Κατασκευή κρασιού από σταφίδες

Κατασκευή κρασιού από σταφίδες

Πως φτιάχνω κρασί από σταφίδες

Συνταγή κρασιού από σταφίδες
Βάζουμε μέσα σε ένα ανοικτό βαρέλι 50 οκάδες σταφίδες, 150 οκάδες ζεστό νερό των 50° βαθμών, προσθέτουμε δε μαζί και 300 δράμια κάντιο (είδος κρυσταλλικής ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο).

Σκεπάζουμε καλά το βαρέλι και φροντίζουμε μόνο να αφήνουμε ένα μικρό άνοιγμα, διότι αλλιώς το βαρέλι μπορεί να κάνει έκρηξη.

Το κρασί μπορεί να γίνει καλλίτερο και γρηγορότερα, αν εξακολουθούμε να διατηρούμε τη θερμοκρασία τού μούστου σε 30 βαθμών θερμότητα, και αυτό το παρατηρούμε με ένα ειδικό θερμόμετρο για τον σκοπό αυτό.

Το κρασί είναι έτοιμο όταν έχει 0 βαθμούς στο μέτρο των σιροπιών, αρχίζει δε να καθαρίζει δύο ημέρες κατόπιν, αφότου δείξει το σιρόπι 0.

Αν θέλουμε να γίνει το κρασί μας καλής ποιότητας, τότε το βάζουμε σε ένα μέρος δροσερό και το αφήνουμε να κατακαθίσει μερικούς μήνες.

Αν δεν θέλουμε να το κάνουμε να γίνει άριστης ποιότητος, τότε το βάζουμε μέσα σ’ ένα βαρέλι καθαρό, μέσα στο οποίο καίμε ένα φυτίλι θειαφισμένο με ένα σπίρτο, το ξαναστερώνουμε δε με 20 δράμια κόλντιαμάν ή ζελατίνα. Μετά μερικές ημέρες το βάζουμε σε φιάλες.

Για να χρωματίσουμε το κρασί βάζουμε μέσα 10% πολύ μαύρο κρασί.

Πηγή:Μεγάλη μαγειρική ζαχαροπλαστική και ποτοποιία-Σαράντος, Βασιλάκης-Εν Αθήναις 1876

Διαβάστε ακόμη:Τα φαρμακευτικά κρασιά των Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα