Αφιέρωμα στις ελιές και το λάδι

Ασθένειες και προστασία της ελιάς

Ποια μήλα περιέχουν περισσότερο μηλικό οξύ

Ποια μήλα περιέχουν περισσότερο μηλικό οξύ

Για αποτοξίνωση του συκωτιού και τις χολής ή και ολόκληρου του οργανισμού πολλές φορές χρησιμοποιούμε τα αγαπημένα μας μήλα. Δεν γνωρίζουμε όμως ότι όλα τα μήλα δεν είναι ίδια (δεν έχουν τις ίδιες ουσίες). Οι ιδιότητες και τα στοιχεία τους αλλάζουν αναλόγως με τις ποικιλίες τους.
Τρεις οι τέσσερις ποικιλίες μήλων είναι όμως σχεδόν απαλλαγμένες από μηλικό οξύ.

Ποιές ποικιλίες μήλων δεν έχουν σχεδόν καθόλου μηλικό οξύ;

  • Τα μήλα Αστραχάν
  • Τα μήλα Μπελφλάουερ
  • Τα μήλα Τζόναθαν
  • Τα μήλα Ντελίσιους

Πηγή: Τροφές που θεραπεύουν-Dr. Bernard Jensen

Ποιές είναι οι ποικιλίες που περιέχουν το περισσότερο μηλικό οξύ;

Granny-Smit μήλα περιέχουν περισσότερο μηλικό οξύ
  • Τα μήλα Red Boskoop
  • Τα μήλα Granny Smith
  • Τα μήλα Patul
  • Τα μήλα Pink Lady

Ποικιλίες μήλων - Μηλικό οξύ (mg/100 g)

  • ‘Arlet’: 718.4
  • ‘Ionagold’: 678.1
  • ‘Cadel’: 725.4
  • ‘Aura’: 717.1
  • ‘Prima’: 701.8
  • ‘Early Red’: 637.7
  • ‘Red Boskoop’: 1993.7
  • ‘Generos’: 871.7
  • ‘Patul’: 1250.2
  • ‘Idared’: 893.9
  • ‘Golden Delicious’: 973.5
  • ‘Granny Smith’: 1274.1
  • ‘Starkrimson’: 522.2
  • ‘Florina’: 749.1
  • ‘Mutzu’: 637.3

Το μηλικό οξύ είναι το κύριο συστατικό του μήλου που βασίζεται στη διατήρηση του ήπατος σε υγιή κατάσταση και βοηθά στη διαδικασία πέψης. Η περιεκτικότητα σε οργανικά οξέα μπορεί επίσης να ενδιαφέρει από το γεγονός ότι ορισμένα οξέα μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση των μεταγευματικών αποκρίσεων γλυκόζης αίματος και ινσουλίνης.

Πηγή: Compositional Characteristics of Fruits of several Apple (Malus domestica Borkh.) Cultivars
The Best Apples for the Gerson Therapy Diet

Το τέστ του μηλικού οξέος

Το μηλικό οξύ (ή μαλικό οξύ) είναι ένα φυσικό οργανικό οξύ, που απαντάται σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά, και ιδιαίτερα στα πράσινα μήλα, από τα οποία πήρε και το όνομά του. Ανήκει στην οικογένεια των α-υδρόξυ-καρβοξυλικών οξέων, καθώς τόσο το υδροξύλιο όσο και το καρβοξύλιο του είναι ενωμένα με το ίδιο άτομο άνθρακα. Χρησιμοποιείται κυρίως ως πρόσθετο τροφίμων, μέσο οξίνισης και αρωματισμού[1], με τον κωδικό Ε296.
Πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%BF%CE%BE%CF%8D

Διαβάστε ακόμη:Σπορά-καλλιέργεια αρωματικών φυτών και βοτάνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.