind

Το άγχος, η έλλειψη χρόνου και γενικότερα ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί άνδρες σήμερα ιδίως μετά την ηλικία των 40 , να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ερωτική τους ζωή. Η έλλειψη ερωτικής διάθεσης και η στυτική δυσλειτουργία απασχολούν και τους δύο συντρόφους. Το φαρμακείο της φύσης προτείνει λύση και στο πρόβλημα αυτό. Το tribulus terrestris ,ή στα ελληνικά το τριβόλι, είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά αφροδισιακά , που μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να μην το έχουμε ακούσει, ωστόσο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή κινέζικη και ινδική ιατρική.

Το τριβόλι αποτελεί μια ασφαλή μέθοδο τόνωσης τόσο της λίμπιντο όσο και της στύσης. Σε αντίθεση μάλιστα με άλλα φυτικά τονωτικά, όπως το ginseng, δεν προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Όσο για τον τρόπο δράσης του, ρυθμίζει τα επίπεδα της σεξουαλικής ενέργειας και δύναμης.

Το τριβόλι χορηγείται και σε γυναίκες που παρουσιάζουν χαμηλή λίμπιντο και η οποία μπορεί να οφείλεται σε εξάντληση ή στην ανάρρωση από κάποια ασθένεια. Ταυτόχρονα, όμως, το τριβόλι (ιδιαίτερα της Βουλγαρίας) θεωρείται ότι βοηθάει και στη ρύθμιση του επιπέδου των ορμονών, γι'αυτό και συστήνεται ως αγωγή κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης, αλλά και σε περιπτώσεις προεμμηνορροϊκολυ συνδρόμου.

Εκτός από φάρμακο κατά της σεξουαλικής δυσλειτουργίας και της ανδρικής στειρότητας, το tribulus terrestris βοηθάει στην αντιμετώπιση και άλλων παθήσεων, ιδίως αυτών που αφορούν το ουροποιητικό σύστημα, όπως η δυσκολία κατά την ούρηση, ενώ βελτιώνει και τη λειτουργία του προστάτη. Παράλληλα, ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος και δίνεται ως αγωγή για την υπέρταση, τον ίλιγγο, τον πονοκέφαλο, το κρυολόγημα αλλά και για διάφορες δερματικές παθήσεις (π.χ. ψωρίαση, έρπης) και οφθαλμολογικά προβλήματα (π.χ. επιπεφυκίτιδα). Πρόκειται, τέλος, για ένα πολύ καλό χωνευτικό, ενώ συμβάλλει στην αποτοξίνωση του πεπτικού συστήματος και του ήπατος.

Μπορείτε να το βρείτε στα ομοιοπαθητικά φαρμακεία σε βάμμα και σε ταμπλέτες, ενώ στα καταστήματα με βότανα θα βρείτε τα φύλλα και τις ρίζες του. Σε πολλά από τα προϊόντα με τριβόλι, η περιεκτικότητα του δραστικού συστατικού protodioscin δεν είναι αρκετή. Φροντίστε, λοιπόν, το προϊόν που επιλέγετε να περιέχει τουλάχιστον 45% από τη δραστική ουσία.

Προφυλάξεις
Προσοχή: Οι γυναίκες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τα άτομα με καρδιακά προβλήματα πρέπει να αποφεύγουν τη λήψη του σε οποιαδήποτε μορφή. Επίσης, πριν προχωρήσετε στη λήψη οποιουδήποτε σκευάσματος, συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Πηγή: http://oinoxori.gr

Διαβάστε ακόμη:Λυγαριά-Το γυναικείο βότανο

14 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον το κείμενο,ως συνήθως.Γνώριζα διάφορες εκφράσεις και παροιμίες με τριβόλια,και τώρα αντιλαμβάνομαι την ετυμολογική τους σημασία! :))))))))
    Παρ΄όλα αυτά, να μου επιτρέψεις μια παρατήρηση. Οι Κύπριοι είμαστε Έλληνες, η κυπριακή γη είναι ελληνική για περισσότερο από 5000 χρόνια τώρα.
    Ελλαδίτες πάλι,είναι οι Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα.Οι υπόλοιποι εξακολουθούμε να είμαστε Έλληνες,είτε ζούμε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό.
    Όμορφη νύχτα εύχομαι-αν και η σημερινή μέρα στοίχσε αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/7/11, 5:25 μ.μ.

    συμφωνω και χαιρομαι για την σωστη τοποθετηση .. ετσι ακριβως ειναι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνετε πολύ καλή δουλειά στο blog μπράβο σας εύχομαι καλή δύναμη!!!


    πολύ σωστή παρατήρηση απο τον/την thalassamov!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να υποθέσω ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και αποξηραμένο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/9/12, 2:08 π.μ.

    kani to trivoli gia tin perioxi tis axaias.kai an to agoraso apo fitoria,8a exei tin drastiki ousia protodioscin i borei na ine kai tzoufio?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/8/13, 2:12 μ.μ.

    '' «Μικροί -θυμίζει η δρ Ζαννέττου- περπατώντας ξυπόλυτοι στους αγρούς πολλές φορές είχαμε την άσχημη εμπειρία να πατήσουμε τους σπόρους αυτούς. Ο πόνος ήταν τόσο οξύς, που μας ανάγκαζε να χοροπηδούμε στο ένα πόδι μέχρις ότου καταφέρουμε να αφαιρέσουμε το αγκάθι αυτό.'' ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/10/17, 10:47 μ.μ.

    Μοσχάρι το σωστό είναι Ελλαδίτες και Κυπριοι. Δραμινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σπορο γνησιο αγριο Ελληνικο μπορουμε να βρουμε;;; αν ναι... Που και πως;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οποιος μπορει να μου συλλεξη σπορους και να μου τους στειλη θα του στειλω ετοιμο φακελο με γραμματοσημο... Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Unknown τέτοια εποχή τα "τριβόλια" δηλαδή οι καρποί του τριβολιού με τους σπόρους έχουν ήδη γίνει, αλίμονο όποιος τους πατήσει... υπάρχει σε όλα τα χωράφια, για σπόρους ρώτα κάποιο αγρότη ποιο είναι το φυτό να μαζέψεις... αλλιώς ρώτα σε αυτή την ομάδα αν μπορέσουν να σου στείλουν https://www.facebook.com/groups/485631011503204

      Διαγραφή
  10. Για τη παρασκευή του αφεψηματος χρησιμοποιούμε και τα φυλλα η μονο τους σπόρους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συνήθως τα φύλλα με τα κλαδάκια όταν είναι ανθισμένο, λογικά οι σπόροι είναι πιό δυνατοί

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος12/1/23, 3:01 μ.μ.

    Ποια είναι η άποψη σας για τα παρακάτω κυρία Ζαννετου;

    Καρδιοπροστατευτικά
    Οι σαπωνίνες που περιέχονται στο Tribulus terrestris προστατεύουν τα καρδιακά κύτταρα και έχει επίσης διαπιστωθεί ότι βελτιώνουν τις καρδιακές λειτουργίες μετά από καρδιακή προσβολή [11]. Ενισχύουν την προστατευτική δραστηριότητα του ενζύμου υπεροξειδική δισμουτάση, μειώνουν την ποσότητα της κασπάσης-3 και αυξάνουν την επιβίωση των καρδιακών κυττάρων αναστέλλοντας την απόπτωση των μυοκυττάρων [12]. Αυτές οι ιδιότητες μαζί με τις αντιυπερτασικές επιδράσεις αποδεικνύουν τη θεραπευτική αποτελεσματικότητα του φυτού κατά διαφόρων καρδιακών διαταραχών όπως η στεφανιαία νόσος, το έμφραγμα του μυοκαρδίου, η εγκεφαλική αρτηριοσκλήρυνση και η θρόμβωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα