Εναλλακτική θεραπεία κήλης με βότανα

Εναλλακτική θεραπεία κήλης με βότανα

Συνταγή για θεραπεία κήλης με βότανα

Πάρε μαστίχη δράμια 4, υπόκυστον* δράμια 3, λάδανον (λαδέμι) δράμια 3, κυπαρισσόμηλα δράμια 3, γη σφραγιστή δράμια 3, πίσσα μελανή δράμια 1, τρεμεντίνα δράμια 24, ρίζες του σύμφυτου (στεκούλι) δράμια 8.
Κοπάνισε τα καλώς και κάντα σκόνη, έπειτα βράσε αυτό με φωτιά, και κάντα έμπλαστρο σε πανί όπως χρειάζεσαι και ο πάσχων ας το θέσει εκεί που πονάει, αφού προηγμένος τοποθετήσει την βγαλμένη του εντεροκήλη.

(*) Ο υπόκυστος είναι ένα φυτό παρασιτικό, τρυφερό και κόκκινο, αυτό φυτρώνει στις ρίζες του κύστου, το οποίο φέρει άνθη όμοια των ρόδων.

Πηγή: Εγκόλπιον των Ιατρών ήτοι πρακτική Ιατρική Διονύσιου Πύρρου του Θετταλού, τόμος δεύτερος,συνταγή 609, σελ. 75.

Εναλλακτική θεραπεία κήλης

Ο Διοσκουρίδης αναφέρει για το πολυκόμπι (ιππουρίδα):
Το κατάπλασμα των φύλλων έχει την ιδιότητα να συγκολλά τις επιφάνειες των τραυμάτων, ακόμα και τις σχάσεις στο τοίχωμα του εντέρου ή της κύστης: τά δε φύλλα τραύματα έναιμα κολλά λεία επιπλαττόμενα…
…ιστορείται δέ καί εντέρου διαίρεσιν και κύστεως διακοπήν και εντεροκήλην συνάγειν τα φύλλα πινόμενα σύν ύδατι. Τραύματα ιάται...

Ο Γαληνός αναφέρει τις ίδιες ιδιότητες: Τραύματα ούν τα μέγιστα καταπλαττομένη κολλά, κάν νεύρα διατεταμένα τύχη. Γράφουσι δ’ υπέρ αυτής τινές ως και κύστεως ιάσετό ποτε και των λεπτών εντέρων τραύματα ο χυλός αυτής.

Αυτό είναι το μεγαλείο της Ιπποκρατικής Ιατρικής, θεραπεύουμε την αιτία και όχι το σύμπτωμα. Η αιτία είναι ότι τα κοιλιακά τοιχώματα έχουν ατονήσει και ανοίγουν πολύ εύκολα, λόγο έλλειψης πυριτίου και ασβεστίου στον οργανισμό... Το σύμφυτο και το πολυκόμπι δίνουν ταυτόχρονα αυτά στο οργανισμό, για να διορθώσει τη βλάβη μόνος του και να κλείσει το άνοιγμα και την πληγή.

Γιατί εμφανίζεται και δημιουργείτε η κήλη
Όταν εμφανίζεται η κήλη, σημαίνει ότι τα εσωτερικά στρώματα των κοιλιακών μυών αδυνατίζουν, δημιουργώντας εξόγκωμα. Με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο μία σαμπρέλα σπρώχνει μέσα από ένα φθαρμένο λάστιχο αυτοκινήτου έτσι και η εσωτερική επένδυση της κοιλιάς σπρώχνει μέσα από την αδυνατισμένη περιοχή του κοιλιακού τοιχώματος δημιουργώντας ένα μικρό μπαλόνι – σαν σάκο. Αυτό μπορεί να επιτρέψει μία στροφή του εντέρου ή του κοιλιακού ιστού να σπρώξει μέσα στον σάκο.

Στη κοιλιακή χώρα υπάρχουν περιοχές όπου ενδεχομένως το τοίχωμα είναι πιο αδύνατο.
Κήλες μπορούν να δημιουργηθούν σε αυτές ή άλλες περιοχές λόγω δυνατής πίεσης στο κοιλιακό τοίχωμα,ηλικίας, παλαιάς τομής, λόγω τραυματισμού, ή από κάποιο αδύνατο σημείο, που υπάρχει εκ γενετής.
Κήλη μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιονδήποτε και σε οποιαδήποτε ηλικία. Στους ενηλίκους ένα αδύνατο σημείο από την φύση ή πίεση από άρση κάποιου βάρους, επίμονο βήχα, δυσκοιλιότητα ή δυσουρία μπορούν να προκαλέσουν εξασθένηση ή διαχωρισμό του κοιλιακού τοιχώματος.

θεραπεία κήλης

Συμπτώματα κήλης
Γενικός είναι εύκολο να αναγνωρίσει κάποιος μία κήλη. Συνήθως παρουσιάζεται κάποιο εξόγκωμα κάτω από το δέρμα. Μπορεί να αισθανθείτε πόνο ή κάψιμο όταν σηκώνετε βαριά αντικείμενα, όταν βήχετε ή κάποιο τράβηγμα κατά την ούρηση ή την αφόδευση ή όταν στέκεστε όρθιοι ή κάθεστε για πολλή ώρα.
Ο πόνος μπορεί να είναι οξύς και άμεσος ή κάποιος υπόκωφος πόνος, ο οποίος χειροτερεύει προς το τέλος της ημέρας. Έντονος, συνεχής πόνος, ερύθημα και ευαισθησία είναι σημάδια ότι η κήλη μπορεί να έχει παγιδευτεί ή περισφιχθεί. Αυτά τα συμπτώματα είναι αιτία για να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας.

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Διαβάστε ακόμη:Πολυκόμπι-Equisetum arvense

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/10/12, 4:07 μ.μ.

    Γεια σας και απο εμενα!!

    Τι ειναι η γη σφραγιστή??

    Τι είναι η πίσσα μελανη??

    Από την τρεμεντινα τι χρησιμοποιεις? τα φυλλα?φλοιό?καρπούς?τερεβινθίνη?

    Ευχαριστω

    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας και ποιος φτιάχνει αυτά με πίσσα και σύμφυτο για κηλες

      Διαγραφή
  2. Σφραγιστή γη ίσως εννοεί αργιλώδες γη που είναι και αυτή θεραπευτική-αναπλαστική στο σώμα σαν κατάπλασμα, πίσσα μελανή, ίσως υπάρχει σε φαρμακευτικό σκεύασμα...

    Τρεμεντίνα ονομάζεται κοινώς η ρητίνη των Πεύκων και των Ελάτων
    Λεξικό φυτολογικό Γενναδίου-Τόμος 2, Σελ. 825, σίγουρα φαρμακευτική και λογικά επουλωτική

    Υποκυστίς πιθανότατα: Cytinus hypocystis, έγχρωμο παράσιτο στη φασκομηλιά, κίσθος ή κίστος (cytinus scoparius), ποώδες, άφυλλο, στυπτικό, γλυκόξινο

    Το βασικό ενεργητικό συστατικό της συνταγής είναι η ρίζες του σύμφυτου, τα υπόλοιπα είναι συνδυαστικά αναπλαστικά και στερεωτικά του καταπλάσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παθων στη συγκεκριμενη περιπτωση βλαβης, με τεσσερις συνολικα εγχειρησεις με καταληκτικο διπλο πλεγμα σημερα διαστασεων 22χ20 (διαλυμενοι εντελως οι κεντρικοι κοιλιακοι) ρωτουσα ολους τους σχετικους πως μπορω να αποφυγω η να διορθωσω κατι που εμφανως πηγαινε στραβα στο σωμα μου. Με κοιταζαν απλα με κατανοηση λεγοντας μου πως ... η επιστημη εχει κανει θαυματα στα πλεγματα.
    Για προληψη, ουτε κουβεντα! Για ενισχυση το ιδιο.
    Αν καταφερω να βρω και στεκουλι (comfrey) να φυτεψω στον κηπο μου θα δοκιμασω του χρονου επειδη ετσι και αλλιως δεν εχω πια να χασω τιποτα.

    ΥΓ πολυ καλο το αρθρο. Δεν φανταζεσαι ποσοι ανθρωποι κανουν καθε χρονο εγχειρηση για κηλες κοιλιακων μετεγχειρητικων η μη. Την καλημερα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/3/22, 11:57 μ.μ.

    Ποιος μπορει να μου κατασκευσαει αλοιφη για βουβουνοκηλη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/3/22, 9:23 π.μ.

    Το βασικό στην βουβωνοκήλη είναι ότι συνήθως προέρχεται από τη δυσκοιλιότητα η από συνδυασμό με άλλα πράγματα. Μου διαγνώστηκε και σε μένα στα τέλη του 2017 βουβωνοκήλη. Οπότε το έψαξα και άρχισα να ξετυλίγω το κουβάρι που λένε. Το πρώτο διάστημα έπρεπε να προσέχω τα βάρη κλπ αλλά δούλεψα κατά βάση με τη δυσκοιλιότητα. Επίσης πήρα και την ειδική ζώνη που στην αρχή την φορούσα μερικές φορές το μήνα, αργότερα πιο αραιά, τώρα σχεδόν ποτέ. Επίσης θέλει να προσέχει κανείς και το πως κάθεται στην τουαλέττα. Γενικώς θέλει δουλειά αλλά έχει αποτέλεσμα που δεν οφελεί μόνο την κήλη αλλά γενικά τον οργανισμό. Τώρα μετά πό 4 χρόνια έχω ξεχάσει το πρόβλημα της κήλης μου. Είδα το ερώτημά σας και είπα να γράψω την εμπειρία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/1/23, 1:26 π.μ.

      Καλή χρονιά,
      Χριστός ετέχθη.
      Δηλαδή λες ότι προσπάθησες και την πάλεψες την βουβωνοκήλη προσέχω τας;
      Μήπως και με κάποιες συγκεκρημένες ουσίες, όπως στοχευμένα βότανα και συγκεκρημένα συμπληρώματα διατροφής;

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος16/3/22, 11:32 π.μ.

    Καλημερα μξπως μπορειτε να μου πειτε εκτος απο ζωνη τι αλλο κανατε και υεραπευτηκατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/3/22, 2:16 μ.μ.

    Ποιος φτιαχνει αυτο με πισσα συμφυτο κλπ να αγορασουμε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.