Αφιέρωμα στις ελιές και το λάδι

Ασθένειες και προστασία της ελιάς

Φτιάχνω κέικ με πετιμέζι

Φτιάχνω κέικ με πετιμέζι

Πως φτιάχνω σπιτικό υγιεινό κέικ με φυσικό πετιμέζι

Υλικά συνταγής κέικ πετιμεζιού

  • 1 φλιτζάνι πετιμέζι
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • 2 σφηνάκια κονιάκ
  • 4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Παρασκευή κέικ πετιμεζιού

  • Προθερμαίνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου.
  • Βάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ.
  • Χτυπάμε το πετιμέζι με το χυμό του πορτοκαλιού 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη, την baking soda, τα μπαχαρικά και τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ.
  • Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατώνοντας συνέχεια.
  • .
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ.
  • Ψήνουμε το κέικ πετιμεζιού για 40-45 λεπτά.

Μια από τις καλύτερες συνταγές για κέικ χωρίς ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!

Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω σπιτικό κέικ σοκολάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.