Στη δεύτερη θέση της Ευρώπης η Ελλάδα στα παχύσαρκα παιδιά

Στη δεύτερη θέση της Ευρώπης η Ελλάδα στα παχύσαρκα παιδιά

Στη δεύτερη θέση της Ευρώπης τα παχύσαρκα Ελληνόπουλα

Το 42% των αγοριών και το 38% των κοριτσιών στην Ελλάδα είναι υπέρβαρα, ενώ παχύσαρκα είναι το 20% των αγοριών και το 14% των κοριτσιών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Πρωτοβουλίας Επιτήρησης της Παιδικής Παχυσαρκίας (COSI) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Τα στοιχεία αυτά, που αφορούν την περίοδο 2015-2017, παρουσιάσθηκαν στο τελευταίο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη μεταξύ 23-26 Μαΐου.

Όσον αφορά τα υπέρβαρα αγόρια, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη, μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία που έχουν επίσης ποσοστό 42%, ενώ στην πρώτη θέση είναι η Κύπρος (43%).

Στα υπέρβαρα κορίτσια, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση πανευρωπαϊκά, μαζί με την Ιταλία (επίσης 38%), ενώ στις δύο πρώτες θέσεις είναι η Κύπρος (43%) και η Ισπανία (41%).

Στα παχύσαρκα αγόρια, η Ελλάδα με 20% είναι τρίτη μετά την Κύπρο και την Ιταλία (21% και οι δύο). Στα παχύσαρκα κορίτσια η Ελλάδα με 14% βρίσκεται στην τέταρτη θέση μαζί με την Ιταλία, ενώ τις τρεις πρώτες θέσεις έχουν η Κύπρος (19%), η Ισπανία (17%) και η Μάλτα (15%).

Παρά την υψηλή θέση της Ελλάδας, είναι θετικό ότι, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η παιδική παχυσαρκία στη χώρα μας εμφανίζει διαχρονικά τάση μείωσης.

Η έκθεση επισημαίνει ότι στην παιδική παχυσαρκία παίζουν σημαντικό ρόλο οι διατροφικές συνήθειες. Τα παιδιά που τρώνε τακτικά πρωινό, που καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα και αποφεύγουν τα επεξεργασμένα τρόφιμα (κρέατα κ.α.), τα σνακ και τα αναψυκτικά με ζάχαρη, καθώς επίσης κάνουν σωματική άσκηση συστηματικά, έχουν μειωμένη πιθανότητα να βάλουν παραπανίσια κιλά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:Η νηστεία για τρεις μέρες μπορεί να αναγεννήσει ολόκληρο το ανοσοποιητικό σύστημα

3 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα των καταγγελιών και των αντιφάσεων.
    Απο την μια παραδοσιακή διατροφή και απο την άλλη πρωταθλητές της παχυσαρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιά παραδοσιακή διατροφή φίλε μου; του supermarket?
      Έχουν γεμίσει οι Έλληνες αρρώστιες από αυτά που τρώνε...

      Η γιαγιά μου έλεγε: το φτηνό το κρέας τα σκυλιά το τρώνε...

      Την σημερινή εποχή έχουν γίνει οι άνθρωποι σκυλιά...

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ φίλε είναι άσχημη η κατάσταση αλλά ας μην παραιτούμαστε!
      Προσωπικά καλλιεργώ ένα μικρό κήπο γιατί πιστεύω ότι όπου και αν είμαστε μπορούμε να παράγουμε ένα μέρος της τροφής μας.Και σε βεβαιώ την παράγω!

      Διαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα