Η γείωση με τη γη

Η γείωση με τη γη

Πως γίνετε η γείωση με τη γη

Αν πάσχετε από φλεγμονές και χρόνιους πόνους
Βγείτε έξω και πατήστε ξυπόλητοι πάνω στη γη (χώμα, χόρτο) μόλις για μία ώρα. Αρχικά νιώστε την ενέργεια που αρχίζει να κυκλοφορεί από τη γή στο σώμα σας μέσα από τα πόδια. Μετά από μόλις μια ώρα θα αρχίσετε να αισθάνεστε σημαντική μείωση στους πόνους στο σώμα σας. Μπορεί να εκπλαγείτε!!!
Όσο απίστευτο και αν ακούγεται η απάντηση σε πολλούς από τους χρόνιους πόνους της σημερινής εποχής, είναι το ξυπόλητο περπάτημα και η γείωση με τη γη. Η γείωση-earthing είναι μια πρόσφατη ανακάλυψη που αναδεικνύει την ανάγκη της επαφής με τη Γη για εξασφάλιση καλής υγείας.

Τα καταγεγραμμένα οφέλη της γείωσης είναι:

  • Ανακούφιση από τον πόνο και την χρόνια φλεγμονή
  • Απαλλαγή από το άγχος και την ένταση των μυών
  • Βελτίωση του ύπνου και χαλάρωση
  • Βελτίωση της κυκλοφορίας
  • Βελτιωμένη αθλητική απόδοση
  • Βελτιωμένη συναισθηματική και πνευματική ισορροπία
  • Αποκατάσταση των φυσιολογικών βιολογικών ρυθμών

Η ξυπόλητη επαφή με τη γη μας φέρνει σε επαφή με μια απεριόριστη πηγή ηλεκτρονίων. Αυτά τα ηλεκτρόνια δρουν ως αντιοξειδωτικά, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες, που είναι η αιτία του πόνου και της χρόνιας φλεγμονής. Η γη παρέχει ζωτικής σημασίας προστασία από χρόνιο πόνο και τη φλεγμονή.
Η ξυπόλητη επαφή με τη γη συνδέει το σώμα με τους ρυθμικούς κύκλους του ενεργειακού πεδίου της γης. Οι κύκλοι αυτοί έχουν τεράστια σημασία, στη ρύθμιση των βιολογικών μας ρολογιών, των ορμονικών κύκλων και των φυσιολογικών ρυθμών. Η γείωση μας βοηθάει να διατηρούμε ψυχολογική και φυσιολογική ισορροπία.

Ελάτε σε επαφή με τη γη για να μειώσετε τη φλεγμονή και τον πόνο
Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες κατανοούν ότι οι περισσότερες σύγχρονες παθήσεις έχουν ένα κοινό παρονομαστή: τη χρόνια φλεγμονή. Ξαφνικά, η φλεγμονή έγινε μια από τις κύριες περιοχές της ιατρικής έρευνας. Σε τακτά χρονικά διαστήματα προκύπτουν έρευνες για νέες βλάβες που προκαλεί η χρόνια φλεγμονή στο σώμα. Αποσταθεροποιεί τα αποθέματα χοληστερόλης στις στεφανιαίες αρτηρίες, προκαλώντας καρδιοπάθειες και πιθανά εγκεφαλικά. Καταστρέφει εγκεφαλικά κύτταρα των ασθενών με Alzheimer's. Κάποιοι ακόμα υποστηρίζουν ότι επιταχύνει τον πολλαπλασιασμό των ανώμαλων κυττάρων και μετατροπή τους σε καρκινικά κύτταρα. Με λίγα λόγια, η χρόνια φλεγμονή ίσως αποτελεί την «κινητήριο δύναμη» πίσω από τις κυριότερες ασθένειες της μέσης και μεγάλης ηλικίας.

Αυτό που δεν είχαν καταλάβει οι επιστήμονες είναι ο ρόλος που παίζει η γη στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και τη μείωση της χρόνιας φλεγμονής.
Ποτέ ξανά στην ανθρώπινη ιστορία, δεν υπήρχαν τόσες φλεγμονώδεις παθήσεις, όσες σήμερα. Ο αριθμός των ανθρώπων στις ηλικίες των 30 και 40 που πάσχουν από ασυνήθιστες για την ηλικία παθήσεις, συνεχώς αυξάνεται: υπέρταση, καρδιοπάθειες, διαβήτης, σκλήρυνση κατά πλάκας, πεπτικές διαταραχές, ηπατικές διαταραχές, νεφροπάθειες, παθήσεις του παχέος εντέρου, αρθρίτιδα, χρόνια κόπωση, οστεοπόρωση, ορμονική ανισορροπία κ.α
Όλες οι έρευνες επιβεβαιώνουν τη σχέση μεταξύ όλων των σύγχρονων εκφυλιστικών παθήσεων και της χρόνιας φλεγμονής. Πού όμως οφείλεται αυτή η ραγδαία αύξηση; Από τη δεκαετία του 60 και με την είσοδο του πλαστικού στη ζωή μας, άρχισε η σταδιακή αποσύνδεσή μας από τον κυριότερο αντι-φλεγμονώδη παράγοντα-τη γη. Οι Συνθετικές σόλες παπουτσιών, τα χαλιά και τα μοντέρνα οικοδομικά υλικά, απομονώνουν τα σώματά μας από την άμεση επαφή με τη γη.

Γειωθείτε με τη γη για καλύτερο ύπνο
Η επαφή με τη γη βελτιώνει πολλές παραμέτρους του ύπνου.Αρχικά προκαλεί σχεδόν άμεση χαλάρωση των μυών, βαθύτερες αναπνοές, και μια γενικότερη αίσθηση χαλάρωσης. Έρευνες για τον ύπνο δείχνουν ότι η υψηλή ποιότητα ύπνου: αυξάνει τη διάρκεια του ύπνου, μειώνει το χρόνο αφύπνισης και βελτιώνει την κατάσταση ύπνου REM. Η σημασία του καλού ύπνου είναι τεράστια.
Ο βαθύς ύπνος που ξεκουράζει, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει τη μνήμη, αυξάνει τη δημιουργικότητα και την αποδοτικότητα. Έρευνες δείχνουν ότι η έλλειψη ύπνου, έχει ορμονικές και μεταβολικές αλλαγές ανάλογες της γήρανσης. Με άλλα λόγια, αν δεν κάνουμε καλό ύπνο, καμιά διατροφή και καμία γυμναστική δε μπορεί να μας κάνει υγιείς.

Είναι πιθανό η αποσύνδεσή μας από τη γη να βλάπτει την υγεία.
Στη σημερινή εποχή, η επανασύνδεσή μας με τη γη ίσως είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε! Βγείτε έξω και περπατήστε ξυπόλητοι ΟΠΟΥ και ΟΠΟΤΕ μπορείτε! Είναι πολύ δύσκολο με τους σημερινούς ρυθμούς να βγαίνουμε έξω κάθε μέρα για μια ώρα, πόσο μάλλον να κοιμηθούμε σε επαφή με τη γή, ωστόσο ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙΤΕ την κάθε ευκαιρία. Τα οφέλη είναι πραγματικά τεράστια.

Μουράτης Ελευθέριος / Οστεοπαθητικός - Φυσιοπαθολόγος

Η γείωση με τη γη

Τι είναι η γείωση με τη γη; (Earthing)
Γείωση (Earthing) είναι η σύνδεση του σώματος μας με την αιώνια, φυσική, απαλή ενέργεια της Γης. Σημαίνει να περπατάμε ξυπόλυτοι στο χώμα, ή να κοιμόμαστε, να καθόμαστε και να εργαζόμαστε συνδεδεμένοι με μια ειδική αγώγιμη συσκευή, που μεταφέρει τη φυσική θεραπευτική ενέργεια της Γης στο σώμα μας.
Για πάνω από 10 χρόνια, χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο - άνδρες, γυναίκες, παιδιά και αθλητές- έχουν βάλει την έννοια της γείωσης στην καθημερινή τους ρουτίνα. Τα αποτελέσματα είναι τεκμηριωμένα και πραγματικά εξαιρετικά.

Πως λειτουργεί η γείωση (Earthing);

Η Γη είναι μια ανεξάντλητη, φυσική πηγή ηλεκτρονίων και ανεπαίσθητων (subtle) ενεργειακών πεδίων που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, του κυκλοφορικού, του συγχρονισμού των βιορυθμών και άλλων φυσιολογικών διεργασιών.
Φλεγμονή είναι μια κατάσταση που προκαλείται από τις θετικά φορτισμένες ελεύθερες ρίζες και συσχετίζεται με χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της γήρανσης.

Όταν το σώμα συνδεθεί με τη Γη, απορροφά ηλεκτρόνια, τα οποία με τη σειρά τους απορροφούν τις θετικά φορτισμένες ελεύθερες ρίζες. Η φλεγμονή ελαττώνεται και ξεκινάει η διαδικασία της ίασης. Η φλεγμονή, η ασθένεια και ο πόνος είναι ουσιαστικά μια εκδήλωση της έλλειψης ηλεκτρονίων από το σώμα μας.
Σύμφωνα με τον Ober Clint, ο οποίος εισήγαγε τον όρο "Earthing", «τα ηλεκτρόνια είναι τα μικρότερα δυνατά αρνητικά φορτία του ηλεκτρισμού. Αυτά τα αρνητικά φορτία (ηλεκτρόνια) έλκονται από τα θετικά φορτία (ελεύθερες ρίζες). Συνδέοντας το σώμα με τη Γη, επιτρέπουμε αυτόματα τη φόρτιση των αγώγιμων ιστών μας με τα ελεύθερα ηλεκτρόνια της Γης με αποτέλεσμα τη μείωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με φλεγμονώδεις συνθήκες».

Η γείωση με τη γη

Πώς γίνεται η γείωση (Earthing);
Ο πιο απλός τρόπος είναι να περπατάμε ξυπόλυτοι και να κοιμόμαστε πάνω στο χώμα.
Επειδή όμως αυτό είναι μάλλον ανέφικτο, ο Ober Clint δημιούργησε μια σειρά ειδικά αγώγιμων συσκευών, που επιτρέπουν τη σύνδεση του σώματος με τη Γη για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και κυρίως κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Το κυριότερο προϊόν ανάμεσα σ’ αυτές τις αγώγιμες συσκευές είναι ένα σεντόνι που συνδέεται μέσω ενός καλωδίου σε μια γειωμένη πρίζα (και μέσω της γείωσης της πρίζας τελικά με τη Γη), είτε εναλλακτικά σε μια ράβδο στο χώμα, συνδέοντας με τον τρόπο αυτό το σώμα μας με τη Γη κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Τι αισθανόμαστε με τη γείωση (Earthing);
Συχνά μια ζεστή, τρεμουλιαστή αίσθηση, μαζί με ένα αίσθημα ευεξίας. Ο οργανισμός φορτίζεται και αισθανόμαστε καλύτερα. Σε περιπτώσεις πόνου το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και συμβαίνει πολύ γρήγορα. Επίσης σε περιπτώσεις αϋπνίας και διαταραχών ύπνου παρατηρείται σχεδόν αμέσως εξαιρετική βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου.

Ποια είναι τα οφέλη από τη γείωση (earthing);

Όταν ο οργανισμός μας συνδεθεί με το ενεργειακό φορτίο της Γης, με τις ειδικές αγώγιμες συσκευές του Ober Clint, έχουμε τα ακόλουθα ευεργετικά αποτελέσματα:

  • Βελτιώνεται εξαιρετικά η ποιότητα του ύπνου
  • Βελτιώνονται ή εξαφανίζονται συμπτώματα από διαταραχές που οφείλονται σε ελεύθερες ρίζες και φλεγμονή
  • Μειώνεται ή εξαφανίζεται ο χρόνιος πόνος
  • Αυξάνεται η ενέργεια του οργανισμού
  • Μειώνονται τα επίπεδα της ορμόνης του άγχους, ελαττώνεται το άγχος και ηρεμεί το νευρικό σύστημα
  • Ομαλοποιούνται οι βιολογικοί ρυθμοί, ρυθμίζοντας το «βιολογικό ρολόι» του οργανισμού
  • Βελτιώνεται η πίεση και η κυκλοφορία του αίματος
  • Ανακουφίζονται μυϊκές εντάσεις και πονοκέφαλοι
  • Προστατεύεται το σώμα από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία του περιβάλλοντος
  • Επιταχύνεται η ανάκαμψη μετά την έντονη αθλητική δραστηριότητα
  • Μειώνεται ή εξαφανίζεται το τζετ λαγκ

Η γείωση με τη γη

Οι παραπάνω φωτογραφίες παρουσιάζουν εικόνες από μικροσκόπιο σκοτεινού πεδίου από το αίμα τριών ατόμων στο ιατρείο του Αμερικάνου καρδιολόγου Dr. Sinatra, ακριβώς πριν και αμέσως μετά από μόλις σαράντα λεπτά γείωσης. Η εικόνα πριν τη γείωση είναι η αριστερή και η εικόνα μετά τη γείωση είναι η δεξιά. Οι εικόνες δείχνουν μια δραματική λέπτυνση των κυττάρων του αίματος. Σύμφωνα με τον Δρ. Σινάτρα, τα παραπάνω αποτελέσματα προτείνουν ότι άτομα με φλεγμονώδες «παχύ» αίμα (τυπικό σε καρδιοπάθειες και διαβήτη) ενδέχεται να αποκτήσουν τεράστια βοήθεια από την καθημερινή γείωση, μειώνοντας τις πιθανότητες για καρδιακό και εγκεφαλικό επεισόδιο.

· Η γείωση μειώνει τη φλεγμονή και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες

Η Γη είναι μια φυσική πηγή ηλεκτρονίων και ανεπαίσθητων (subtle) ενεργειακών πεδίων που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, του κυκλοφορικού, του συγχρονισμού των βιορυθμών και άλλων φυσιολογικών διεργασιών.

Φλεγμονή είναι μια κατάσταση που προκαλείται από τις θετικά φορτισμένες ελεύθερες ρίζες και συσχετίζεται με χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της γήρανσης.

Όταν το σώμα συνδεθεί με τη Γη, απορροφά ηλεκτρόνια, τα οποία με τη σειρά τους απορροφούν τις θετικά φορτισμένες ελεύθερες ρίζες. Η φλεγμονή ελαττώνεται και ξεκινάει η διαδικασία της ίασης. Η φλεγμονή, η ασθένεια και ο πόνος είναι ουσιαστικά μια εκδήλωση της έλλειψης ηλεκτρονίων από το σώμα μας.

Στην εικόνα κάτω παριστάνεται θερμογραφικά το πώς η γείωση μειώνει τη φλεγμονή.

Η γείωση με τη γη

Στην παρακάτω εικόνα έχουμε μια φωτογραφική τεκμηρίωση μιας δραματικής βελτίωσης μιας φλεγμονής με πόνο στο πόδι.

Η γείωση με τη γη

Μια μελέτη σε 12 άτομα σε χρονικό διάστημα 6 εβδομάδων, καταμέτρησε τα επίπεδα της ορμόνης του άγχους, της κορτιζόλης, όπως και της μελατονίνης, η οποία είναι βασικότατη για τον ύπνο και ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό.
Όπως βλέπουμε στα παρακάτω γραφήματα, η γείωση ομαλοποίησε τα επίπεδα της κορτιζόλης, τα οποία πρέπει να είναι χαμηλά τη νύχτα και να αυξάνονται με το ξύπνημα, και αύξησε τα επίπεδα της μελατονίνης.

Η γείωση με τη γη

Δείτε και το ντοκυμαντέρ "Θεραπευτήτε χωρίς κόστος" για την θεραπεία με την γείωση

Πηγές: www.dromostherapeia.gr/, http://www.ecofuture.gr

Διαβάστε ακόμη:Αερόλουτρα-αεροθεραπεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα