Σταφυλοθεραπεία και υγεία

Σταφυλοθεραπεία και υγεία

Τα οφέλη της σταφυλοθεραπείας

Το σταφύλι είναι η ωφελιμότερη τροφή του ανθρώπου και πολύ δίκαια λέγεται βασιλιάς των φρούτων, γιατί είναι η πιο πλούσια σε βιταμίνες κι οργανικά άλατα που χρειάζεται το σώμα από κάθε άλλο είδος τροφής. Τα αμέτρητα κύτταρα που αποτελούν τον οργανισμό προμηθεύονται τα θρεπτικότερα συστατικά από τα σταφύλια που τ΄ανανεώνουν και τα ζωογονούν σύντομα.
Τα καινούργια δε κύτταρα που με την εναλλαγή της ύλης αντικαθιστούν τα γηρασμένα και φθαρμένα, αποκτούν νέα ζωτικότητα, ελαστικότητα κι ακμή κι επομένως οι ίνες και οι ιστοί απαλλάσσονται από την τραχύτητα, οι αρτηρίες και τα νεύρα ελευθερώνονται από τη σκλήρωσι, οι μυς ξαναποκτούν την ευλυγισία τους - με δυο λόγια το σώμα πραγματικά ξανανιώνει.

Όση θρεπτική αξία έχει μια οκά σταφύλια δεν βρίσκεται σε δέκα μεγάλες μπριζόλες ή σε είκοσι αβγά. Εκτός που σ΄αυτά βρίσκονται οι αναγκαιότερες βιταμίνες, περιέχουν ως 20% ζάχαρη, που είναι τόσο ωφέλιμη. Το δε άφθονο νερό τους είναι υγιεινότατο, είναι το μόνο αποτελεσματικό αντιφάρμακο υγρό κατά της αυτοδηλητηριάσεως που μπορεί να βρει κανείς.

Αν θέλετε να δείτε βελτίωση στην υγεία σας, δυό μέρες την εβδομάδα τρώτε μόνον σταφύλια και τίποτε άλλο. Άλλο ένα σύστημα είναι να τρώει κανείς δεκαπέντε μέρες σταφύλια με μαύρο ψωμί.
Το πρωί μόνο σταφύλια. Το μεσημέρι σταφύλια με ψωμί και το βράδυ ψωμί με σταφύλια.Για τα παιδιά αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο. Οι άρρωστοι όμως είναι ανάγκη να υποβληθούν σε συστηματική σταφυλοθεραπεία.
Με τον όρο σταφυλοθεραπεία εννοούμε την απόλυτη μονοδίαιτα από σταφύλια. Τίποτε άλλο. Ούτε γάλα, ούτε καφέ, τσάϊ ή λεμονάδα. Μόνο και μόνο σταφύλια για πέντε, δέκα ή δεκαπέντε μέρες αναλόγως τις περιπτώσεις. Νερό, αν υπάρχει δίψα, επιτρέπεται.

Η ευεργετικότης της σταφυλοθεραπείας

Εξαιρετικώς επιδρά στις εξής χρονικές παθήσεις: Στην δυσκοιλιότητα, την αυτοδηλητηρίαση, τον ρευματισμό, τον αρθριτισμό, το άσθμα, την βρογχίτιδα, την οξύτητα, την ωτίτιδα, την παράλυση κτλ. Η δυσκοιλιότης εξαλείφεται σε λιγότερες από δεκαπέντε μέρες καθώς και ο χρόνιος πονοκέφαλος. Το αίμα πλουτίζεται σε αλκαλικότητα, που είναι η βάση της ανοσίας.
Οι παχύσαρκοι για να απαλλαγούν από τα νοσηρά πάχη τους, πρέπει να κάνουν παρατεταμένες σταφυλοθεραπείες. Με το σύστημα αυτό μπορούν να χάσουν τα περίσσια κιλά τους.
Κατά κανόνα πρέπει να γίνονται 3-4 γεύματα την ημέρα από μια οκά για τους παχείς και έως μιάμισυ οκά για τους ισχνούς. Τα σταφύλια είναι πολύ καλύτερα να τρώγονται μαζί με τις φλούδες και τα κουκούτσια τους, γιατί αυτά είναι η σκούπα των εντέρων. Βοηθούν στην κανονική κένωση. Και το παραμύθι της σκωληκοειδίτιδος να λησμονηθεί για πάντα.

Συμπτώματα της σταφυλοθεραπείας

Κατά την σταφυλοθεραπεία τα ούρα γίνονται πορτοκαλί ή κοκκινωπά, πράγμα πολύ ενθαρυντικό, γιατί αυτό δηλοί ότι έτσι δουλεύοντας εντατικά το συκώτι και τα νεφρά, απορρίπτονται από τον οργανισμό οι τοξίνες, τα άλατα και τα λοιπά ξένα στοιχεία του. Πολλές φορές αναπτύσσεται διάρροια κι έτσι αποκαθαρίζεται τελείως όλο το πεπτικό σύστημα, από τις παλιές σαπισμένες και επικολλημένες στα εσωτερικά του τοιχώματα ουσίες που γίνονται αιτία δηλητηρίων και αιτία των περισσότερων ασθενειών.

Η διάρροια σταματά συνήθως αυτομάτως σε 2-3 μέρες κατά τις οποίες πρέπει να τρώμε λιγότερο. Αν όμως η διάρροια εξακολουθεί, μετριάζεται μ΄ένα ή δύο σκέτα κλύσματα που θα πλύνουν το μεγάλο έντερο. Σε πολλούς πάλι εμφανίζεται δυσκοιλιότης. Γι΄ αυτό συνιστάται να γίνουν και κλύσματα κατά την σταφυλοθεραπεία.

Ο ρόλος της δίψας

Με την σταφυλοθεραπεία συνήθως δεν διψά ο άνθρωπος, αφού το σώμα εφοδιάζεται με το θαυμάσιο φυτικό νερό που περιέχουν άφθονο τα σταφύλια και που συντελεί στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Πάντως αν διψάσει κανείς μεταξύ των γευμάτων των σταφυλιών, πρέπει, αφού περάσουν 2 ώρες από την λήψη των σταφύλων, να πίνει νερό, γιατί η δίψα στην περίπτωση αυτή είναι μία ένδειξις ότι παρουσιάζεται φλόγωσις και ερεθισμός κατά την διάλυση και την απόρριψη των αλάτων του σώματος.

Η σταφυλοθεραπεία στην αρχή κάνει τον άνθρωπο να αισθάνεται κάπως βαρετός και εξαντλημένος. Τους πολύ παχείς μάλιστα τους κρεβατώνει για μερικές μέρες. Αυτό όμως δεν πρέπει να εμπνέει καμιά ανησυχία γιατί η φαινομενική αυτή αδυναμία προέρχεται από το ότι ο οργανισμός συγκεντρώνει και εντείνει τις προσπάθειές του όλες στην εσωτερική εργασία του αυτοκαθαρισμού, της απορρίψεως των νεκρών κυττάρων και της αναπλάσεώς του γενικώς.

Το καλύτερο τονωτικό

Η οργανική κι επομένως αφομοιώσιμη μορφή των συστατικών του σταφυλιού αποτελεί το φυσικότερο και καλύτερο τονωτικό. Η συστηματική σταφυλοθεραπεία θα διώξει από πάνω σας κάθε σωματική και πνευματική τεμπελιά. Την νωθρότητα και την ανορεξία, που είναι οι προάγγελοι της ασθένειας, θα την αντικαταστήσουν η ευεξία και η όρεξις για δουλειά, για κίνηση.
Οι λευκωματούχες ουσίες του σταφυλιού χρησιμοποιούνται για την διόρθωση και την ανάπλαση των φθαρμένων ιστών. Κανένα άλλο τρόφιμο δεν μπορεί ν΄ αναπτύξει γερούς κι ελαστικούς μυς, όπως το σταφύλι. Το νευρικό σύστημα ξεκουράζεται και καλμάρει με την σταφυλοθεραπεία.

Με παρατεταμένη σταφυλοδίαιτα διορθώνονται όλες οι παραμορφώσεις του δέρματος και του σώματος γενικά. Οι κάλοι, τα σπυριά και τα εκζέματα εξαλείφονται. Εν συνδυασμώ δε με κατάλληλη γυμναστική αναπτύσσεται ωραία συμμετρική σωματική διάπλασις.

Ο χυμός των σταφυλιών είναι το αποτελεσματικότερο διαλυτικό των κρυστάλλων και των όγκων του οργανισμού. Με την συστηματική σταφυλοθεραπεία διαλύονται και απορρίπτονται όλα τα ανόργανα στοιχεία του σώματος, που προέρχονται από την ανθυγιεινή διατροφή και τα οποία είναι αιτία όλων σχεδόν των χρονίων παθήσεων, γιατί εργάζονται εντατικά τα τέσσερα όργανα της απεκκρίσεως: οι πνεύμονες, το συκώτι, τα έντερα και το δέρμα.

Πηγή: Τροφή και υγεία/Φυσική υγιεινή - Ηλίας Πέτρου

Διαβάστε ακόμη:Πορτοκαλοθεραπεία

11 σχόλια:

 1. Καλό είναι πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε δίαιτα να παίρνουμε και την σύμφωνη γνώμη του γιατρού μας!

  Δοκίμασα πρίν 1χρόνο μια παρόμοια σταφυλοθεραπεία για 4μέρες που άκουσα στον κύκλο μου και με τα κουκούτσια των σταφυλιών η οποία μου έφερε σοβαρά προβλήματα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος30/7/12, 11:01 μ.μ.

  Κάνατε του κεφαλιού σας, και σας ενημερώνω ότι δεν χρειάζεται να πάρεις καμία γνώμη γιατρού αρκεί να διαβάσεις λίγα για την σταφυλοθεραπεία από σχετικά βιβλία του Σάββα Σαββίδη και Ηλία Πέτρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος31/7/12, 11:46 π.μ.

  Προσοχή! Μην κάνετε σταφυλοθεραπεία γιατί μπορεί να αντιμετωπίσετε έντονα συμπτώματα υγείας και ευεξίας. Αποφύγετε την σταφυλοθεραπεία αν είστε αλλεργικοί στην φυσική διατροφή με φρούτα και λαχανικά εποχής. Τελευταίες έγκυρες μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κατά την διάρκεια της σταφυλοθεραπείας να πάθετε σταφυλοφοβία. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά, ένας στους 1012 (δηλαδή ένας στους 1.000.000.000.000) που έχει κάνει σταφυλοθεραπεία, αντιμετωπίζει συμπτώματα έντονης απογοήτευσης, έως και οργής, όταν δεν μπορεί να βρει σταφύλια στην λαϊκή της γειτονιάς του κατά τους χειμερινούς μήνες. Αν παρόλα αυτά αποφασίσετε να δοκιμάσετε την σταφυλοθεραπεία, θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Είμαστε τυχεροί που στην Ελλάδα μπορεί κάποιος εύκολα να βρει πολλούς ειδικούς, που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεχάσετε κάθε σκέψη περί σταφυλοθεραπείας και οποιασδήποτε άλλης φυσικής διατροφής ή θεραπείας. Κάντε μια πιο προσεκτική έρευνα για την σταφυλοθεραπεία και μετά, αφού μάθετε την αλήθεια μπορείτε να συνεχίσετε την δίαιτα που ακολουθούν οι περισσότεροι άνθρωποι της εποχής μας, δηλαδή την δυτική δίαιτα τύπου fast food και τυποποιημένων με άφθονα συντηρητικά προϊόντων. Θα ήθελα τελειώνοντας να παρακαλέσω αυτόν που δημοσίευσε αυτό το άρθρο να συνεχίσει με παρόμοια άρθρα, ώστε να ξέρουμε τι θα πρέπει να θεωρούμε φυσική διατροφή και θεραπεία για να τα αποφεύγουμε και να τρομάζουμε και άλλους που δεν ξέρουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος31/7/12, 11:48 π.μ.

  σημ. το 1012 είναι 10 στην δωδεκάτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμε 11.46 και 11.48
  Το 10 στην δωδεκάτη είναι ο αριθμός 1 με δώδεκα μηδενικά!!! Ας προσέχουμε λίγο όταν γράφουμε αριθμούς και ιδιαίτερα όταν αυτοί αφορούν σε στατιστικά μεγέθη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος31/7/12, 11:32 μ.μ.

  ..το παραπάνω κείμενο όπως καταλάβατε δεν έχει καμία σχέση με στατιστικά ή άλλη επιστήμη. Ο παραπάνω αριθμός είναι απλά φανταστικός με σκοπό απλά να σατιρίσει την κατάσταση. Το λάθος οφείλεται στην μεταφορά του κειμένου (αντιγραφή – επικόλληση) από άλλο πρόγραμμα που υποστηρίζει κείμενο με μαθηματικά σύμβολα, πράγμα που δεν γίνεται στα σχόλια του blog.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος\
  Αν θέλεις να σατιρίζεις σχόλια καλό θα'ταν να το κάνεις χωρίς τη μάσκα του ανώνυμου!
  Σέβομαι το χώρο θα μπορούσα και'γω να σου απαντήσω καταλλήλως!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμε θεωρώ ότι η zoyzoy εξέφρασε την εμπειρία της όχι με σκοπό να κατακρίνει τη σταφυλοθεραπεία. Πιστεύω δε ότι κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός για αυτό χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση, πολύ περισσότερο αν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, π.χ. αν κάποιος έχει σπαστική κολίτιδα ή άλλα προβλήματα.
  Θεμιτό και αναγκαίο είναι πάντα να παίρνουμε την γνώμη ειδικών διατροφολόγων που γνωρίζουν όμως για την συγκεκριμένη θεραπευτική δίαιτα ή για οποιαδήποτε άλλη εξακολουθήσουμε. Επίσης όταν συμβουλευόμαστε κάποιο βιβλίο, αναγκαίο για να αποκτήσουμε άποψη και να το κατανοήσουμε να το διαβάζουμε ολόκληρο μέχρι το τέλος και όχι αποσπασματικά.
  Τέλος θέλω να πιστεύω ότι δεν έγραψες το σχόλιο με σκοπό να κατακρίνεις τη zoyzoy αλλά με σκοπό να υπερασπιστείς τη σταφυλοθεραπεία και τις φυσικές θεραπείες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος9/8/12, 12:02 μ.μ.

  Φέτος την κάνω για 4η χρονιά και είναι εξαιρετική. Την πρώτη χρονιά μάλιστα αμέσως μετα την αγωγή έκανα εξετάσεις αίματος και ήταν άψογες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Έκανα κι εγώ σταφυλοθεραπεία πέρυσι.Τα αποτελέσματά της πάνω στο σώμα και τη διάθεσή μου ήταν καταπληκτικά.Μαζί μου και 2 ακόμη φίλες που έχουν ακριβώς την ίδια άποψη με εμένα.Έκανα κι εξετάσεις αίματος μετά τη σταφυλοθεραπεία και ήμουν μιά χαρά.Φυσικά αύριο ξεκινάω ξανά 2 μέρες αφαγία,7-10 μέρες σταφυλοθεραπεία καθαρά,μετά μια εβδομάδα διάφορα φρούτα ,μετά φρούτα και λαχανικά και τέλος επαναφορά σε κανονική δίαιτα.Είναι απαραίτητο να διαβάσετ βιβλιογραφία πριν ξεκινήσετε...Ααα ξκινούν και οι 2 φιλες μου!Προσοχή τα σταφύλια αυτστηρά βιολογικά.Υπέροχα είναι....Καλή επιτυχία.
  Άννα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος20/9/12, 11:30 π.μ.

  posa kila stafili tros tin hmera?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα