5ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας

5ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας

“Η συμβολή των μικροοργανισμών στη γεωργία, παραγωγή τροφίμων υγεία”

Το 5ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας με τίτλο «Η συμβολή των μικροοργανισμών στη γεωργία, παραγωγή τροφίμων και υγεία» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Χορηγοί επικοινωνίας η Agrenda και το Agronews.

Oι εργασίες του θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα Seth Frank της Σπουδαστικής Εστίας Aliki Perroti, στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

H εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από τον επικεφαλής του Perrotis College και της Μεταπτυχιακής Σχολής του, δρ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και θα έχει ως θέμα: «Οι μεταγονιδιωματικές τεχνολογίες και η αποτίμηση των ωφέλιμων (προβιοτικών) μικροβίων στα φυτά, ζώα, τρόφιμα και ανθρώπους». Θα ακολουθήσει εισήγηση στην πρώτη ενότητα του Συνεδρίου από τον καθηγητή και υπεύθυνο του τμήματος Διαχείρισης Αγρο-Περιβαλλοντικών Συστημάτων του Perrotis College, Αθανάσιο Γκέρτση με θέμα: «Ο μικρόκοσμος του εδάφους… συμβολή του στη γεωργία και παραγωγή τροφίμων».

Το ετήσιο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας διοργανώνεται αδιάλειπτα από το 2012 και έχει πλέον καταστεί θεσμός στα δρώμενα της πόλης ως η κορυφαία εκδήλωση του είδους. Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο δίνει συνέχεια σε αυτήν την επιτυχημένη πορεία συνδράμοντας τον αγρότη-επιχειρηματία μέσω αυτής της στοχευμένης, συνοπτικής και παρεμβατικής εκδήλωσης.

Το φετινό Συνέδριο εισέρχεται στον μικρόκοσμο εξετάζοντας το ρόλο και την αξιοποίηση των μικροοργανισμών σε όλα τα επίπεδα της αγροδιατροφικής αλυσίδας. Οι βιοδιεργασίες που σχετίζονται με την παρουσία μικροοργανισμών απαντώνται σε πλήθος περιπτώσεων της φυτικής και ζωικής παραγωγής καθώς και σε προϊόντα που απευθύνονται στον τελικό καταναλωτή. Παράλληλα μικροβιακοί πληθυσμοί προσδίδουν προστιθέμενη αξία και αποτελούν σημαντικό τμήμα της ταυτότητας αγροδιατροφικών προϊόντων, ιδιαίτερα των παραδοσιακών τροφίμων. Το διεθνώς αυξανόμενο καταναλωτικό ενδιαφέρον για τη σχέση μεταξύ διατροφής και υγείας, και η συσχέτιση μεταξύ "φιλικών" μικροοργανισμών και υγείας, φέρνουν το συγκεκριμένο θέμα στο επίκεντρο μελλοντικών εξελίξεων του αγροτεχνολογικού κλάδου με σημαντικές οικονομικές και επιχειρηματικές δυνατότητες.

Ως εκ των ανωτέρω, το Συνέδριο εστιάζει στην αποτύπωση του ρόλου των μικροοργανισμών με εφαρμογές σε γεωργία, κτηνοτροφία, τρόφιμα και υγεία, και αναδεικνύει αντιπροσωπευτικά πρακτικά παραδείγματα. Επιπρόσθετα το Επιμελητήριο εμπλουτίζει την αξία της εκδήλωσης παρέχοντας τη δυνατότητα έκθεσης προϊόντων και τεχνολογιών σε ενδιαφερόμενες εταιρίες.

Όπως και στα προηγούμενα συνέδρια, έτσι και φέτος, αναμένεται να συμμετάσχει σημαντικός αριθμός διακεκριμένων επιχειρηματιών, υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων, εκπροσώπων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, του κλάδου των δικτύων διανομής, αγροτικών συνεταιρισμών και τοπικών φορέων, επιστημόνων και στελεχών της αρμόδιας πολιτικής και διοικητικής ηγεσίας της χώρας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το βρείτε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο στην ιστοσελίδα www.amcham.gr.

Πηγή: www.agronews.gr

Διαβάστε ακόμη:Σπορά λαχανικών: Ποσότητα σπόρου ανά στρέμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα