Αποτοξίνωση του οργανισμού με άλατα Έψομ

άλατα Έψομ
Photo Credit Salt image by lefebvre_jonathan from Fotolia.com

Πως χρησιμοποιούμε τα άλατα Έψομ για αποτοξίνωση του οργανισμού

Τα άλατα έψομ είναι ένα φυσικό ορυκτό πολύ δραστικό και αποτελεσματικό για να αγνοηθεί. Αλλάζοντας την οσμωτική ισορροπία των ιστών, παρασύρει έξω τη βρωμιά και το πυώδες υλικό, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος στις τραυματισμένες περιοχές. Το μούλιασμα με άλατα έψομ είναι η πιο χρήσιμη θεραπεία για πληγές, για δηλητηρίαση στο αίμα, μολύνσεις που θεραπεύονται αργά, εξογκώματα του δέρματος (φλύκταινες), ανοικτές πληγές, κατακλύσεις του δέρματος, φλεγμονές και πόνους καθώς και κακή κυκλοφορία.

Παράδειγμα συνήθους διαλύματος:

250 γραμμάρια άλατα σε δύο λίτρα ζεστού νερού

άλατα Έψομ
Photo Credit Jupiterimages/Pixland/Getty Images

Διαδικασία Παρασκευής κομπρέσας με άλατα έψομ

Ανακάτεψε τα άλατα σε πολύ καυτό νερό μέχρι να διαλυθούν. Μούσκευε συνέχεια την προσβεβλημένη περιοχή με την κομπρέσα, ανανεώνοντάς τη όταν αρχίζει να κρυώνει. Συνεχίστε για το λιγότερο 10 λεπτά. Επιτρέψτε στην περιοχή να στεγνώσει με τον αέρα.

Οι κομπρέσες χρησιμοποιούνται περισσότερο σε ασθένειες που βρίσκονται σε περιοχές του σώματος που είναι δύσκολο να μουλιάσουν. Για παράδειγμα σε ένα εξάνθημα στο μάγουλο, σε μία κατάκλιση στο γοφό ή σε ένα τσίμπημα εντόμου στον ώμο.

Διαδικασία παρασκευής αλάτων έψομ για μπάνιο χεριών και ποδιών

άλατα Έψομ
Photo Credit Goodshoot/Goodshoot/Getty Images

Ανακατέψτε τα άλατα έψομ σε τέσσερα λίτρα πολύ ζεστού νερού σε ένα πολύ μεγάλο δοχείο, μέχρι να διαλυθούν. Βυθίστε τα χέρια ή τα πόδια σας μέσα στο νερό και κρατήστε τα εκεί για όσο χρόνο μπορείτε να αντέξετε και μετά βυθίστε στιγμιαία σε μία λεκάνη με κρύο νερό. Εναλλακτικά μεταξύ ζεστών και κρύων βυθισμάτων, βαθμιαία αυξήστε την διάρκεια του χρόνου στα άλατα. Η εναλλαγή ζεστού κρύου αυξάνει την τονωτική κυκλοφοριακή δράση των αλάτων έψομ. Το μούλιασμα των άκρων, ενδείκνυται στην θεραπεία διαφόρων προβλημάτων του κυκλοφορικού ή σε συγκεκριμένες πληγές, όπως μία μελανιασμένη, χτυπημένη πληγή ή ένα μολυσμένο δάκτυλο ή νύχι.

Μπάνια σε άλατα έψομ

Το μπάνιο ολόκληρου του σώματος σε άλατα έψομ ενδείκνυται για την αντιμετώπιση γενικών πόνων και φλεγμονών, για την ανακούφιση των νεύρων, και επιπλέον ακόμα και στους καρκινοπαθείς, καθώς συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών μέσω του δέρματος.
Το μπάνιο διεγείρει την γενική κυκλοφορία και αυξάνει τους σφυγμούς της καρδιάς.

Αντενδείξεις: Το μπάνιο ολόκληρου του σώματος σε άλατα epsom δεν συνιστώνται σε ανθρώπους που πάσχουν από υπέρταση ή από χαμηλό αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Διαδικασία
Χρησιμοποιήστε το λιγότερο 4 φλιτζάνια (1 κιλό) από άλατα έψομ σε κάθε μπάνιο.
Κάντε το μπάνιο ζεστό (το ανώτερο 42 C = 108 F
Διαλύστε τα άλατα έψομ μέσα στο νερό, μπείτε μέσα και παραμείνετε για 15-20 λεπτά. Μόλις τελειώσετε το μπάνιο σκουπιστείτε με πετσέτα και αναπαυθείτε.
Μπορεί η ποσότητα που χρησιμοποιείται να φαίνεται υπερβολική αλλά το σώμα σας θα σας ευχαριστήσει γι αυτό.

Πηγή: Making plant medicine-Richo Cech

Πληροφορίες
Τα άλατα έψομ φτιάχνονται από την ένωση θεϊκού μαγνησίου και πήραν την ονομασία τους από την πόλη Έψομ της Αγγλίας. Το μαγνήσιο και το θεϊκό άλας παίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος.
Το μαγνήσιο είναι σημαντικό σε αυτό, βοηθάει στη διατήρηση της ζωτικότητας των ενζύμων στο σώμα σας και στην ομαλή σωματική λειτουργία.
Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς έχουν έλλειψη μαγνησίου, που πιστεύεται ότι είναι ένας παράγοντας για πολλά προβλήματα υγείας.
Το θεϊκό άλας επίσης παίζει ένα σημαντικό ρόλο στο πως δουλεύει το σώμα σας.
Έχει ένα ρόλο στο σχηματισμό του εγκεφαλικού ιστού και στις πρωτεΐνες των αρθρώσεων και μπορεί να δυναμώσει τα τοιχώματα της πεπτικής οδού [Πηγή: Epsom Salt Council].

Κάνοντας ένα μπάνιο με άλατα έψομ βοηθάει στην αποκατάσταση μαγνησίου και θεϊκού άλατος στο σύστημά σας, επειδή αυτά μπορούν να απορροφηθούν από το δέρμα σας.
Μερικοί γιατροί συνιστούν μπάνια μουλιάσματος 3 φορές την εβδομάδα για περίπου 12-15 λεπτά.

Πηγή:http://health.howstuffworks.com

Διαβάστε ακόμη:Ενεργός άνθρακας

11 σχόλια:

  1. Σωστά τα αναφερόμενα στο άρθρο για τις θεραπευτικές ιδιότητες, με μια μικρή ένσταση. Οι ποσότητες για τα Epsom Salts που αναφέρονται ίσως είναι μικρή υπερβολή. Και με τις μισές και λιγότερες ποσότητες έχεις εξαιρετικό αποτέλεσμα.

    Επίσης χρήσιμη θα ήταν και η πρόσμιξη (50-50) με φυσικό θαλασσινό αλάτι για τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία, καθώς και η προσθήκη θεραπευτικών βοτάνων από την πλούσια χλωρίδα μας.

    Για όσους θέλουν να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα τους (με τη μέθοδο (peeling) είναι ίσως το καλύτερο υλικό!

    Αύριο Θόδωρε θα έχεις την ευκαιρία να τα δείς από κοντά σε διάφορα χρώματα και εμπλουτισμένα με αιθέρια έλαια :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστα η ποσότητα στο ολόκληρο μπάνιο σε σοβαρές ασθένειες σύμφωνα και με τον Dr. John Christopher είναι από 1/2 έως και 1 1/2 κιλό...
    Μην είμαστε τσιγκούνηδες με την υγεία μας, το ένα κιλό έχει μόνο 2 ευρώ. Τέλος οι περισσότερες ιαματικές πηγές στην Ελλάδα έχουν θεϊκό μαγνήσιο, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο, δυστυχώς λίγοι το γνωρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σας. Θα μας πείτε παρακαλώ που βρίσκουμε τα άλατα αυτά? Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τα άλατα εντάξει!!! Η κιθάρα είναι κουρντισμένη ή θα πάει τσάμπα το αρβανίτικο ρουμπίνι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχα! Αντώνη σήμερα η δουλειά θα πάει ακαπέλα! Πάντως σου έχουμε τροβαδούρο έτοιμο για όλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά τ'αλατα δρούν μόνο σε εξωτερικές πληγές ή κακώσεις?
    Κάνουν δηλαδή για ινομυώματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα και ενα μεγάλο μπράβο για την ιστοσελίδα σας.
    Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω διαλυμένα στο νερό στην παρασκευή σαπουνιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημερα! Ξερουμε καποιο εγκυρο καταστημα για να προμηθευτω τα εν λογω άλατα?Ευχαριστω..Αν μπορει να γινει και παραγγελεια ηλεκτρονικα ακομα καλυτερα γιατι μενουμε επαρχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχω ακουσει οτι σε ορισνενες περιπτωσεις πίνουμε κ εσωτερικα σε μικτη ποσοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι σαν καθαρτικό του εντέρου, το χρησιμοποιούσαν παλιότερα περισσότερο αλλά και ακόμα και σήμερα

      Διαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα