Σπόροι Τριγωνέλλας για υγιή μαλλιά

Σπόροι Τριγωνέλλας για υγιή μαλλιά: καλλιέργεια

Υγιή μαλλιά με σπόρους τριγωνέλλας

Η σπόροι της τριγωνέλλας είναι βασικό συστατικό της ινδικής κουζίνας. Όμως υπάρχει μια άλλη πτυχή τους, που το υπέροχο αυτό μπαχαρικό μπορεί να μας φανεί πολύ χρήσιμο. Η τριγωνέλλα είναι ένας άριστος, χαμηλού κόστους και ασφαλής τρόπος για να θέσετε τέρμα σε όλα σχεδόν τα προβλήματά των μαλλιών σας. Προβλήματα στα μαλλιά όπως πιτυρίδα, η τριχόπτωση και η θαμπάδα, είναι συχνά προβλήματα που οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουμε σήμερα, “χάρη” στην ρύπανση και το στρες.

Η σπόροι της τριγωνέλλας με τους υψηλή περιεκτικότητα πρωτεϊνών και νικοτίνης θα βοηθήσει στην αύξηση των τριχών. Η αφθονία της λεκιθίνης, βοηθά στη διατήρηση των μαλλιών που τρέφονται καλά και κρατά το τριχωτό της κεφαλής, δροσερό. Όλα αυτά μας προστατεύουν από τα ξηρά μαλλιά και την πιτυρίαση.

Οι σπόροι της τριγωνέλλας έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία προβλημάτων στα μαλλιά, έχουν δοκιμαστεί, είναι ασφαλείς και έτσι μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε χωρίς δεύτερη σκέψη. Εδώ είναι μερικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να πάρετε το καλύτερο, προκειμένου να έχετε τα μαλλιά σας ισχυρά και λαμπερά. Τίποτε άλλο δεν μπορεί να σας βοηθήσει τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Πιτυρίδα
Η πιτυρίδα οφείλεται ουσιαστικά στο ξηρό δέρμα ή στα υποσιτιζόμενα μαλλιά.
Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας σπόρους τριγονέλλας για 12 ώρες στο νερό. Τους αλέθουμε για να γίνουν μια λεπτή πάστα και προσθέτουμε ανακατεύοντας μια κούπα ξίδι μηλίτη. Η διάρκεια της μάσκας μαλλιών δεν πρέπει να μείνει στο κεφάλι μας περισσότερο από 30 λεπτά. Ξεπλύνετε τη μάσκα με σαμπουάν. Η εφαρμογή μία φορά την εβδομάδα, εξασφαλίζει μια αποτελεσματική θεραπεία για την πιτυρίδα και την φαγούρα του τριχωτού της κεφαλής. Για όσους δεν έχουν χρόνο, μπορούν να χρησιμοποιήσουν σκόνη Τριγωνέλλας, αναμιγνύοντάς την με το ζεστό νερό και να κάνουν μια πάστα που θα εφαρμοστεί ως μάσκα μαλλιών. Είναι εξ ίσου αποτελεσματική για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας. Η διάρκεια της μάσκας μαλλιών μπορεί να αυξηθεί έως μία ώρα, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Μαλακτικό
Η γλοιώδης υφή της τριγωνέλλας αφού μουλιάσει μια μέρα, δίνει μεγάλη λάμψη στα μαλλιά. Εφαρμόστε το μίγμα στο τριχωτό της κεφαλής και σε όλο το μήκος της τα μαλλιών σας και ξεβγάλτε πριν στεγνώσει. 30 λεπτά αρκούν για να επιδράσει ευεργετικά στα μαλλιά σας και να σας δώσει τα αποτελέσματα που περιμένετε από ένα μαλακτικό.

Η ανάμειξη της μουλιασμένης τριγωνέλλας με άνθη ιβίσκου, μας δίνει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Μια ακόμη μέθοδος στην οποία χρησιμοποιούν σπόρους τριγωνέλλας για να προσθέσουν λάμψη στα μαλλιά τους, είναι με την προσθήκη λαδιού καρύδας. Βράστε τους σπόρους και μουλιάστε τους σε λάδι καρύδας, για 24 ώρες. Στραγγίστε αυτό το έλαιο και χρησιμοποιήστε το ως τονωτικό για μασάζ στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας, τρεις φορές την εβδομάδα. Όχι μόνο θα σας βοηθήσει στην λάμψη των μαλλιών σας, αλλά θα περιορίσει και την πτώση τους, ενώ θα βοηθήσει και στην επιμήκυνση.

Τριχόπτωση
Οι σπόροι τριγωνέλλας έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και νικοτίνη που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των μαλλιών και την πρόληψη της φαλάκρας ή της αραίωσης τους. Χρησιμοποιώντας για μασάζ, τριγωνέλλα σε σκόνη -αναμειγμένη με νερό ως μάσκα μαλλιών ή χρησιμοποιώντας λάδι καρύδας στραγγισμένο, αφού έχουμε βράσει σπόρους τριγωνέλλας μέσα σε αυτό, μπορεί να μειώσει την πτώση των μαλλιών σε μεγάλο βαθμό.

Σπόροι Τριγωνέλλας για υγιή μαλλιά: καλλιέργεια

Τα οφέλη των σπόρων της τριγωνέλλας για τον περιορισμό της πτώσης των μαλλιών μπορούν να μεγιστοποιηθούν με τον ακόλουθο τρόπο:

Βάζουμε περίπου 3 κουταλιές της σούπας σπόρους σε ένα ποτήρι που περιέχει 3/4 κοκοφοινικέλαιο και το τοποθετούμε σε μπεν μαρί. Το βραστό νερό θα θερμάνει το μείγμα. Αφού κρυώσει, το αφήνουμε στον ήλιο για μια εβδομάδα, κουνώντας το κάθε τόσο. Στραγγίζουμε, το αποθηκεύουμε και το χρησιμοποιούμε κάνοντας μασάζ του τριχωτού της κεφαλής και στα μαλλιά μας, τουλάχιστον μια ώρα πριν τα πλύνουμε με σαμπουάν. Η χρήση της πάρα πάνω μεθόδου, είναι αποδεδειγμένο ότι θα βοηθήσει πολύ τα μαλλιά σας. Οι θεραπείες με βότανα, απαιτούν χρόνο για να έχουν αποτελέσματα, αλλά αυτή είναι εδώ και χρόνια δοκιμασμένη μέθοδος κι αν είστε υπομονετικοί και τακτικοί, θα έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πηγή: www.readanddigest.com

Διαβάστε ακόμη:Μαλλιά τριχόπτωση αλωπεκίαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα