Πικραμυγδαλιά: φαρμακευτικές ιδιότητες

Πικραμυγδαλιά: φαρμακευτικές ιδιότητες

Η πικραμυγδαλιά και οι χρήσεις της

- Η ρίζα της πικρής αμυγδαλιάς λιωμένη και βρασμένη καθαρίζει τις φακίδες του προσώπου, το ίδιο κάνουν και τα αμύγδαλα ως κατάπλασμα.

- Αν εισαχθούν με βύσμα προκαλούν την έμμηνο ρύση.

- Βοηθούν τον πονοκέφαλο σαν κατάπλασμα μαζί με ξύδι και ροδόμυρο στο μέτωπο.

- Βοηθούν τις ματωμένες φουσκάλες των ποδιών μαζί με κρασί.

- Μαζί με μέλι αρμόζει στις σήψεις, τους έρπητες και τα δαγκώματα από σκύλους.

- Όταν τρώγονται είναι παυσίπονα, μαλακτικά της κοιλιάς, υπνωτικά, διουρητικά και κατάλληλα για τις αιμοπτύσεις, όταν τρώγονται μαζί με άμυλο και δυόσμο.

- Όταν πίνονται με νερό ή όταν λαμβάνονται σε ματζούνι μαζί με ρετσίνι από τερέβινθο, κάνουν καλό σε όσους έχουν νεφρίτιδα και πνευμονία.
- Μαζί με γλυκό κρασί βοηθούν τη δυσουρία και τη λιθίαση.

- Μαζί με μέλι και γάλα σε καραμέλα στο μέγεθος φουντουκιού κάνουν καλό σε όσους πάσχουν από το συκώτι, στο βήχα και στις φουσκώσεις του κόλου εντέρου.

- Όταν λαμβάνεται σε ποσότητα 5 φουντουκιών, εμποδίζουν τη μέθη.

- Αν φαγωθούν με κάτι άλλο σκοτώνουν τις αλεπούδες.

- Το κόμμι της είναι στυπτικό, θερμαίνει και βοηθάει στην αιμόπτυση όταν πίνεται, ενώ όταν επαλείφεται μαζί με ξύδι εξαφανίζει τους λειχήνες του δέρματος. Θεραπεύει και το χρόνιο βήχα όταν πίνεται με νερωμένο κρασί, ενώ ωφέλει όσους έχουν λιθίαση όταν πίνεται με γλυκό κρασί.

- Το γλυκό και φαγώσιμο αμύγδαλο είναι πολύ πιο αδύνατο στις ιδιότητες από το πικρό, αλλά είναι και αυτό λεπτυντικό και διουρητικό. Αν φαγωθούν δε τα αμύγδαλα χλωρά μαζί με το φλούδι, θεραπεύουν τη συγκέντρωση υγρών στο στομάχι.

Πηγή: Διοσκουρίδης-Περί ύλης Ιατρικής Α’

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Διαβάστε ακόμη:Πικραμύγδαλα: Πόσα είναι ασφαλές να τρώμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα