Τριήμερο δράσης γιά τη φυσική καλλιέργεια με το Παναγιώτη Μανίκη

Τριήμερο δράσης γιά τη  φυσική καλλιέργεια με το Παναγιώτη Μανίκη

H Φυσιολατρική Ομάδα Αντιρρίου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ οργανώνει τριήμερο δράσης, με τίτλο "ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ", από την Παρασκευή 16 έως και την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 στο Αντίρριο.
Η δράση είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα με κεντρικό πρόσωπο τον κ. Παναγιώτη Μανίκη που θα παρουσιάσει τη μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας, δια της οποίας πιστεύουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον οικονομικό "πόλεμο" που διέρχεται η χώρα μας, μέσα από συλλογικές δράσεις.
Την Παρασκευή το βράδυ θα οργανωθεί συζήτηση επί της κεντρική ιδέας της φυσικής καλλιέργειας, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα γίνει σε εργαστήριο αγροκτήματος της περιοχής μας, πρακτική εφαρμογή των μεθόδων.

Η φυσική καλλιέργεια είναι μια μέθοδος γεωργίας στην οποία δε χρησιμοποιούνται λιπάσματα και φυτοφάρμακα, δε γίνεται κατεργασία της γης, ούτε βοτάνισμα η ζιζανιοκτονία. Ο εμπνευστής της, αγρότης, φιλόσοφος, και πρώην φυτοπαθολόγος, ο Ιάπωνας Μασανόμπου Φουκουόκα, μαθητής του οποίου ήταν ο κ. Παναγιώτης Μανίκης, την ονομάζει και μέθοδος του να μην κάνεις τίποτα.

Τριήμερο δράσης γιά τη  φυσική καλλιέργεια με το Παναγιώτη Μανίκη

Οι 4 βασικές αρχές της Φυσικής καλλιέργειας είναι:

Όχι κατεργασία της γης - όχι στο όργωμα,
Όχι λίπασμα,
Όχι βοτάνισμα,
Όχι φυτοφάρμακα.

Η φυσική καλλιέργεια, διαφέρει ριζικά τόσο από την επιστημονική γεωργία, όσο και από την βιολογική η την οργανική η την παραδοσιακή γεωργία, γιατί έχει ως φιλοσοφική αφετηρία την άποψη ότι η γης είναι τέλεια σε αντίθεση με την ανθρώπινη γνώση που είναι ατελής και περιορισμένη.

Τριήμερο δράσης γιά τη  φυσική καλλιέργεια με το Παναγιώτη Μανίκη

Τριήμερο δράσης γιά τη  φυσική καλλιέργεια με το Παναγιώτη Μανίκη

Σήμερα η φυσική καλλιέργεια έχει φτάσει στη μέγιστη απλότητα. Μπορούμε να δημιουργήσουμε αγροκτήματα, να αναβλαστήσουμε άγονους λόφους και βουνά, να μετατρέψουμε τη γη σε παράδεισο, τυλίγοντας σπόρους μέσα σε σβώλους από αργιλόχωμα ("βόμβες") και σπέρνοντας μια μεγάλη ποικιλία από 100 και πλέον είδη οπωροφόρων και δασικών δένδρων, λαχανικών, σιτηρών, και φυτών χλωρής λίπανσης, πριν αρχίσει η περίοδος των βροχών (Άνοιξη – Φθινόπωρο).

Τριήμερο δράσης γιά τη  φυσική καλλιέργεια με το Παναγιώτη Μανίκη

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Παρασκευή 16 Μαρτίου 20:00 - 21:30 στο Πνευματικό Κέντρο (στην πλατεία Αντιρρίου)διάλεξη - συζήτηση με τον Παναγιώτη Μανίκη και τους συνεργάτες.
Σάββατο 17 Μαρτίου 08:00 - 18:00 "Εργαστήριο μεθόδων φυσικής καλλιέργειας", σπέρνουμε σε αγρόκτημα, στη δυτική ακτή του Αντιρρίου.
Κυριακή 18 Μαρτίου 08:00 - 13:00 Κλάδεμα διάθεση σπόρων, ερωτήσεις απορείες, στο ίδιο αγρόκτημα.

Πως θα πάω:
Από Πάτρα:
Με λεωφορείο (ΚΤΕΛ) στάση Αντίρριο ή αφήνω το ΙΧ στο ΡΙΟ και με το πλοίο της γραμμής (χωρίς εισιτήριο) περνάω στο ΑΝΤΙΡΡΙΟ.

Από Ναύπακτο:
Αστικό λεωφορείο στάση ΑΝΤΙΡΡΙΟ.

Που θα πάω:
Την Παρασκευή 20:00:
Στην πλατεία στο ΑΝΤΙΡΡΙΟ, στο πνευματικό κέντρο, 80 μέτρα από την προβλήτα Αντιρρίου.

Το Σάββατο και Κυριακή 08:00:
Ακολουθώ για 300 μέτρα, τον παραλιακό δρόμο της δυτικής ακτής από την προβλήτα και φτάνω στο αγρόκτημα. Σημάδια με το σήμα του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ με καθοδηγούν.

Για περισσότερες πληροφορίες αν έρχομαι με ΙΧ, μπαίνοντας στο Αντίρριο, σταματάω στο πρώτο CAFE που συναντάω (DIVINO) και ρωτάω να με καθοδηγήσουν.

Τριήμερο δράσης γιά τη  φυσική καλλιέργεια με το Παναγιώτη Μανίκη

Τα υπόλοιπα δια ζώσης......
Περισσότερα και από την πηγή:

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
Με την υποστήριξη και την συμμετοχή του www.ftiaxno.gr

9 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΚΟΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗΝ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΔΡΑΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΩ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΕΙΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΟΡΟΣ ΚΕΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ Η ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΩ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΜΕΙΝΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χώρος για φιλοξενία δυστυχώς δεν υπάρχει. Θα πρέπει οι παραβρισκόμενοι να έχετε κανονίσει από πριν την διαμονή σας στη γύρω περιοχή.

    Από Πάτρα μπορείτε να αφήσετε το αμάξι σας στο παρκινγκ στη προβλήτα του Ρίου και να περάσετε με το πλοίο. Δεν χρειάζεστε μεταφορικό μέσο για να παρακολουθείστε τις εκδηλώσεις στο Αντίρριο , γιατί οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευχαριστώ πολύ.θα βρούμε λύση πριν καταλήξουμε σε ξενοδοχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/3/12, 10:09 μ.μ.

    Πάρα πολύ ωραία. Βρήκα μια σελίδα - οδηγό για την περιοχή με πάρα πολλά χρήσημα.
    www.nafpaktia.com
    Αν κάποιος θελήσει βοήθεια έχει το τηλέφωνο πάνω στην ανακοίνωση που θα απαντήσουν με καλή διάθεση για εξυπηρέτηση οι διοργανωτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/3/12, 10:20 μ.μ.

    Όποιος πάει και έχει διάφορους σπόρους καλό είναι να πάρει μαζί του για να κάνει και ανταλλαγή. Πρέπει πάντα σε κ΄΄αθε ευκαιρία να το κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω οτι είναι μια από τις καλύτερες ευκαιρίες για να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στην φύση και να ακούσει δυνατά το συγνώμη που της χρωστάμε. Οι άνθρωποι του Αριστοτέλη έχουν παρουσιάσει έργο στην περιοχή τους από ότι βλέπω στην σχετική σελίδα τους. Αυτό είναι ακόμα ένα μεγαλύτερο έργο προσφοράς προς την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον.
    Εύχομαι ότι καλύτερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος4/3/12, 11:32 μ.μ.

    ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΡΘΩ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΣΩ ΚΑΝΕΝΟΣ ΒΙΝΤΕΟ?
    ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΚΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Φύτουλας7/3/12, 8:49 π.μ.

    Συγχαρητήρια εκ των προτέρων για την διοργάνωση και προβολή τόσων σημαντικών Δράσεων!!! Η συμμετοχή του κόσμου θα είναι μεγάλη. Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kalhspera sas kai mprvo gia tis gnoseis poy mas dinete.exo 2 kthmata me rodakina ekana to xeimona osekasmi me 80litra to tono thuoasbestio kai prothes poy phga htan gemato eksoasko kapia gnomh h idea giati einai entagmena se biologikh gergia,pali tiasbestio parakalo an kapios gnorizei as apantisei giati milame gia 80 tonoys rodakino sas eyxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα