Η ιστορία ενός σκύλου... στην Ελλάδα

Η ιστορία ενός σκύλου

Ο Θανάσης είναι ένας απίθανος σκύλος και η ιστορία του συγκλονίζει! Έγινε ο πρωταγωνιστής της ταινίας μικρού μήκους του Δημήτρη Σοφιανόπουλου και η κινηματογραφική ιστορία του έφτασε μέχρι την αγγλική έκδοση του ειδησεογραφικού δικτύου Al Jazeera!
Όμως η αληθινή ιστορία του είναι ακόμη πιο συγκλονιστική...

Ο Θανάσης ήταν αδέσποτος, μέχρι που τον υιοθέτησε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από την Ελευσίνα. Εκεί βρήκε τη στοργή που του έλειπε στους δρόμους και ζούσε αρκετό καιρό ευτυχισμένος.

Δυστυχώς όμως, μια ημέρα όλα άλλαξαν. Πριν από 5 χρόνια οι ιδιοκτήτες του δολοφονήθηκαν από εγκληματίες που εισέβαλαν στο σπίτι τους για να τους ληστέψουν. Επί τέσσερις ημέρες το σκυλί έμεινε κοντά στα νεκρά αφεντικά του, θρηνώντας.

Την Πέμπτη ημέρα κατάφερε με κάποιο τρόπο να βγει από το σπίτι. Τα επίμονα γαυγίσματά του προκάλεσαν την περιέργεια των γειτόνων, οι οποίοι ειδοποίησαν τις Αρχές που βρήκαν τα πτώματα. Στη συνέχεια το σπίτι σφραγίστηκε και ο μικρός τετράποδος έμεινε άστεγος και γύριζε στους δρόμους!

Η ιστορία ενός σκύλου

Η ιστορία του έγινε γνωστή και μάλιστα προβλήθηκε και από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Αργότερα, η ιστορία του Θανάση μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης της Ολλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας, συγκινώντας το κοινό.
Πιο πολύ από όλους όμως συγκινήθηκε η Τζούλια Φιλίππου, η οποία τον αναζήτησε, τον βρήκε και τον πήρε κοντά της, αποφασίζοντας να τον υιοθετήσει!
Espresso

Υ.Γ. Να σημειώσουμε ότι η Τζούλια Φιλίππου, εκπαιδεύτρια σκύλων, έφυγε ξαφνικά από την ζωή πριν ένα χρόνο έπειτα από τροχαίο δυστύχημα. Ο Θανάσης έζησε για 2η φορά την "εγκατάλειψη" αλλά πλέον ζει ευτυχισμένος με μια νέα οικογένεια.

Δείτε την ταινία

Πηγή: www.dogw0rld.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμη:Νερό το μεγάλο μυστήριο

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/10/13, 2:40 μ.μ.

    Αμάν πλέον...με τα φίλμ που προβάλουν διεθνώς μία εικόνα εξαθλίωσης, κατάντιας, φρίκης...! Η εικόνες μου θήμησαν κάποιες εικόνες από γειτονιές τριτοκοσμικές της Μ.Ανατολής..! Είπαμε..όχι όμως κι'ετσι...!Ναι υπάρχει γενικά φτώχια..συμφωνώ και με όλα..αλλά όχι και για τις ανάγκες ενός Hybrid Film να δείχνουμε ΤΕΤΟΙΕΣ εικόνες...πως θα εκλάβουν οι έξω τη χώρα μας...! Αίσχος..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή αυτές οι εικονες δεν υπάρχουν; Τις δημιούργησε ο σκηνοθέτης; Είτε μας αρέσει είτε δε μας αρέσει υπάρχουν αυτές οι γειτονιές. Κι αν δεν μας αρέσει ας φροντίζαμε να τις φτιάξουμε αντί να φοβόμαστε μπας και τις δουν οι... ξένοι και μας παρεξηγήσουν!!! Λες και δεν μας θεωρούν τριτοκοσμικούς με τους λακέδες που μας κυβερνούν και δέχονται οτιδήποτε από τους τρικλασάτους υπαλλήλους των διαφόρων οργανισμών. Λες και χρειάζεται να δουν αυτές τις γειτονιές για να αντιληφθούν πως αυτός ο τόπος κατοικείται από έναν λαό στην πλειοψηφία του χωρίς ουσιαστική παιδεία, που επιτρέπει να του κολλάνε τη ρετσινιά του τεμπέλη, του κουτοπόνηρου κ.λπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/11/13, 12:28 π.μ.

    Γιατι δεν λεει κανενεας οτι ο σκυλος ειναι γρουσουζης?ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα