Εργαστήρια φυσικής δόμησης τον Ιούλιο 2016 από το cob.gr

Τριημέρο με υπαίθρια κουζίνα στην Παλιουριά

Τριημέρο με υπαίθρια κουζίνα στην Παλιουριά 1 – 3 Ιουλίου

Χρησιμοποιώντας τον ήλιο και το ξύλο ως καύσιμη ύλη θα σας μαγειρέψουμε με απλές κατασκευές από όλο τον κόσμο που θα φτιάξουμε μόνοι μας και χρησιμοποιώντας απλούστατα μαγειρικά σκεύη.
Ψωμί, πίτσες σκορδόψωμα και λαχματζούν στον ξυλόφουρνο, λαχανικά στη δανέζικο φούρνο, ασιατικές σπεσιαλιτέ στο rocket stove, πατάτες σε ηλιακό φούρνο, τηγανιά σε κορμό δένδρου, φυτικά λουκάνικα και μπιφτέκια μανιταριών στα κάρβουνα θα είναι το μενού που θα συνοδεύεται από βιολογικό κρασί και μπύρα.
Το βράδυ του Σαββάτου θα μας παίξουν μουσική οι Three And A Cuckoo https://www.facebook.com/events/1786673914894558/
Για όσους σκέφτονται να εκμεταλλευτούν όλο το τριήμερο, υπάρχει άφθονος χώρος για σκηνές κάτω από τα πλατάνια.

Εργαστήριο για φυσική πισίνα στην Παύλιανη 15 - 20 Ιουλίου

Εργαστήριο για φυσική πισίνα στην Παύλιανη από 15 έως 20 Ιουλίου

Στις πλαγιές της Οίτης σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, θα φτιάξουμε μια φυσική πισίνα με χώρο κολύμβησης που θα καθαρίζεται χωρίς χλώριο χρησιμοποιώντας την υδρόβια βλάστηση. Αυτού του είδους οι κατασκευές διαθέτουν ένα χώρο κολύμβησης και ένα δεύτερο (μεγαλύτερο) με υδρόβια φυτά που αποδεσμεύουν οξυγόνο. Η κυκλοφορία του νερού ανάμεσα σε αυτούς τους δύο χώρου καθαρίζει το χώρο κολύμβησης. Ακριβώς δίπλα θα χτίσουμε σε αμέσως επόμενο εργαστήριο ένα υπαίθριο χώρο με hot tub, καυστήρα, πάγκους, τζάκι, ψησταριά και rocket stove.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων: Στόχος είναι να υπάρχει καθημερινά μια οκτάωρη (+) ενασχόληση με ενδιάμεση διακοπή για ελαφρύ γεύμα.
Τόπος: Το καταφύγιο north στην Παύλιανη.
Διαμονή: Με σκηνές στο χώρο του εργαστηρίου. Για περιορισμένο αριθμό ατόμων υπάρχει η δυνατότητα διαμονής στο καταφύγιο με κόστος 15 ευρώ ανά άτομο/ημέρα
Χρόνος: Aπό την Παρασκευή 15, μέχρι και την Τετάρτη 20 Ιουλίου. Το απόγευμα της Παρασκευής θα γίνει η συγκέντρωση και η τεχνική ενημέρωση των συμμετεχόντων.
Τι χρειάζεται να φέρετε μαζί σας; Εξοπλισμό κατασκήνωσης, ρούχα που δεν σας πειράζει να λερωθούν για τη δουλειά, καπέλο, μαγιώ, σαγιονάρες, κανένα ζεστό ρούχο για τα βραδάκια και το σημαντικότερο καλή διάθεση! Όσοι έχετε κάποιο μουσικό όργανο, φέρτε το και αυτό.
Κόστος Σεμιναρίου: 75 ευρώ, κόστος που συμπεριλαμβάνει και πλήρη διατροφή (χορτοφαγική).
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Στείλτε μέηλ στο pparask802@gmail.com με την ένδειξη "συμμετοχή στο εργαστήριο για την πισίνα" στο οποίο να αναγράφεται το όνομά σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και το από που θα έρθετε. Εναλλακτικά τηλεφωνήστε στο 6951412057 (Παναγιώτης).

Εργαστήριο φυσικής δόμησης στην Παύλιανη 21 - 24 Ιουλίου

Εργαστήριο φυσικής δόμησης στην Παύλιανη από 21 έως 24 Ιουλίου

Το επόμενό μας εργαστήριο για τη φυσική δόμηση θα γίνει στις πλαγιές της Οίτης σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Σε ένα αλπικό λιβάδι περιστοιχισμένο με έλατα θα χτίσουμε ένα υπαίθριο χώρο με hot tub, καυστήρα, πάγκους, τζάκι, ψησταριά και rocket stove. Θα χρησιμοποιήσουμε στοιβαχτό πηλό (cob), πλιθιά, τσατμά, γαιόσακους και παλιά ρούχα βουτηγμένα στον ασβέστη. Θα σοβατίσουμε επίσης με φυσικά υλικά (χωμάτινα επιχρίσματα, κουρασάνι και τάντελακτ). Ακριβώς δίπλα στην κατασκευή μας θα βρίσκεται μια φυσική πισίνα που φιλοδοξούμε να ολοκληρώσουμε τις προηγούμενες ημέρες. Οπότε ο χώρος θα διαθέτει ένα υπαίθριο φυσικό spa.

Θεματολογία θεωρίας:

-Επιλογή των κατάλληλων υλικών για χτίσιμο.
-Θεωρία του πηλού.
-Θεμελίωση.
-Tοιχοποιίες από φυσικά υλικά (cob, πλιθιά, γαιόσακοι, αχυρόμπαλες, αχυροπηλός, τσατμάς, rammed earth, poured earth).
-Στέγες
-Επιχρίσματα με βάση το χώμα και τον ασβέστη.
-Πατώματα
-Φυσικές βαφές.
-Ενεργειακός σχεδιασμός.

Εργαστήριο για δενδρόσπιτο στην Παύλιανη 25 - 31 Ιουλίου

Εργαστήριο για δενδρόσπιτο στην Παύλιανη από 25 έως 31 Ιουλίου

Πάνω σε ένα έλατο στις πλαγιές της Οίτης και σε υψόμετρο 1.200 μέτρων θα χτίσουμε ένα πολύ ιδιαίτερο δενδρόσπιτο. Θα έχει τη μορφή γεωδαιτικής σφαίρας διαμέτρου 3,5 μέτρων και θα περιβάλει το δένδρο από το ύψος του 2,5 μέτρων έως και τα 6 μέτρα. Ο σκελετός και το κάτω μέρος της θα είναι από ξύλο και το πάνω μέρος από γυαλί. Θα λειτουργεί σε δύο επίπεδα με τους βοηθητικούς χώρους κάτω. Λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάσκευής και της ανάγκης ασφάλισης των συμμετεχόντων με αναρριχητικό εξοπλισμό, ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων: Στόχος είναι να υπάρχει καθημερινά μια οκτάωρη (+) ενασχόληση με ενδιάμεση διακοπή για ελαφρύ γεύμα.
Διαμονή: Με σκηνές στο χώρο του εργαστηρίου.
Χρόνος: Από την Παρασκευή 15, μέχρι και την Τετάρτη 20 Ιουλίου. Το απόγευμα της Παρασκευής θα γίνει η συγκέντρωση και η τεχνική ενημέρωση των συμμετεχόντων.
Τι χρειάζεται να φέρετε μαζί σας; Εξοπλισμό κατασκήνωσης, ρούχα που δεν σας πειράζει να λερωθούν για τη δουλειά, καπέλο, μαγιό, σαγιονάρες, κανένα ζεστό ρούχο για τα βραδάκια και το σημαντικότερο καλή διάθεση! Όσοι έχετε κάποιο μουσικό όργανο, φέρτε το και αυτό. Επίσης αν έχετε εξοπλισμό αναρρίχησης, τον φέρνετε και αυτόν.

Διαβάστε ακόμη:Κατασκευή δεντρόσπιτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα