Πέμπτη, Απριλίου 27, 2017

Φτιάχνω σπιτικό κέικ σοκολάτας

Φτιάχνω σπιτικό κέικ σοκολάτας

Ίσως το καλύτερο κέικ σοκολάτας που έχετε φάει!

Υλικά

  • 185 γραμμάρια μαλακωμένο βιτάμ
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 βανίλιες μικρές ή ένα φακελλάκι
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλιτζάνι σκόνη κακάο, κοσκινισμένη
  • 1 ¼ φλιτζάνι γάλα

Φτιάχνω σπιτικό κέικ σοκολάτας

Παρασκευή κέικ σοκολάτας

  • Ρίχνω το βιτάμ την ζάχαρη και τις βανίλιες σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να γίνει λείο και αφράτο. Προσθέτω τα αυγά χτυπώντας καλά.
  • Κοσκινίζω σε ένα σκεύος τα αλεύρια και το κακάο ανακατεύοντας καλά και το ρίχνω μέσα στο μίγμα βουτύρου εναλλάξ με το γάλα.
  • Μεταφέρω το μείγμα σε ένα ταψάκι των 20 εκατοστών και ψήνω για 55 λεπτά στους 190 βαθμούς.
    Αφήνω το κέικ να κρυώσει μέσα στο ταψάκι και κόβουμε σε 6-8 μερίδες.
    Περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας.

Φτιάχνω σπιτικό κέικ σοκολάτας

Παρασκευή σάλτσας σοκολάτας

Υλικά σάλτσας σοκολάτας

    >
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ¼ φλιτζάνι κοσκινισμένη σκόνη κακάο
  • 2 κουταλιές σούπας βιτάμ

Ρίχνω τη ζάχαρη, το κακάο, την κρέμα γάλακτος και το βιτάμ σε ένα σκεύος και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ανεβάζω λίγο τη θερμοκρασία μέχρι να πάρει βράσει η σάλτσα.
Χαμηλώνω και πάλι την φωτιά και σιγοβράζω για 5 λεπτά μέχρι να πήξη ελαφρά η σάλτσα.
Περιχύνω το σοκολατένιο κέικ με την ζεστή σάλτσα σοκολάτας και το αφήνω να κρυώσει.

Φτιάχνω σπιτικό κέικ σοκολάτας

Συμπληρωματικά: Το κέικ είναι υπέροχο και χωρίς την σάλτσα σοκολάτας και είναι το ίδιο υπέροχο ζεστό ή κρύο. Τρώγεται από μικρά και μεγάλα παιδιά!

Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω κέικ με πετιμέζι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.