Φυσική αλοιφή εντριβής για κρυολόγημα

Φυσική αλοιφή εντριβής για το κρυολόγημα

Παρασκευή αλοιφής εντριβής για κρυολόγημα

  1. Ψιλοκόψτε τα φύλλα ευκαλύπτου και το τζίντζερ και τοποθετήστε τα σε ένα γυάλινο πυρίμαχο μπολ. Προσθέστε το πιπέρι και τη βαζελίνη και ανακατέψτε τα όλα μαζί με τα δάχτυλά σας.
  2. Τοποθετήστε το γυάλινο μπολ καλυμμένο, μέσα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για να γίνει σε μπεν μαρί. Αφήστε να θερμανθεί για 1 ώρα, φροντίζοντας να μην βράσει και εξατμιστεί όλο το νερό.
  3. Βγάλτε από την φωτιά και σουρώστε το μίγμα. Ανακατέψτε το αιθέριο έλαιο μέντας και τοποθετήστε το σε ένα βάζο με μεγάλο στόμιο.

Μία φορά την ημέρα, τρίψτε καλά το στήθος και την περιοχή του λαιμού. Το τρίψιμο μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε ένα καλό νυχτερινό ύπνο, αν εφαρμοστεί πριν πάτε στο κρεβάτι.

Μην το χρησιμοποιείτε σε ανοιχτό δέρμα και πληγές. Εάν συμβεί κάποια ερυθρότητα ή ερεθισμός, ξεπλύνετε αμέσως καλά.
Θα κρατήσει για μέχρι 1 έτος.

Αποσυμφορητικό ευκάλυπτου για ιγμορίτιδα και βουλωμένη μύτη

Εάν έχετε ένα δέντρο ευκαλύπτου κοντά σας, θα ήταν απλά εγκληματικό να μην το χρησιμοποιείτε. Το ευκαλυπτέλαιο όταν εξάγεται από φρέσκα φύλλα, έχει μια πλούσια, λιπαρή και γλυκιά μυρωδιά - πολύ πιο ελκυστική από ότι τα έτοιμα αιθέρια έλαια του εμπορίου, τα οποία μυρίζουν λίγο νοσοκομειακά και χημικά για μένα.
Χρησιμοποιήστε αυτή την αλοιφή για τρίψιμο, σαν φυσικό αρωματικό αποσυμφορητικό και αποχρεμπτικό για μπλοκαρισμένα ιγμόρεια και κρυολογήματα του κεφαλιού.

Υλικά αλοιφής

  • 100 γραμμάρια ώριμα φύλλα ευκαλύπτου
  • 10 γραμμάρια τζίντζερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 200 γραμμάρια λευκή βαζελίνη
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας

Παραλλαγή εισπνοής ευκάλυπτου
Η εισπνοή ευκαλύπτου μπορεί να βοηθήσει και να απαλύνει μία συμφόρηση της αναπνευστικής οδού. Πάρτε μια χούφτα φύλλα ευκαλύπτου, σπάστε τα ή κόψτε τα, τοποθετείστε τα σε ένα μεγάλο μπολ και χύστε από πάνω καθαρό βραστό νερό.

Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε ένα κουταλάκι του γλυκού από την αλοιφή του ευκαλύπτου σε ένα μπολ με βραστό νερό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια τοποθετείστε το κεφάλι σας πάνω από το μπολ - προσέχοντας να παραμείνει τουλάχιστον 30 εκατοστά πάνω από το ζεστό νερό - και τυλίξτε μια πετσέτα γύρω από το κεφάλι σας και το μπολ. Εισπνεύστε τους ατμούς για μερικά λεπτά, μία φορά την ημέρα όπως χρειάζεται.

Συμβουλή
Όταν κάνετε συνταγές με ευκάλυπτο, επιλέξτε πάντα τα ώριμα φύλλα, είναι μακρύτερα σε μέγεθος και αποφεύγεται να συλλέγετε τα νέα μικρά. Τα παλιότερα φύλλα περιέχουν υψηλότερη συγκέντρωση αιθέριου ελαίου και δραστικών συστατικών.

Πηγή: A year with James Wong - Grow your own drugs

Διαβάστε ακόμη:Αλοιφή για βουλωμένη μύτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα